Omschrijving

Rijd de toekomst tegemoet als transportvervoerder

Wil jij graag aan de slag als transportondernemer in het beroepsgoederenvervoer? Dan moet je beschikken over het wettelijk verplichte CBR-diploma, als bewijs van vakbekwaamheid. Tijdens de opleiding Ondernemer goederenvervoer word je optimaal voorbereid op het officiële CBR-examen. Je ontdekt welke organisaties een rol spelen in het wegvervoer, en leert alles over de wet- en regelgeving, vergunningen en ritmachtigingen waar je als transportondernemer mee te maken krijgt. Ook doe je onder andere kennis op over deelmarkten, intermodaal vervoer, laad- en losprocedures en milieu- en veiligheidsaspecten. Na afronding van deze opleiding ben jij in staat om het examen met glans te doorstaan!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de opleiding maak je gebruik van een aantal readers. Daarnaast maak je gebruik van een digitale leeromgeving, waarin je lesmateriaal en opdrachten kunt vinden.

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Organisaties
 • Wet- en regelgeving
 • Vervoer van gevaarlijke stoffen
 • Intermodaal vervoer
 • Ritmachtigingen en vergunningen
 • Deelmarkten en inrichtingseisen
 • Milieuaspecten
 • Ladingzekering en veiligheid
 • Voertuigmanagement
 • Financieel management
 • Bedrijfsmanagement en personeelsmanagement
 • Laad- en losprocedures

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Ondernemer goederenvervoer maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

FlexibelStuderen®

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Ondernemer goederenvervoer te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond je de opleiding af?

Om als beroepsgoederenvervoerder te mogen starten, dien je 6 CCV examens te maken van het CBR: Wegvervoer Goederen Deel 1, Wegvervoer Goederen Deel 2, Financieel management, Calculatie goederen, Bedrijfsmanagement en Personeelsmanagement goederen. De volgorde waarin je de examens aflegt, mag je zelf bepalen. Het is essentieel dat je alle examens succesvol afrondt binnen een termijn van vijf jaar.

Ontvang een erkend diploma

Als alle zes onderdelen van het CBR-examen met een voldoende zijn afgerond, ontvang je het officiële CBR-Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg. Hiermee kun je een Eurovergunning aanvragen bij de NIWO. Dit is wettelijk verplicht voor Beroepsgoederenvervoerders.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Kosten Ondernemer goederenvervoer 5966

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame