Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Het diploma Basiskennis loonadministratie biedt je interessante carrièremogelijkheden!

Wil je graag op de afdeling salarisadministratie werken? Dat kan als je eenmaal je diploma Basiskennis loonadministratie hebt behaald! NTI leidt je in sneltreinvaart op voor het veelgevraagde diploma Basiskennis loonadministratie van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Na het behalen van het diploma beschik je over de basiskennis voor het administreren en uitbetalen van salarissen. Schrijf je dus snel in en geef je carrière een boost!

Officieel BKL®-diploma Associatie Examinering

Met deze cursus kun je het diploma Basiskennis loonadministratie halen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een officieel diploma waar in het bedrijfsleven veel vraag naar is. Een waardevol diploma dus, waar je veel profijt van zult hebben!

Inhoud

Wat leer ik?

In deze opleiding leer je in korte tijd de belangrijkste zaken op het gebied van loonadministratie en arbeidsrecht. De opleiding bestaat uit 2 modules: Loonheffingen 3 en Arbeidsrecht en sociale zekerheid 3. Je gaat onder andere aan de slag met onderwerpen als loonaangifte, werkkostenregeling, arbeidsomstandigheden en regelgeving bij arbeidsongeschiktheid. Na afloop heb je dus de benodigde kennis op het gebied van loonadministratie, sociale zekerheid en arbeidsrecht.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Loonheffingen 3

 • Loonadministratie
 • Loonbelastingtabellen
 • Loonaangifte
 • Regelgeving omtrent dienstbetrekking en loonheffingen
 • Werkkostenregeling
 • Vrijstellings- en kortingsmogelijkheden loonheffing en premies werknemersverzekeringen
 • Voorlopige aanslag inkomstenbelasting
 • Boeteregime inkomstenbelasting
 • Bezwaarprocedure inkomstenbelasting


Arbeidsrecht en sociale zekerheid 3

 • Arbeidsrecht
 • Arbeidsverhoudingen
 • Arbeidsovereenkomst
 • Cao
 • Medezeggenschap
 • Arbeidsomstandigheden
 • Arbeidstijden
 • Wet arbeid en zorg (Wazo)
 • Sociale zekerheid
 • Regelgeving bij arbeidsongeschiktheid
 • Regelgeving bij werkloosheid

Toelating

Geen vooropleiding nodig voor Basiskennis loonadministratie

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus.

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Examen

De erkende examens Basiskennis loonadministratie

De opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) leidt je op tot de erkende examens Basiskennis Loonadministratie (BKL®) die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Per module maak je een examen: Loonheffingen 3 en Arbeidsrecht en sociale zekerheid 3. Als je de examens met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®).

€ 50,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 168, maar € 143 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 50,-. Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl.

Doorstromen na Basiskennis loonadministratie

Na het behalen van het veelgevraagde BKL®-diploma kun je verder gaan met de opleiding Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®) of de opleiding Medewerker personeelszaken (MPZ).

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 57,20 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Basiskennis Loonadministratie (BKL) 1485

Studietempo in maanden 3 Maanden 5 Maanden * 7 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 83,00 € 49,80 € 35,55
Nu met 50% korting € 41,50 € 24,90 € 17,78
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Examentrainingen BKL

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 2 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 175,-    (eenmalig)

Ervaringen

Basiskennis loonadministratie (BKL®)
4 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Fijn om voor diverse richtingen wat extra scholing te kunnen genieten!

Goed lesboek om te lezen, nog geen contacten gehad met de Mentor, daar kan ik nog niet over oordelen. Nu opzoek naar BW.

Bekijk alle ervaringen