Omschrijving

Schrijf die pakkende slogan!

Wat maakt content nou zo goed dat je niet kunt stoppen met lezen? Welke oneliners vangen de aandacht? En wat is het geheim van een overtuigende reclametekst? Als Allround copywriter kun je gemakkelijk antwoord geven op al deze vragen. Je weet namelijk als geen ander welke tekstelementen de lezer prikkelen. Je schrijft effectieve teksten voor zowel online én offline media. Daarbij stem je jouw schrijfstijl af op de doelgroep, doelstelling en het medium, en leer je creatieve concepten ontwikkelen en uitwerken. Wil je werken als tekstschrijver? De opleiding Allround copywriter bereidt je perfect voor op deze uitdagende en creatieve functie.

 

 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

Een copywriter worden is niet niks. Integendeel, je moet beschikken over veel verschillende vaardigheden. Omwille hiervan is de opleiding opgedeeld in vier uitgebreide modules. Aan de hand van je digitale leeromgeving en twee readers leer je over verschillende onderwerpen.

Tijdens  de eerste module leer je effectieve, wervende en informerende teksten schrijven voor verschillende media. Vervolgens specialiseer je je in het schrijven voor een reclamebureau of -afdeling. Daaropvolgend duik je dieper in tekstschrijven voor online kanalen. Tot slot kom je meer te weten over zoekmachineoptimalisatie, en leer je in te spelen op zoekmachines zoals Google.

Studieprogramma

Basismodule copywriting

 • Blogs, advertenties, nieuwsbrieven, posters
 • Doelstelling: overtuigen, informeren, entertainen
 • Doelgroep, tone of voice
 • Stijl


Reclame copywriting

 • Briefing analyseren
 • Campagne-concept ontwikkelen, uitwerken en presenteren
 • (Neuro)marketing
 • Pay-off's, campagnethema en bodycopy


Online copywriting

 • Schrijven voor diverse online media
 • Contentstrategie bepalen
 • SEO-teksten schrijven

 Search Engine Optimization

 • Contentaanpassingen
 • Technische aanpassingen
 • Linkbuilding
 • Stylesheets
 • Google Analytics account en property opzetten
 

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Allround copywriter maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Allround copywriter te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start. Houd er rekening mee dat de opleiding vergelijkbaar is met hbo-niveau.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af? 

Je sluit de opleiding Allround copywriter af met meerdere eindopdrachten. Je maakt de opdrachten in je eigen tijd en levert het digitaal in wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen per maand. 

Vraag een certificaat aan

Na afronding van de opleiding, kan je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding hebt deelgenomen. Hiervoor betaal je € 34,95. Weet je nu al dat je het certificaat wil? Geef dit dan aan bij je inschrijving en  krijg € 10,- korting op het certificaat!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Allround Copywriter 131

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Allround copywriter, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Wieke – Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Ines - MBO Dierenverzorging