Omschrijving

Jouw gespreksvaardigheden als begeleider of hulpverlener verder ontwikkelen

Tijdens de opleiding Coaching en Counseling verdiep je je in verschillende vormen van communicatie, zodat je jouw cliënten nog beter kunt begrijpen en helpen. Verder leer je een vertrouwelijke relatie op te bouwen, hoe je een goed intakegesprek kunt voeren en leer je je eigen valkuilen herkennen. Lijkt dit je wat? Schrijf je dan direct in!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
NTI Student, 29 jaar, Dirksland

Een interessante studie met aandacht voor veel zelfstandigheid. Een interessante studie met aandacht voor veel zelfstandigheid.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

Coaching, counseling en diagnostiek 9309

Studieprogramma

Inleidende fase
  • Startmodule
  • Inleiding Counselling
  • Vaardigheden in de Counselling
  • Diagnostische vaardigheden

Inclusief praktijkbijeenkomsten

Tijdens de opleiding Coaching en Counseling volg je 3 praktijkbijeenkomsten. Hierbij krijg je extra uitleg over de theorie of wordt er aandacht besteed aan moeilijke vraagstukken. Tijdens de bijeenkomsten komen Inleiding in de counseling, Vaardigheden in de counseling en Diagnostische vaardigheden aan bod.

Wat kun je nog meer verwachten

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de opleiding Coaching, counseling en diagnostiek heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op hbo-niveau gegeven wordt.

Heb je vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Afronding en examenkosten

De opleiding Coaching en Counseling sluit je af met 2 papers en 1 digitaal examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 54,00 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je deze opleiding succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Je kunt direct verder met een van de andere beroepsopleidingen of met een hbo-programma van NTI.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Kosten Beroepsopleiding Coaching, Counselling en Diagnostiek 9309

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen

Coaching, counseling en diagnostiek

3.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

NTI Student, 29 jaar, Dirksland

Een interessante studie met aandacht voor veel zelfstandigheid.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Marien - Webdesign

Amy - HBO Voeding en diëtetiek