Met 23 jaar ervaring als juridisch secretaresse bij een groot internationaal advocatenkantoor, ademt Miranda recht. Ze barst van de kennis en ervaring, maar haar verlangen naar persoonlijke groei blijft onverminderd groot. Om die reden besluit ze in 2022 de stoute schoenen aan te trekken en zich te storten op de HBO Bachelor Rechten. Een nieuwe en spannende uitdaging!

Miranda als ambitieuze duizendpoot

Een druk gezinsleven, een vierdaagse werkweek, tal van muzikale hobby's, en dit alles in combinatie met een volledige hbo-opleiding. Miranda (52) weet als geen ander hoe ze alle ballen hoog moet houden. 'Het leven is eigenlijk te kort voor mij', deelt ze met NTI. 'Er is nog zoveel dat ik wil doen en leren over allerlei onderwerpen. Ik ben gewoon té nieuwsgierig!'

Waarom studeren bij NTI?

Met name op het gebied van wet- en regelgeving is Miranda nooit uitgeleerd. Integendeel. Hoewel ze al jarenlang werkt in de juridische sector, blijft haar belangstelling hiervoor groeien. 'Mijn hart ligt bij het recht', vertelt ze, 'en om mezelf op dit gebied uit te dagen, ben ik begonnen aan de bachelor Rechten van NTI. Mensen zeggen weleens dat je voor deze studie een hele duidelijke toekomstvisie moet hebben om gemotiveerd te blijven, maar eerlijk gezegd heb ik dat niet. Ik studeer puur omdat ik het leuk vind. Het is voor mij een avontuur en ik zie wel waar het schip strandt.'

Miranda besteedt ongeveer 18 uur in de week aan studeren. Daarbij vormt haar partner een grote steun. 'Mijn man heeft veel huishoudelijke taken op zich genomen, waar ik erg dankbaar voor ben. Elke avond als ik uit mijn werk kom, staat het avondeten al klaar. Na een kwartiertje ontspanning of drummen, duik ik in mijn studie tot ongeveer 22:00 uur. Ik streef ernaar om uiterlijk om 23:30 uur in bed te liggen, want de wekker gaat alweer om 06:30 uur.'

Hoe blijft Miranda gemotiveerd?

Het leuke aan haar opleiding, vindt Miranda de variatie aan modules, de afwisseling tussen theorie en praktijk(opdrachten) en de vele rechtsgebieden die je als student verkent. Miranda: 'Bij start van een nieuwe module denk ik soms: hoe ga ik dit ooit allemaal in mijn hoofd krijgen. En dan is het toch wel kicken als ik na een aantal maanden ploeteren, slaag voor het tentamen. Dat werkt enorm motiverend!' 

Volg ons op Instagram

Klik hier

Maar hoe houd je die studiemotivatie vast? Een tip die Miranda met ons deelt is: zorg goed voor jezelf! 'De grootste uitdaging naast de grote berg leerstof die bij deze studie hoort, vind ik om gemotiveerd te blijven wanneer je even het overzicht kwijt ben', vertelt ze. 'Wat voor mij helpt, is om dan te werken aan een stevige basis in mezelf. Ik probeer gezond te eten, sport regelmatig en ga doordeweeks op tijd naar bed. Op die manier ben ik beter bestand tegen studie-obstakels, en kan ik ze gemakkelijker overwinnen.'

Groot dromen

Voor Miranda gaat er een langgekoesterde wens in vervulling door te studeren. 'Af en toe knijp ik mezelf om te controleren of ik dit echt aan het doen ben. Als je mij een paar jaar geleden had verteld dat ik rechten zou gaan studeren, had ik je vierkant uitgelachen. Soms fantaseer ik over een carrière als jurist, een spannende baan bij het Openbaar Ministerie of een functie als kinderrechter. Wie weet wat de toekomst in petto heeft, je mag groot dromen toch? Er liggen nog genoeg uitdagingen in het verschiet!'

 


>> Check de opleiding van Miranda HBO Bachelor Rechten

Kies ook voor FlexibelStuderen®. Welke opleiding wil jij volgen?

Vind jouw opleiding