Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Aan de slag in de ouderenzorg? Wacht niet langer

Ben jij zorgzaam en wil je ouderen graag laten genieten van het leven? Dan past de cursus Ouderenzorg bij jou! In de cursus leer je meer over de wensen en behoeften van ouderen en de wijze waarop zij reageren. Doordat je hier inzicht in krijgt, kun jij altijd de juiste zorg aan de juiste persoon bieden. 

Heb jij het hart op de goede plaats? Dan ben jij de juiste persoon voor de ouderenzorg!

De vergrijzing neemt nog altijd sterk toe en daardoor is er grote behoefte aan ouderenzorg. Iedereen wil toch ouderen de zorg bieden waar zij behoefte aan hebben? Heb jij het hart op de goede plaats en ben je klaar voor een carrière in de ouderenzorg? Wacht dat niet langer en schrijf je vandaag nog in voor de cursus Ouderenzorg.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

In de cursus Ouderenzorg staan drie rollen centraal; begeleiding, advisering en voorlichting. Wanneer je werkzaam bent in de ouderenzorg, heb je altijd wel met één van deze rollen te maken. Deze cursus leert jou de eerste stap zetten op het gebied van geriatrie (ouderenzorg). Bejaarden zijn bij jou in goede handen. Jij weet namelijk een vertrouwd gevoel op de cliënt over te brengen, zodat een prettige leefomgeving ontstaat.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Gerontologie
 • Behandelmethoden en behandelvormen
 • Levensloopontwikkeling
 • Verouderingsproces
 • Zingeving

Inclusief lesmateriaal

Geweldig natuurlijk, zo’n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief lesmateriaal. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Jouw einddoel

Wanneer je de cursus Ouderenzorg hebt afgerond, kun je advies, begeleiding en voorlichting geven op het gebied van ouderenzorg. Je hebt inzicht in het gedrag en de reacties van ouderen en je kunt hierop inspelen. 

Bepaal je eigen studietempo

Bij het NTI studeer je op je eigen manier. Dat betekent dat je op ieder moment kunt beginnen met de cursus van jouw keuze. Schrijf je nu in en over een paar dagen heb je het lesmateriaal al in huis.

 • Onze cursussen hebben verschillende studietempo’s. Zo kun je zelf kiezen welk tempo het best bij je past.
 • Heb je even geen tijd om te studeren? Dan sla je gewoon een paar weken over en ga je daarna weer aan de slag.
 • Heb je extra studietijd nodig? Geen enkel probleem: alle cursussen kunnen gratis een half jaar worden verlengd.

Dat is pas studeren op je eigen manier!

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding nodig voor de cursus Ouderenzorg

Om te kunnen starten met de cursus Ouderenzorg heb je geen speciale vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de cursus wordt aangeboden op HBO-niveau.

Examen

Examen doen voor de cursus Ouderenzorg

Aan het einde van de cursus kun je deelnemen aan het NTI-examen. Indien je minimaal een 5,5 hebt behaald, ontvang je een hbo-certificaat inclusief ECTS-punten. Indien je geen examen doet, kun je een certificaat aanvragen waarop vermeld staat dat je de cursus hebt gevolgd. Indien je er voor kiest om het examen te maken, dan bedragen de examenkosten € 75,00. 

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen voor de opleiding Ouderenzorg. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees hier meer over de digitale examens.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.


Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Ervaringen

Ouderenzorg
3.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik krijg netjes de beoordelingen, maar zonder commentaar.

Korting en service zijn goed. Daar ik nog moet beginnen, heb ik nog weinig ervaring. Bij de vorige opleidingen ben ik goed begeleid: activiteitenbegeleiding en module SPH.

Bekijk alle ervaringen