Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Aan de slag in de ouderenzorg? Wacht niet langer

Ben jij zorgzaam en wil je ouderen graag laten genieten van het leven? Dan past de cursus Ouderenzorg bij jou! In de cursus leer je meer over de wensen en behoeften van ouderen en de wijze waarop zij reageren. Doordat je hier inzicht in krijgt, kun jij altijd de juiste zorg aan de juiste persoon bieden. 

Heb jij het hart op de goede plaats? Dan ben jij de juiste persoon voor de ouderenzorg!

De vergrijzing neemt nog altijd sterk toe en daardoor is er grote behoefte aan ouderenzorg. Iedereen wil toch ouderen de zorg bieden waar zij behoefte aan hebben? Heb jij het hart op de goede plaats en ben je klaar voor een carrière in de ouderenzorg? Wacht dat niet langer en schrijf je vandaag nog in voor de cursus Ouderenzorg.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer ik?

In de cursus Ouderenzorg staan drie rollen centraal; begeleiding, advisering en voorlichting. Wanneer je werkzaam bent in de ouderenzorg, heb je altijd wel met één van deze rollen te maken. Deze cursus leert jou de eerste stap zetten op het gebied van geriatrie (ouderenzorg). Bejaarden zijn bij jou in goede handen. Jij weet namelijk een vertrouwd gevoel op de cliënt over te brengen, zodat een prettige leefomgeving ontstaat.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Gerontologie
 • Behandelmethoden en behandelvormen
 • Levensloopontwikkeling
 • Verouderingsproces
 • Zingeving

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Ouderenzorg is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

Jouw einddoel

Wanneer je de cursus Ouderenzorg hebt afgerond, kun je advies, begeleiding en voorlichting geven op het gebied van ouderenzorg. Je hebt inzicht in het gedrag en de reacties van ouderen en je kunt hierop inspelen. 

Bepaal je eigen studietempo

Bij het NTI studeer je op je eigen manier. Dat betekent dat je op ieder moment kunt beginnen met de cursus van jouw keuze. Schrijf je nu in en over een paar dagen heb je het lesmateriaal al in huis.

 • Onze cursussen hebben verschillende studietempo’s. Zo kun je zelf kiezen welk tempo het best bij je past.
 • Heb je even geen tijd om te studeren? Dan sla je gewoon een paar weken over en ga je daarna weer aan de slag.
 • Heb je extra studietijd nodig? Geen enkel probleem: alle cursussen kunnen gratis een half jaar worden verlengd.

Dat is pas studeren op je eigen manier!

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding nodig voor de cursus Ouderenzorg

Om te kunnen starten met de cursus Ouderenzorg heb je geen speciale vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de cursus wordt aangeboden op HBO-niveau.

Examen

Examen doen voor de cursus Ouderenzorg

Aan het einde van de cursus kun je deelnemen aan het NTI-examen. Wanneer je minimaal een 5,5 hebt behaald, ontvang je het NTI-diploma Ouderenzrog.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Ouderenzorg hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 17,50 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Ouderenzorg 1694

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 187,50 € 125,00 € 93,75
Nu met 50% korting € 93,75 € 62,50 € 46,88
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2020 ontvang je € 98,05 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Ouderenzorg

3,5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik krijg netjes de beoordelingen, maar zonder commentaar.

Korting en service zijn goed. Daar ik nog moet beginnen, heb ik nog weinig ervaring. Bij de vorige opleidingen ben ik goed begeleid: activiteitenbegeleiding en module SPH.

Bekijk alle ervaringen