Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leg relaties met HBO Business IT & Management

De vraag naar professionals met een achtergrond in bedrijfskundige informatica wordt steeds groter. Wil jij inspelen op deze groeiende behoefte? Wil jij alles leren over het verbeteren van bedrijfsprocessen en informatiesystemen? En wil je een relatie kunnen leggen tussen gebruikers, management, technisch ontwerpers en beheerders? Dan is de hbo-opleiding Business IT & Management iets voor jou!

Wat kan ik na HBO Business IT & Management?

Na de HBO Business IT & Management opleiding kun jij direct aan de slag als bedrijfskundig informaticus. Hierbij kun je denken aan het implementeren en beheren van informatiesystemen, het analyseren van bedrijfsprocessen, het verbeteren van de bedrijfsvoering en organisatieverandering. Door jouw inzicht kun je kijken wat haalbaar is en je kunt beter inschatten met welke risico’s je te maken krijgt. Doordat je veel moet samenwerken, ontwikkel je je persoonlijke advies- en communicatievaardigheden. Je kunt bij veel organisaties terecht, zoals:

 • ICT- en organisatieadviesbureaus
 • Softwarehuizen
 • Accountantskantoren
 • Banken en verzekeringsmaatschappijen
 • Gemeente en overheidsinstellingen

Inhoud

Wat leer ik tijdens HBO Business IT & Management?

Tijdens de hbo-opleiding Business IT & Management word je breed opgeleid. Je legt een stevige basis met kennis en vaardigheden op het gebied van bedrijfskundig informatica. Het studieprogramma sluit goed aan bij actuele thema’s uit de beroepspraktijk. Hierdoor kun je na de opleiding aan de slag als bedrijfskundig informaticus. Tijdens HBO Business IT & Management staan onder andere de volgende thema’s centraal:

 • IT beheer en systeemontwikkeling
 • Bedrijfskundig informatiemanagement
 • Proces- en projectmanagement
 • Organisatie en verandering
 • Effectief communiceren en adviesvaardigheden

Tijdens de HBO Business IT & Management opleiding werk je aan een portfolio (praktijkprogramma) in de vorm van praktijkopdrachten. Als het mogelijk is, koppel je deze aan je eigen werkomgeving. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook heel efficiënt.

Inclusief 18 Praktijkbijeenkomsten

Tijdens HBO Business IT & Management volg jij 18 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je bij een praktijkbijeenkomst wilt zijn. Zo kun jij de ideale mix van digitaal en klassikaal studeren maken.

Toelating

Opleidingsvarianten van HBO Business IT & Management

NTI biedt twee varianten van HBO Bachelor Business IT & Management aan: een duale en deeltijd variant. Welke variant je kunt volgen, is afhankelijk van of je een (relevante) werkplek bezit.

Duaal
Ben je minimaal twee jaar werkzaam bij een voor de opleiding relevante werkgever? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van HBO Business IT & Management. 

Eisen werkplek

 • Tijdens je opleiding ben je minimaal 20 uur werkzaam op een voor de opleiding relevante werkplek
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding 

Deeltijd
Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Dan kun je je inschrijven voor de deeltijd variant van HBO Business IT & Management.

Eisen stageplek

 • Je kunt minimaal 840 uur stage lopen (naast je huidige baan indien van toepassing)
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding

Stage

Stage tijdens HBO Business IT & Management

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt een half jaar stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met jouw afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet nodig. 

Examen

In samenwerking met Hogeschool NCOI

Hogeschool NTI verzorgt de hbo-opleiding Business IT & Management in samenwerking met Hogeschool NCOI. De opleiding HBO Bachelor Business IT & Management van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Business IT & Management

Erkening-hbo-opleiding.pngDe HBO Business IT & Management opleiding is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je een wettelijk erkend hbo-diploma en mag je de titel Bachelor of ICT (B ICT) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Business IT en Management

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 47,08 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kan ik aan de slag na HBO Business IT & Management?

Na de hbo-opleiding Business IT & Management kun je direct aan de slag. Je ben een specialist op het gebied van bedrijfskunde en informatica. Omdat je breed bent opgeleid kun je vele kanten op. Je kunt werken bij de overheid en in het bedrijfsleven. Je kunt verschillende functies vervullen, zoals:

 • ICT consultant
 • Applicatie ontwikkelaar
 • Informatie- of businessanalist
 • Media- en informatiedeskundige
 • Verandermanager of organisatieadviseur 

Wat kan ik als bedrijfskundig informaticus?

Als bedrijfskundig informaticus ligt de nadruk op relaties leggen tussen gebruikers, management en technisch ontwerpers en beheerders op het gebied van bedrijfskunde en informatica. Je kunt bedrijfsprocessen en informatiesystemen binnen een organisatie analyseren en verbeteren. Je weet wat in een organisatie haalbaar is en waar risico’s liggen. In je adviserende rol, ben je communicatief vaardig, zodat je bedrijfskundige adviezen kunt geven.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Business IT & Management 7896

Termijnen 4 Jaar 48 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.881,00 € 165,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.141,92 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3