Omschrijving

Leg relaties met HBO Business IT & Management

De vraag naar professionals met een achtergrond in bedrijfskundige informatica wordt steeds groter. Wil jij inspelen op deze groeiende behoefte? Wil jij alles leren over het verbeteren van bedrijfsprocessen en informatiesystemen? En wil je een relatie kunnen leggen tussen gebruikers, management, technisch ontwerpers en beheerders? Dan is de hbo Business IT & Management opleiding iets voor jou! Je leert hoe je met informatiemanagement 'business' en 'IT' effectief kunt koppelen. Ook krijg je antwoord op vragen als: Hoe manage je een IT-afdeling en bepaal je hun strategie? Hoe werkt de technische infrastructuur van een bedrijf en hoe beveilig je deze goed? Na afloop van de opleiding krijg je een erkend hbo-diploma!

Praktische informatie

Diploma
Hbo bachelor-getuigschrift
Niveau
Hbo bachelor
Start
Dagelijks
Studielast  
240 EC's
Termijnen
48 maanden
Lesgeld
€ 165,00 p/m
Ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
NVAO Geaccrediteerd

Ik ben tot nu toe behoorlijk tevreden met de opleiding. Ik ben tot nu toe behoorlijk tevreden met de opleiding. Je moet zelf goed plannen en vooraf goed kijken wanneer de examens zijn in te plannen.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Bij de opleiding HBO Bachelor Business IT en Management kun je EC's halen. EC's zijn studiepunten volgens de Europese standaard (ECTS: European Credit Transfer System). De gemiddelde studielast is 60 EC's per jaar, maar bij NTI kun je dat flexibel indelen. In het studieprogramma hieronder kun je zien hoe de jaren zijn opgebouwd en hoe de EC's zijn verdeeld.

Het studieprogramma

HBO Bachelor Business IT en Management 7896

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In de eerste fase van de HBO Business IT & Management opleiding ga je aan de slag met de kern van IT beheer, informatiemanagement, IT architectuur, systeemontwikkeling en proces- en projectmanagement. Hierbij volg je onder andere modules als netwerktechniek- en beheer en bedrijfskundig informatiemanagement.

Inleidende fase
 • Startmodule
  0 EC
 • Netwerktechniek en- beheer
  8 EC
 • Systeemontwikkeling
  8 EC
 • Bedrijfskundig informatiemanagement
  8 EC
 • IT-architectuur
  8 EC
 • Procesmanagement
  8 EC
 • Projectmanagement
  8 EC
 • Eindopdracht Fase 1
  6 EC
 • Praktijkprogramma Fase 1/Propedeuse-portfolio
  6 EC

Jaar 2

Tijdens fase twee van de hbo-opleiding bedrijfskundige informatica volg je vier bedrijfskundige modules waarin je IT benadert vanuit de organisatiecontext. Hierbij verdiep je je onder meer in het bedrijfskundig management en ontwikkel je kennis over verschillende bedrijfsprocessen.

Jaar 3/4

In de derde fase krijg je handvatten aangereikt met betrekking tot effectief communiceren. Hierdoor leer je succesvol je doelen te bereiken. Daarnaast ontwikkel je jouw adviesvaardigheden verder (persoonlijk en bondig).

Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken? Bekijk dan de studiegids!

Wat kun je nog meer verwachten

18 praktijkbijeenkomsten

Tijdens 18 interessante praktijkbijeenkomsten krijg je van topdocenten meer uitleg over de theorie. Ook leer je samen met medestudenten vaardigheden die je later nodig hebt.

Praktijkportfolio

Het leren in de werkomgeving speelt een belangrijke rol in de opleiding. Daarom werk je tijdens deze IT opleiding aan een opleidingsportfolio, waarin je opdrachten uitvoert op jouw werkplek of in de werkpraktijk. Bij NTI staat een portfoliobegeleider tot je beschikking die jou begeleidt bij het tot stand komen van je portfolio.

 

Twee varianten: duaal of deeltijd

Werk je al minimaal twee jaar bij een relevante werkgever en wil je deze opleiding volgen? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van HBO Business IT en Management. Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Schrijf je dan in voor de deeltijd variant. Bij deze variant loop je 840 uur stage.

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In een online leeromgeving volg je Webinars en krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten. Bekijk meer over de online leeromgeving.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Wat ga je doen?

FlexibelStuderen®

Via jouw online leeromgeving of klassikaal studeren

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor Business IT en Management als je een van de volgende diploma's hebt:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)
 • 21+ toets behaald

Niet de juiste diploma's, wel ouder dan 21?

Dan kun je de 21+ toets doen. Als je deze haalt kun je direct starten met een hbo-opleiding van NTI. Lees meer over deze toets.

Met vrijstellingen studeer je sneller

Als je in aanmerking komt voor vrijstellingen, kun je sneller door de opleiding heen. Daarnaast ontvang je dan een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

Stage

Stageduur

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Tijdens de IT opleiding Business IT en Management loop je een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met jouw afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet nodig.

Stageplaats

Je mag je stageplaats zelf uitkiezen. Om je te helpen, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Heb je al een baan in het vakgebied? Dan kun je deze voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding past.

Geen tijd voor een stage?

Dan raden we je aan om voor een hbo-programma te kiezen in plaats van een volledige bacheloropleiding. Dit is een korte opleiding waarbij je geen stage hoeft te lopen.

 

Examen

Wettelijk HBO-getuigschrift Business IT en Management

Hogeschool NTI verzorgt de hbo ICT opleiding Business IT en Management in samenwerking met Hogeschool NCOI. De HBO Bachelor Business IT en Management van NCOI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding ontvang je een wettelijk hbo-diploma. Je mag je dan Bachelor of ICT noemen. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo 250pxb

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.


Examenkosten

De examenkosten bedragen € 47,08 per maand. Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI hanteren we een all-in concept waarbij je alleen lesgeld en examenkosten betaalt. Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij ons bepaal jij echter zelf het tempo waarin je je opleiding doorloopt. Je kunt ook meer tijd nemen voor je studie, bij NTI kun je tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 165,00 48 maanden
Examenkosten € 47,08 48 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,00 Eenmalig

Wil je een uitgebreid kostenoverzicht? Vraag de gratis studiegids aan

Offerte aanvragen
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Praktijkdagen met topdocenten
 • Jouw felbegeerde diplomering

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Ontvang tot 50% van de Belastingdienst retour

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Zo kun je voor de opleiding HBO Bachelor Business IT en Management tot wel  € 1.141,92 terugkrijgen! Bereken hier zelf jouw belastingvoordeel.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

HBO Bachelor Business IT en Management
4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

Ik ben tot nu toe behoorlijk tevreden met de opleiding. Je moet zelf goed plannen en vooraf goed kijken wanneer de examens zijn in te plannen.

Bekijk alle ervaringen