Omschrijving

Leg relaties met HBO Business IT & Management

De vraag naar professionals met een achtergrond in bedrijfskundige informatica wordt steeds groter. Wil jij inspelen op deze groeiende behoefte? Wil jij alles leren over het verbeteren van bedrijfsprocessen en informatiesystemen? En wil je een relatie kunnen leggen tussen gebruikers, management, technisch ontwerpers en beheerders? Dan is de HBO Business IT & Management opleiding iets voor jou! Tijdens deze HBO BIM-opleiding (Building Information Modeling) leer je hoe je met informatiemanagement 'business' en 'IT' effectief kunt koppelen. Ook krijg je antwoord op vragen als: Hoe manage je een IT-afdeling en bepaal je hun strategie? Hoe werkt de technische infrastructuur van een bedrijf en hoe beveilig je deze goed? Na afloop van de thuisstudie krijg je een erkend HBO-getuigschrift!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
André Koos

Ik ben tot nu toe behoorlijk tevreden met de opleiding. Ik ben tot nu toe behoorlijk tevreden met de opleiding. Je moet zelf goed plannen en vooraf goed kijken wanneer de examens zijn in te plannen.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Bij de opleiding HBO Bachelor Business IT en Management kun je EC's halen. EC's zijn studiepunten volgens de Europese standaard (ECTS: European Credit Transfer System). De gemiddelde studielast is 60 EC's per jaar, maar bij NTI kun je dat flexibel indelen. In het studieprogramma hieronder kun je zien hoe de jaren zijn opgebouwd en hoe de EC's zijn verdeeld.

Het studieprogramma

Tijdens de HBO Bachelor Business IT en Management  maak je gebruik van divers lesmateriaal, waarvan een deel Engelstalig is. Daarnaast maak je gebruik van een digitale leeromgeving, waarin je informatie en opdrachten kunt vinden. In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak en zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO Bachelor Business IT en Management 1595

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In de eerste fase van de HBO Business IT & Management opleiding ga je aan de slag met de kern van IT beheer, informatiemanagement, IT architectuur, systeemontwikkeling en proces- en projectmanagement. Hierbij volg je onder andere modules als netwerktechniek- en beheer en bedrijfskundig informatiemanagement.

Inleidende fase
 • Business- en IT-trends
  8 EC
 • Startmodule
  0 EC
 • IT-development
  8 EC
 • Business Information Management
  8 EC
 • IT-architectuur
  8 EC
 • Professioneel en oplossingsgericht werken
  8 EC
 • Projectmanagementvaardigheden
  8 EC
 • Integrale opdracht fase 1 Business IT & management
  6 EC
 • Professionalisering fase 1 Business IT & man
  6 EC

Jaar 2

Tijdens fase twee van de HBO-opleiding bedrijfskundige informatica volg je vier bedrijfskundige modules waarin je IT benadert vanuit de organisatiecontext. Hierbij verdiep je je onder meer in het bedrijfskundig management en ontwikkel je kennis over verschillende bedrijfsprocessen. Ook kies je in deze fase een specialisatie, die je in fase 3 gaat volgen.

Hoofdfase
 • Bedrijfskundig management voor IT
  8 EC
 • Procesmanagement
  8 EC
 • Specialisatie
  24 EC
 • Adviesvaardigheden
  8 EC
 • Integrale opdracht fase 2 Business IT & man
  6 EC
 • Professionalisering fase 2 Business IT & man
  6 EC

Jaar 3/4

In de derde fase krijg je handvatten aangereikt met betrekking tot effectief communiceren. Hierdoor leer je succesvol je doelen te bereiken. Daarnaast ontwikkel je jouw adviesvaardigheden verder (persoonlijk en bondig). Je verdiept je in een onderdeel van het werkveld met een specialisatie. Je kan hierbij kiezen uit: Functioneel beheer of Projectmanagement.

Ondersteuning & verbreding
 • Business datamanagement
  12 EC
 • IT-strategie
  12 EC
 • Organisatie en verandering
  12 EC
 • Managen en regisseren voor ketens
  8 EC
 • Planmatig werken en organiseren
  4 EC
 • Integrale opdracht fase 3 Business IT & man
  6 EC
 • Professionalisering fase 3 Business IT & man
  6 EC
 • Praktijkprogramma fase 4
  30 EC
 • Afstudeeropdracht
  30 EC

Wat kun je nog meer verwachten

18 online praktijkbijeenkomsten

Tijdens 18 interessante online praktijkbijeenkomsten krijg je van topdocenten meer uitleg over de theorie. Ook leer je samen met medestudenten vaardigheden die je later nodig hebt.

Praktijkportfolio

Het leren in de werkomgeving speelt een belangrijke rol in de opleiding. Daarom werk je tijdens deze IT opleiding aan een opleidingsportfolio, waarin je opdrachten uitvoert op jouw werkplek of in de werkpraktijk. Bij NTI staat een portfoliobegeleider tot je beschikking die jou begeleidt bij het tot stand komen van je portfolio.

Twee varianten: duaal of deeltijd

Werk je al minimaal twee jaar bij een relevante werkgever en wil je deze opleiding volgen? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van HBO Business IT en Management. Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Schrijf je dan in voor de deeltijd variant. Bij deze variant loop je 840 uur stage.

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In een online leeromgeving volg je Webinars en krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten. Bekijk meer over de online leeromgeving.

Erkende opleiding van Hogeschool NCOI

De HBO Bachelor Business IT en Management is een erkende opleiding van Hogeschool NCOI. Met FlexibelStuderen® van NTI volg je deze erkende HBO-bachelor op een manier die het beste bij jou past. Na afronding ontvang je het erkende getuigschrift van Hogeschool NCOI. Alle HBO-bachelors van NCOI zijn geaccrediteerd door de NVAO en voldoen daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs. Het betekent ook dat de opleiding perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor Business IT en Management als je een van de volgende diploma's hebt:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • MBO-diploma (niveau 4)
 • 21+ toets behaald

Voldoe jij aan één van deze eisen?

Schrijf je direct in voor deze opleiding

Niet de juiste diploma's, wel ouder dan 21?

Dan kun je de 21+ toets doen. Als je deze haalt kun je direct starten met een HBO-opleiding van NTI. Lees meer over deze toets.

Met vrijstellingen studeer je sneller

Als je in aanmerking komt voor vrijstellingen, kun je sneller door de opleiding heen. Daarnaast ontvang je dan een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

Stage

Stageduur

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Tijdens de IT opleiding Business IT en Management loop je een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met jouw afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet nodig.

Stageplaats

Je mag je stageplaats zelf uitkiezen. Om je te helpen, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Heb je al een baan in het vakgebied? Dan kun je deze voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding past.

Stage lopen hoeft pas vanaf je derde jaar, je hebt dus nog even tijd om een stageplek te zoeken! Mocht dit door bijvoorbeeld tijdgebrek ook de komende jaren niet lukken, dan raden wij je aan om voor een HBO-programma te kiezen.

Examen

Wettelijk HBO-getuigschrift Business IT en Management

De HBO ICT opleiding Business IT en Management wordt uitgevoerd door Hogeschool NCOI. De HBO Bachelor Business IT en Management van NCOI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding ontvang je een wettelijk HBO-getuigschrift. Je mag je dan Bachelor of Science noemen. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo new 250pxb3

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.


Examenkosten

De examenkosten bedragen € 79,36 per maand. Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen de eerste 3 jaar lesgeld en examenkosten

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij NTI hanteren we een all-in concept waarbij je alleen lesgeld en examenkosten betaalt. Deze betaal je alleen in de eerste drie studiejaren. Je kunt ook meer tijd nemen voor je studie, bij NTI kun je tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Kosten HBO Bachelor Business IT & Management 1595

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 259,95 36 maanden
Examenkosten € 79,37 36 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Praktijkdagen met topdocenten
 • Jouw felbegeerde diplomering

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger!

Veelgestelde vragen

Wat is business IT en management?

De HBO-opleiding Business IT en Management leidt je op tot bedrijfskundig informaticus. De vraag naar mensen met kennis over IT én bedrijfskunde groeit voortdurend. En met een erkend diploma op zak heb je goede kansen in het werkveld. Meer weten over deze opleiding? Vraag vrijblijvend de studiegids aan.

Wat kun je worden met business IT en management?

Na de HBO-opleiding Business IT & Management kun je direct aan de slag. Je bent een specialist op het gebied van bedrijfskunde en informatica. Je bent breed opgeleid en kunt werken bij de overheid en in het bedrijfsleven. Je kunt bijvoorbeeld werken als Applicatiebeheerder, ICT consultant, businessanalist, media- en informatiedeskundige of verandermanager.

Kan ik de opleiding business IT en management in deeltijd volgen?

Bij NTI kun je de opleiding HBO Bachelor Business IT en Management in deeltijd volgen. Wil jij een opleiding volgen naast je werk of gezinsleven? Met FlexibelStuderen® van NTI volg je een erkende opleiding op jouw manier. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Tijdens de deeltijd opleiding leer je hetzelfde als tijdens een voltijd opleiding, maar dan bepaal je zelf het studietempo en hoef je niet verplicht in de schoolbanken te zitten. Ontdek nog meer voordelen van FlexibelStuderen® bij NTI.

Kan ik deze opleiding sneller doorlopen?

Heb je al diploma's of certificaten? Of heb je relevante werkervaring in dit vakgebied? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen en kun je de opleiding sneller afronden. Lees meer over vrijstellingen.

Handige extra's

AI voor beginners

Wil jij je verdiepen in de fascinerende wereld van Artificial Intelligence (AI)? Dan is de Cursus AI voor beginners van NTI echt iets voor jou! Leer de basisprincipes en ontdek de mogelijkheden van AI in een handomdraai. Word een expert op dit gebied en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Laat je ook verrassen door de eindeloze mogelijkheden van AI!

€ 299,-    (eenmalig)

Ervaringen

HBO Bachelor Business IT en Management

4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

André Koos

Ik ben tot nu toe behoorlijk tevreden met de opleiding. Je moet zelf goed plannen en vooraf goed kijken wanneer de examens zijn in te plannen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame