Omschrijving

Leer hoe je ouderen beter kunt ondersteunen

Met de opleiding Ouderenzorg ontwikkel je een brede basiskennis over ouderen en ouderenzorg. Handig als je met ouderen werkt of op ander gebied veel contact met ze hebt. Je leert veel over de wensen, de behoeften en het gedrag van ouderen. Verschillende thema’s rondom ouderenzorg komen daarbij aan bod. Denk aan leeftijdsgerelateerde problematiek, maar ook cognitieve stoornissen en psychosociale problemen. Zo kun jij oude mensen straks beter ondersteunen!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
Rowan van den Heuvel, 34 jaar, Beugen

Ik vind de cursus interessant en het zijn leuke onderwerpen! Ik vind de cursus interessant en het zijn leuke onderwerpen!

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Wat vinden ouderen belangrijk? Wat hebben zij nodig? En hoe kun je ouderen het beste begeleiden? In de opleiding Ouderenzorg staan drie rollen centraal: begeleiding, advisering en voorlichting. Deze cursus leert jou de eerste stap zetten op het gebied van geriatrie (ouderenzorg). Ouderen zijn bij jou in goede handen. Jij weet namelijk een vertrouwd gevoel op hen over te brengen, zodat een prettige leefomgeving ontstaat. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met hbo-niveau.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Gerontologie
  • Behandelmethoden en behandelvormen
  • Levensloopontwikkeling
  • Verouderingsproces
  • Zingeving

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

  • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
  • Geen extra kosten voor lesmateriaal
  • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
  • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Ouderenzorg. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Haal een NTI-diploma

Je sluit de opleiding af met een examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Ouderenzorg van NTI. Een mooie aanvulling op je cv en bevestiging van jouw prestatie! Je bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. Lees hier meer over de digitale examens.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 18,17 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Ouderenzorg 1694

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Ouderenzorg, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Ouderenzorg

4 sterren - gebaseerd op 4 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Rowan van den Heuvel, 34 jaar, Beugen

Ik vind de cursus interessant en het zijn leuke onderwerpen!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Claire – HBO Toegepaste Psychologie

Leon – HBO Bachelor Toegepaste Psychologie