Dit jaar houd je jezelf er wel aan!

Herken je dit? Vorig jaar rond de jaarwisseling zat je vol met goede voornemens. Gezonder eten, meer sporten en eindelijk je carrière eens flink onder de loep nemen. En dit keer ging je jezelf er echt aan houden! Echt! En toen was het ergens halverwege januari en was je jouw goede intenties alweer vergeten…

De goede voornemens van student DaniqueEn elk jaar rond de jaarwisseling heb je ze weer: diezelfde goede voornemens. Snoepen is vanaf 1 januari een no-go en je bent je nu al aan het oriënteren bij de lokale sportschool. Maar wat zijn jouw goede voornemens als het over je werk gaat? Net als vorig jaar wil je jezelf misschien nog steeds wel verder ontwikkelen in je loopbaan? Wordt het tijd voor een andere functie of misschien wel een totaal andere baan? Of wil je gewoon je kennis bijspijkeren?

Als jij het voornemen hebt om een mooie (over)stap te maken op werkgebied, dan hebben we goed nieuws: dat gaat jou dit jaar lukken! (en of je ook de chocolade kunt weerstaan en de sportschool weer gaat sponsoren, dat laten we aan jou over). Wil je weten welke stappen je moet nemen om jouw plannen op werkgebied dit jaar wel te laten slagen? Lees dan snel verder.

Weet wat je wilt!

Je wilt met plezier naar je werk en jezelf verder ontwikkelen, dat is een mooi voornemen. Bedenk goed wat jouw einddoel is: wil je een andere functie of een andere baan? Als je weet wat je wilt kun je daarna kijken welke stappen je moet zetten om tot dit doel te komen. Waar wil je meer over leren? Om jezelf gemotiveerd te houden is het belangrijk dat je weet waar jouw interesses liggen en wat bij jouw past. Want kies je iets wat je interessant vindt, dan wordt het voornemen om jezelf verder te ontwikkelen in je werk ook echt haalbaar. 

Heb jij straks het juiste papiertje? Dan gaan er deuren voor jou open! Wil je eigenlijk compleet iets anders doen maar heb je totaal geen idee wat bij je past? Doe dan eens onze beroepskeuzetest!

De goede voornemens van student Johnny

Volg ons op Instagram

Klik hier

Zoek een opleiding die bij je past

Nu duidelijk is wat je wilt leren is het tijd om te zoeken naar een passende opleiding. Ga je voor een korte cursus of kies je toch voor die master? Wat je ook kiest, als je een studie wilt volgen waarbij je jouw tijd flexibel kunt indelen dan zit je hier goed. Studeren is leuk maar je wilt ook nog tijd hebben voor je baan en privéleven (en die sportschool natuurlijk). Zo houd je het ook beter vol! Bij NTI bepaal jij waar, wanneer en in welk tempo je studeert. Dat maakt jouw goede voornemen ineens wel heel haalbaar dit jaar! Kijk dus eens naar ons aanbod.

Maak gebruik van financieringsmogelijkheden

Heb je het op je werk al gehad over je goede voornemens? Vaak hebben werkgevers budgetten beschikbaar voor het opleiden van hun werknemers. En heeft jouw werkgever jou gevraagd een opleiding te volgen? Dan is hij zelfs verplicht deze te betalen! Dat is nog eens goed het nieuwe jaar beginnen! Daarnaast zijn er nog meer manieren om jouw studie te financieren, je leest het hier.

En…. gaan!

Je weet wat je wilt, je hebt de ideale opleiding gevonden en ook de financiering is geregeld? Mooi! Om jouw voornemen naar een mooie overstap op werkgebied waar te maken hoef je jezelf alleen nog in te schrijven op de door jouw gekozen studie! Wedden dat je volgend jaar rond deze tijd met trots terugkijkt op deze beslissing?

We wensen je veel studieplezier en een goed jaar namens alle mensen van NTI!


Kies ook voor FlexibelStuderen®. Welke opleiding wil jij volgen?

Vind jouw opleiding