Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Behaal spectaculaire resultaten met de cursus Zelf kleding maken

Zie je ook wel eens mooie kleding in de winkel hangen waarvan je denkt: ik wou dat ik dat ook kon maken? Of dat je alles aan een kledingstuk leuk vindt, alleen net even dat kraagje niet? Dan is de cursus Zelf kleding maken van NTI iets voor jou. In de cursus leer je heel goed naaien, waardoor je kleding geheel naar eigen smaak kunt maken. En je leert ook de speciale technieken zoals beleggen, plooien en het maken van sierranden.
Er is weinig dat meer voldoening geeft dan je eigen kleding maken. Misschien heb je al wel eens een jurk of rok gemaakt, maar is het er niet vaker van gekomen. Maar je weet dat als het lukt, je erg tevreden zult zijn en je ook nog iets moois hebt om te dragen. Met de cursus Zelf kleding maken van het NTI verleg je je grenzen en het resultaat mag er zeker zijn!

Is deze cursus iets voor mij?

Deze praktische cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in het zelf maken van kleding. De cursus is ideaal als je het leuk vindt om je eigen kledingcreaties te dragen. Na afloop van de cursus ben je onder meer vertrouwd met het nemen van de maat, het werken met de naaimachine en het tekenen en knippen van patronen.

Inhoud

Wat leer ik?

Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het maken van kleding? In deze cursus begin je met de eenvoudige patronen en technieken. Je richt je bijvoorbeeld op het vouwen en spelden van de stof. Daarna krijg je een steeds ingewikkeldere opdracht. Je leert goed werken met de naaimachine, leert de maat nemen en patronen tekenen en knippen. Door te oefenen maak je je de technieken snel eigen. Je maakt gebruik van mooie handboeken met veel afbeeldingen die stap voor stap uitleggen hoe je een techniek, zoals kragen of ceintuurs maken, toepast. Een uitgebreide online leeromgeving met oefeningen en inspirerend beeldmateriaal leidt je door de cursus. 

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Hulpmiddelen: naaigerei, de naaimachine en patronen
  • Technieken: maat nemen, tekenen en knippen van de patronen, naaisteken, ritsen enzovoort
  • Werkstukken: onder andere een rok maken, een blouse maken en zakken en ritsen inzetten

Met gratis startpakket

Naast studieboeken krijg je een startpakket met materialen. Zo kun je direct aan de slag met naaien. Voor de opgaven heb je aanvullende materialen nodig. Per opdracht wordt aangegeven wat je precies nodig hebt. NTI biedt tevens in samenwerking met Ricken bv korting op een aantal modellen naaimachines!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Zelf kleding maken bij NTI te volgen, is geen bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis vereist. De cursus is zowel geschikt voor beginners die nog nooit met een naaimachine hebben gewerkt als voor ervaren naaisters die hun kennis willen opfrissen en hun techniek willen verbeteren.

Examen

Studieduur & lesgeld

Zelf kleding maken 1318

Studietempo in maanden 8 Maanden 12 Maanden * 16 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 54,50 € 36,35 € 27,25
Nu met 50% korting € 27,25 € 18,18 € 13,63
  • De inschrijfkosten zijn € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • * is aanbevolen studietempo

Nog 7 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Zelf kleding maken, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Zelf kleding maken
5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

Ik heb nu net les 6 afgerond van in totaal 14 lessen en ik heb mijn eerste rok al gemaakt! Het boek dat bij de cursus werd opgestuurd is duidelijk en bevat bij ieder stap van een werkstuk foto's met duidelijke beschrijvingen. Voor grote werkstukken zoals een rok of een jurkje kies je zelf het patroon. Veel huiswerk wordt beoordeeld aan de hand van foto's die je per mail opstuurt naar je mentor. Erg leuk om te doen!

Bekijk alle ervaringen