Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer sieraden maken met de cursus Zelf sieraden maken!

Ben je creatief, graag met je handen bezig en ben je dol op sieraden? Dan is de cursus Zelf sieraden maken van het NTI echt iets voor jou! Je leert werken met diverse materialen zoals kralen, edelstenen en metalen. Daarnaast leer je stap voor stap technieken zoals solderen, lassen, polijsten, afwerken en decoreren.

Vanaf het begin ga je zelf aan de slag en leer je de basistechnieken. Je vaardigheden breid je steeds verder uit. Aan het eind van de cursus kun je mooie halssieraden, hangers, broches en ringen maken. Ga de uitdaging aan en ontplooi je creativiteit met de cursus Zelf sieraden maken!

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zelf sieraden wil maken of wil leren ontwerpen. Een creatieve geest is hierbij een handig hulpmiddel, maar niet noodzakelijk. Na afloop van de cursus kun je stenen zetten en materialen buigen, verbinden en solderen. Ook heb je geleerd hoe je ideeën kunt uitwerken tot een ontwerp.

Inhoud

Wat leer ik?

In de cursus leer je om sieraden te maken van vele soorten materialen. Wat zijn de pluspunten of beperkingen van een materiaalsoort? Aan de hand van inspirerend beeldmateriaal en een DVD met instructiefilmpjes probeer je de geleerde technieken uit en breng je de theorie in praktijk. In de huiswerkopdrachten, die je kunt vinden in de online leeromgeving, kun je je creativiteit kwijt. Je oefent veel en maakt daadwerkelijk sieraden naar eigen ontwerp. Een docent helpt je gedurende de cursus. Je kan vragen stellen aan de docent en je ontwerpen laten beoordelen. Je krijgt vervolgens feedback over hoe je de sieraden nog beter en mooier kan maken.

In een paar maanden ben je in staat om ontwerpen op papier te zetten en in te schatten welke materialen je daarvoor nodig hebt. Je kunt je ontwerpen uitvoeren met basistechnieken als knippen, zagen, boren, vijlen, textuur aanbrengen en polijsten. Je kunt aan het eind van deze creatieve cursus zelfs eenvoudige zettingen voor stenen maken. Zo maak je kettingen, hangers, broches, armbanden en ringen geheel naar eigen wens.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Inspiratie opdoen
 • Ideeën uitwerken tot een ontwerp
 • Gereedschappen
 • Metalen
 • Stenen en kralen
 • Buigen, verbindingen en fournituren
 • Zagen, vijlen en boren
 • Uitgloeien, vormen en trekken
 • Knippen, solderen, gieten en afkoken
 • Drijven, walsen en textuur aanbrengen
 • Schuren, polijsten, afwerken en schoonmaken
 • Stenen zetten

Gratis basismaterialenpakket

Voor het maken van sieraden zijn veel gereedschappen en materialen nodig. Je ontvangt daarom bij deze cursus een gratis basismaterialenpakket! Houd daarnaast rekening met een extra besteding van € 150 tot € 200 voor extra materialen.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de cursus Zelf sieraden maken is een bepaalde vooropleiding of specifieke voorkennis niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bovendien word je begeleid door een ervaren docent. Je docent helpt je met het corrigeren van je huiswerk en geeft antwoord op je vragen over de cursus.

Examen

Studieduur & lesgeld

Zelf sieraden maken 1319

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 107,93 € 71,95 € 53,96
Nu met 50% korting € 53,97 € 35,98 € 26,98
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Zelf sieraden maken, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Zelf sieraden maken
4.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben erg tevreden over deze cursus, interessant lesmateriaal, goede begeleiding en de praktijkdag was heel gaaf. Zeker een aanrader.

Het is echt de moeite om deze studie bijhet nti te volgen, ik ben zo blij dat ik er ben aan begonnen! Vooral de leertijd is een pluspunt, je doet het op je eigen tempo!

Bekijk alle ervaringen