Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Leer sieraden maken met de cursus Zelf sieraden maken!

Ben je creatief, graag met je handen bezig en ben je dol op sieraden? Dan is de cursus Zelf sieraden maken van het NTI echt iets voor jou! Je leert werken met diverse materialen zoals kralen, edelstenen en metalen. Daarnaast leer je stap voor stap technieken zoals solderen, lassen, polijsten, afwerken en decoreren.

Vanaf het begin ga je zelf aan de slag en leer je de basistechnieken. Je vaardigheden breid je steeds verder uit. Aan het eind van de cursus kun je mooie halssieraden, hangers, broches en ringen maken. Ga de uitdaging aan en ontplooi je creativiteit met de cursus Zelf sieraden maken!

Na 4 maanden ontwerp je de mooiste sieraden helemaal zelf

In 4 maanden leer je zelf de mooiste sieraden ontwerpen en maken. Je bent in staat om ontwerpen op papier te zetten en in te schatten welke materialen je daarvoor nodig hebt. Je kunt je ontwerpen uitvoeren met basistechnieken als knippen, buigen, zagen, boren, vijlen, vormen, textuur aanbrengen,solderen, afkoken en polijsten. Je kunt aan het eind van deze creatieve cursus zelfs eenvoudige zettingen voor stenen maken.

Ontdek je creativiteit

Inhoud

Pas de theorie van de cursus Zelf sieraden maken direct toe op je eigen ontwerp!

In de cursus leer je om sieraden te maken van vele soorten materialen. Per les probeer je de geleerde technieken uit en breng je de theorie in praktijk. In de huiswerkopdrachten kun je je creativiteit kwijt. Je maakt daadwerkelijk sieraden naar eigen ontwerp.

Een docent helpt je gedurende de cursus. Je kan vragen stellen aan de docent en je ontwerpen laten beoordelen. Je krijgt vervolgens feedback over hoe je de sieraden nog beter en mooier kan maken.

De volgende onderwerpen komen aan bod in de cursus Zelf sieraden maken:

 • Inspiratie opdoen
 • Ideeën uitwerken tot een ontwerp
 • Gereedschappen
 • Metalen
 • Stenen en kralen
 • Buigen, verbindingen en fournituren
 • Zagen, vijlen en boren
 • Uitgloeien, vormen en trekken
 • Knippen, solderen, gieten en afkoken
 • Drijven, walsen en textuur aanbrengen
 • Schuren, polijsten, afwerken en schoonmaken
 • Stenen zetten

Gratis basismaterialenpakket

Voor het maken van sieraden zijn veel gereedschappen en materialen nodig. Je ontvangt daarom bij deze cursus een gratis basismaterialenpakket! Houd daarnaast rekening met een extra besteding van € 150 tot € 200 voor extra materialen.

Toelating

Zelf sieraden maken kan zonder vooropleiding

Voor de cursus Zelf sieraden maken is een bepaalde vooropleiding of specifieke voorkennis niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bovendien word je begeleid door een ervaren docent. Je docent helpt je met het corrigeren van je huiswerk en geeft antwoord op je vragen over de cursus.

Examen

Vraag na afloop van de cursus Zelf sieraden maken het certificaat aan

Wanneer je deze cursus hebt afgerond, kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35,- inclusief administratie- en portokosten. Het certificaat laat zien wat je hebt geleerd en is daarnaast een leuk aandenken.

Studieduur & lesgeld

Zelf sieraden maken 1319

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 107,93 € 71,95 € 53,96
Nu met 50% korting € 53,97 € 35,98 € 26,98
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 4 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Ontvang een gratis cadeaubon bij inschrijving en kies uit ruim 70 cadeaus! Van een dagje dierentuin of pretpark tot ontspannen in de sauna, thuis met een goed tijdschrift en vele andere producten.

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Zelf sieraden maken, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je CV? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Zelf sieraden maken
4.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben erg tevreden over deze cursus, interessant lesmateriaal, goede begeleiding en de praktijkdag was heel gaaf. Zeker een aanrader.

Het is echt de moeite om deze studie bijhet nti te volgen, ik ben zo blij dat ik er ben aan begonnen! Vooral de leertijd is een pluspunt, je doet het op je eigen tempo!

Bekijk alle ervaringen