Omschrijving

Train je zesde zintuig en ontdek het onbekende

Geloof jij dat er meer is tussen hemel en aarde? Heeft het paranormale je altijd al aangetrokken? In deze boeiende cursus gaan we uitvoerig in op de meest uiteenlopende paranormale fenomenen. Denk aan telepathie, helderziendheid, hypnose en mysterieuze verschijnselen. Ook werk je tijdens de cursus aan je paranormale ontwikkeling. Met de oefeningen en opdrachten train je je zesde zintuig. Na afloop merk je dat je intuïtiever en creatiever in het leven staat.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Erg leuke en interessante opleiding. Erg leuke en interessante opleiding. Ik zal nog regelmatig de boeken gebruiken om mezelf te blijven trainen.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

De cursus Parapsychologie is helder opgebouwd. Elke les begint met de uitleg van een bepaald verschijnsel, een mogelijke verklaring volgt en vervolgens leer je wat je met de verkregen inzichten kunt doen. Bij elke les horen opdrachten en oefeningen om jezelf te trainen in een paranormaal verschijnsel. Bijvoorbeeld visualiseringsoefeningen bij de les over helderziendheid of oefeningen in het opsporen van een vermiste sleutelbos of treinkaartje.

Studieprogramma

De NTI-cursus Parapsychologie is erg veelzijdig. Om je een idee te geven, volgt hier een aantal voorbeelden van wat er in de cursus wordt behandeld:

 • Werkterrein van de parapsycholoog
 • Hypnose
 • Telepathie en helderziendheid
 • Psychokinese
 • Paranormaal genezen en zelfgenezing
 • Paranormale en lucide dromen
 • Uittredingen
 • Bijna-doodervaringen
 • Reïncarnatie
 • Spiritisme
 • Trancecommunicatie
 • De entiteit Seth
 • Magie
 • Occulte praktijken en genootschappen
 • Mysterieuze verschijnselen en ufo’s
 • Astrologie als persoonlijkheidstheorie
 • Paranormale ervaringen van kinderen en dieren
 • Engelen en duivels
 • New Age en het Aquariustijdperk

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Parapsychologie. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen Parapsychologie

Rond de cursus Parapsychologie af met een examen. Als je slaagt, krijg je het NTI-diploma. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! De kosten zijn €105,- en betaal je voordat je aan het examen deelneemt.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Na de cursus Parapsychologie kun je een certificaat aanvragen als bewijs van deelname. De kosten hiervoor zijn € 35,75. Als je bij de inschrijving al aangeeft dat je na afloop een certificaat wil ontvangen, dan krijg je € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Parapsychologie 1296

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Parapsychologie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen

Parapsychologie

4,5 sterren - gebaseerd op 8 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Erg leuke en interessante opleiding. Ik zal nog regelmatig de boeken gebruiken om mezelf te blijven trainen.

Begin dit jaar ben ik begonnen met de cursus Parapsychologie. Ik ben erg geinteresseerd in de dingen om ons heen en wilde de cursus al lang graag doen, maar na een ongeluk was de tijd er eindelijk rijp voor.
Het is een ontzettende leuke cursus, waarin je van alles leert overal allerlei fenomenen, ervaringen, werkwijzen, etc. De cursus is heel breed (van ufo's tot engelen en van geesten tot astrologie) en heeft alle belangrijke aspecten voor iemand die hierin geinteresseerd is. Ik heb al erg veel geleerd en heb iedere keer weer zin in de volgende les!
De boeken (de cursus bestaat uit 3 delen/boeken, 30 lessen in totaal) zijn erg makkelijk leesbaar en de huiswerkopgaven zijn over het algemeen goed te maken. Ik vind vooral de opgaven waarin je je eigen mening/ervaringen moet geven erg leuk.
Ik stuur mijn opgaven altijd via de mail in en dat gaat heel makkelijk. Mijn docent kijkt ze altijd snel na en het is leuk om te lezen hoe je het gedaan hebt. De flexibiliteit vind ik zelf erg fijn. Soms gaat studeren enorm snel en maak ik les na les en soms kom ik er helaas even niet aan toe. Het is fijn dat er niks moet.
Over het NTI ben ik ook erg tevreden. Ik vind klantvriendelijkheid erg belangrijk en dat heb ik gevonden!
Voor iemand die twijfelt om de cursus te gaan doen zou ik zeggen: luister naar je gevoel! Als je het leuk vindt om meer te leren over van alles en nog wat op dit gebied in de wetenschap, dan zou ik het zeker aanraden!
In ieder geval hoop ik dat je er net zoveel plezier aan beleeft en van leert als ik!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame