Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer het menselijk gedrag beter begrijpen

Wil jij alles wat je doet en denkt verklaren? En wil jij het gedrag van andere mensen beter begrijpen? Dan is de cursus Praktische Psychologie echt iets voor jou. Tijdens deze boeiende cursus leer jij meer over hoe we met elkaar omgaan. Waarom het soms misgaat. En hoe het vaak beter kan. In de cursus psychologie leer jij ook alles over de ontwikkeling van baby tot volwassene. Ben jij daarin geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Is deze cursus iets voor mij?

Wil jij het menselijk denken en handelen beter begrijpen? Je mensenkennis uitbreiden voor privé of zakelijke doeleinden? Dan zit je hier goed. Deze cursus psychologie helpt jou ook jezelf te ontplooien en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Je leert alle ins & outs op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Inhoud

Wat leer ik?

De Praktische Psychologie cursus behandelt alle basisgebieden binnen de psychologie. Je leert welke motieven en beweegredenen het gedrag van mensen bepalen. Je gaat veel zelf aan de slag met opdrachten en krijgt feedback van een ervaren docent. Daarbij krijg je veel voorbeelden die de theorie toegankelijker maken. Je leert ook over allerlei zaken die een rol spelen in het contact tussen mensen, zoals angst, verlangen en vertrouwen. Na afloop kun je uitleggen hoe we met elkaar omgaan, waarom het soms misgaat en hoe het vaak beter kan. Heb je het examen met goed gevolg afgerond, dan ontvang je het NTI-diploma.

Studieprogramma

In de cursus Praktische psychologie duik je dieper in de onderwerpen:

 • Met andere ogen kijken naar je eigen gedrag en dat van de mensen om je heen
 • Groei en ontwikkeling, van baby tot volwassene
 • Factoren die invloed hebben op ons gedrag
 • Waarnemen en leren
 • Persoonlijkheid, motieven en emoties
 • Omgaan met de omgeving
 • De wijze waarop mensen met elkaar communiceren, zich tegenover elkaar gedragen en conflicten hanteren

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de cursus Praktische Psychologie heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. 

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een diploma?

Je rondt de Praktische Psychologie cursus af met een examen. Wanneer jij voor dit examen slaagt, ontvang je een NTI Instituutsdiploma. Een mooie aanvulling op je CV én een bevestiging van jouw prestatie!

Doorstuderen?

Heb je de cursus met plezier afgerond, neem dan ook eens een kijkje bij de cursus Positieve psychologie of de HBO Bachelor Toegepaste psychologie. Dit zouden nuttige vervolgopleidingen zijn. Bij NTI krijg je bovendien 15% korting op je tweede cursus of opleiding! 

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 8,75 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Praktische psychologie. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Praktische psychologie 1301

Studietempo in maanden 10 Maanden 12 Maanden * 14 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 47,75 € 39,75 € 34,25
Nu met 50% korting € 23,88 € 19,88 € 17,13
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 67,47 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Niet geslaagd? Lesgeld terug!

Wij geloven in onze opleidingen en we zijn ervan overtuigd dat iedereen bij ons kan slagen. Daarom heb je bij deze cursus zelfs examengarantie:

 • Heb je al je huiswerkopdrachten ingezonden?
 • Heb je 2 keer examen gedaan, maar ben je niet geslaagd?
 • Heb je de cursus afgerond en betaald?
 • Dan krijg je het lesgeld terug!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Ervaringen

Praktische psychologie
4 sterren - gebaseerd op 17 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Zojuist mijn opleiding afgerond !! Altijd een snelle en duidelijke feedback gehad. Echt een leuke cursus en is nog snel af te ronden ook. Makkelijk te combineren met het drukke leven. De les stof is duidelijk en zeker niet te lang. Ik ben in oktober 2015 begonnen en heb de cursus ver voor de eind datum afgerond, het is zeker een aanrader voor iedereen die zich in psychologie wilt verdiepen.

Ik vind de cursus praktische psychologie een erg leuke cursus. De opdrachten worden ontzettend snel door de docent nagekeken. De opdrachten komen terug met goede feedback en er is voldoende ruimte om uitgebreid vragen te stellen.
Naast een fulltime baan, is het absoluut mogelijk om deze cursus te volgen; je kunt zelf je tijd inplannen.

Bekijk alle ervaringen