Omschrijving

Verdiep je in het gedrag en de gevoelens van de mens

Met deze cursus psychologie versterk je je mensenkennis, je snapt waarom mensen zijn zoals ze zijn of doen zoals ze doen. En nog mooier, je leert hier beter mee omgaan. In heldere taal krijg je uitleg over allerlei interessante psychologische theorieën die wetenschappelijk bewezen zijn. De vele voorbeelden maken de stof toegankelijk. Psychologie gaat om de gevoelens en het gedrag van mensen. Wat het vakgebied juist zo boeiend maakt, is dat je er dagelijks mee te maken hebt. De nieuw verworven kennis van de cursus pas je direct toe in de praktijk.

Nu 25% korting

Nu 25% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 25% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

De cursus Praktische Psychologie is zeer interessant en lesstof is goed leesbaar met duidelijke voorbeelden. Het contact met de mentor is ook erg prettig. Een aanrader! De cursus Praktische Psychologie is zeer interessant en lesstof is goed leesbaar met duidelijke voorbeelden. Het contact met de mentor is ook erg prettig. Een aanrader!

Inhoud

Wat leer je

Je ontwikkelt een brede kennis van psychologie die nuttig is voor de praktijk. Je leert meer over hoe we met elkaar omgaan. Waarom we op een bepaalde manier reageren. En hoe het soms mis kan gaan. Je komt meer te weten over gevoelens zoals angst, verlangen, onzekerheid, vertrouwen en verdriet. Deze cursus psychologie helpt jou ook jezelf te ontplooien en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Je leert alle ins & outs op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Studieprogramma

Tijdens de cursus duik je in de volgende onderwerpen:

 • Gedrag: je eigen gedrag en het gedrag van anderen 
 • Factoren die invloed hebben op ons gedrag
 • Verschillende fases in de ontwikkeling: van baby tot volwassene
 • Waarnemen en leren
 • Persoonlijkheid, motieven en emoties
 • Omgaan met de omgeving
 • Communicatie, sociale omgang en conflicten 
 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Praktische psychologie. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen Praktische psychologie

Je rondt de cursus Praktische psychologie af met een examen. Dit examen kun je dagelijks op tal van locaties door heel Nederland doen, wanneer jij eraan toe bent. De examenkosten bedragen € 8,75 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

NTI-diploma Praktische psychologie

Wanneer je voor het examen slaagt, ontvang je het NTI-diploma Praktische psychologie. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Praktische psychologie 1301

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de cursus Praktische psychologie. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Vraag een offerte aan

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Ervaringen

Praktische psychologie

4 sterren - gebaseerd op 12 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

De cursus Praktische Psychologie is zeer interessant en lesstof is goed leesbaar met duidelijke voorbeelden. Het contact met de mentor is ook erg prettig. Een aanrader!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Contact met een studieadviseur:

ma-vr (09:00-17:00)