Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

HR-adviseurs worden nog belangrijker

Werk waarin je werk maakt van werk: dat is de functie van een human resource manager. Je verenigt de sociale en zakelijke belangen binnen een bedrijf met elkaar en je hebt veel verantwoordelijkheid. Een human resource manager heeft naast interne belangen ook te maken met belangrijke externe factoren, zoals de arbeidsmarkt, arbeidsvoorschriften en nieuwe wetgeving. Weinig banen zijn veelzijdiger dan die van een HRM-professional. Wil jij je ontwikkelen tot een goede HR-adviseur? Kies dan nu voor de HBO Bachelor Human Resource Management en behaal een erkend hbo-diploma!

Wat kun je na de HRM-opleiding?

Na de HRM-opleiding weet jij als geen ander hoe je sociale en zakelijke belangen met elkaar kunt verenigen. Je kunt goed luisteren en praten. Je hebt naast interne belangen ook te maken met belangrijke externe factoren, zoals de arbeidsmarkt, arbeidsvoorschriften en nieuwe wetgeving. Na de HRM-opleiding kun je vele kanten op. Je kunt onder andere aan de slag als:

 • opleidingsfunctionaris 
 • medewerker werving & selectie
 • consulent arbeidsvoorziening 
 • loopbaanadviseur
 • HR-adviseur

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

Lesgeld vanaf € 199,00 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

Lesgeld vanaf € 269,50 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Zwolle, Eindhoven

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens de HRM-opleiding?

De HRM-opleiding biedt een stevige basis voor het echte personeelswerk. De moderne P&O-adviseur of human resource manager is geen beheersmatig uitvoerder meer: je bent veel meer sparringpartner van het ondernemingsmanagement. Je leert om een strategie van een onderneming te vertalen naar afdelingsplannen en daarvoor draagvlak te vinden. Tijdens de HRM-opleiding word je optimaal voorbereid om altijd multidisciplinair te denken en te handelen.

Gratis 4 praktijkbijeenkomsten per studiejaar

Tijdens de HRM-opleiding volg je interessante praktijkbijeenkomsten verspreid over de opleiding. Topdocenten geven jou uitleg over de theorie, op deze manier gaat het beter voor je leven. Daarnaast leer je samen met andere studenten de vaardigheden die je later nodig hebt in jouw carrière. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de HRM-opleiding zijn:

 • Bedrijfscommunicatie
 • HR accounting
 • Employee Benefits
 • Effectief Leiderschap

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je tijdens de HRM-opleiding webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

 • HR instrumenten
 • Employerbranding
 • Arbeidsrecht en sociale zekerheid
 • Employability

Toelating

Stage

Stage tijdens je HRM-opleiding

Tijdens je HRM-opleiding loop je een leuke en leerzame stage. Je brengt je opgedane kennis voor het eerst in de praktijk! Je kunt stage lopen op de afdeling personeel en organisatie van allerlei typen bedrijven.

Stageduur van de HRM-opleiding

Voor de hbo-opleiding Human Resource Management bedraagt de duur van de stage 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag en opdrachten te werken. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is ook de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift HBO Human Resource Management

De opleiding HBO Human Resource Management is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Human Resource Management. Je mag je dan Bachelor of Arts noemen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Human Resource Management

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 83,47 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Wat kun je na de HRM-opleiding?

Een afgestudeerde van een HRM-opleiding is in allerlei arbeidsorganisaties inzetbaar. Een hbo'er Human Resource Management moet zich bewegen op het snijvlak van de individuele werknemer of werkzoekende, het werkbiedende bedrijf en de maatschappelijke context die beide in sterke mate beïnvloedt.

Beroepen

Na je HRM-opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als:

 • personeelsadviseur, personeelsfunctionaris, personeelsconsulent (in grote of kleine organisaties);
 • medewerker functiewaardering;
 • medewerker arbeidsvoorwaarden;
 • arbo-functionaris (als specialist maar ook vaak generalist);
 • opleidingsfunctionaris;
 • medewerker werving & selectie;
 • intercedent, arbeidsbemiddelaar (commerciële vaardigheden vereist).

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Human Resource Management 7942

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.268,60 € 199,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.570,54 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor Human Resource Management
4 sterren - gebaseerd op 12 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik vind studeren via de NTI prettig. Ik kan mijn eigen tijd indelen. Ook de vele mogelijkheden voor een digitaal examen vind ik ideaal. De praktijkdagen zijn nuttig, leerzaam, goed op gezet en vaak nog gezellig.

Ik vind het ideaal om te studeren naast mijn huidige baan. De praktijkdagen zijn erg informatief en wel iets leuker dan de examens:)

Bekijk alle ervaringen