Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Online Marketing

Wil jij je in korte tijd verdiepen in e-business? Dan is het hbo-programma Online marketing echt iets voor jou. Je krijgt inzicht in strategische marketinganalyses. Ook besteed je aandacht aan accountability en customer relationship management. Na afloop van dit inspirerende hbo-programma beschik je over de juiste handvatten om online marketing in te zetten voor jouw organisatie. Enthousiast? Lees snel verder en kom meer te weten over het hbo-programma Online marketing.

Voor wie?

Dit hbo-programma van Hogeschool NTI is speciaal samengesteld voor wie zich op niveau wil ontwikkelen in dit specifieke interessegebied. Ben jij geïnteresseerd in online marketing? Dan is deze flexibel te volgen opleiding op hbo-niveau een echte aanrader.

Inhoud

Wat leer je tijdens het hbo-programma Online marketing?

In deze korte opleiding Online marketing richt je je onder meer op het financieel meetbaar maken van marketing. Je neemt hierbij de basisprincipes van marketing en marketinganalyse onder de loep. Ook richt je je op het verbeteren van de online marketing van een organisatie en op het ontwikkelen van een marketingplanning en -strategie. Enkele onderwerpen die tijdens het hbo-programma Online marketing centraal staan zijn:

 • Strategische aspecten en businessmodellen E-business, e-marketing en e-procurement 
 • Segmentatie, doelgroep en positionering
 • Marketingplan en marketingmix
 • SWOT-analyse
 • Social media

Inclusief praktijbijeenkomsten en webinar

Bij elk van de modules van het hbo-programma Online marketing hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Een webinar is een interactieve online les, gegeven door praktijkdocenten. Via de chat kun je vragen stellen. Je volgt tijdens het hbo-programma de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

 • Startbijeenkomst (praktijkbijeenkomst)
 • Strategische marketing (webinar)
 • Marketing en accountability (praktijkbijeenkomst)
 • E-business (praktijkbijeenkomst)

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Om het hbo-programma Online marketing te volgen, heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze korte opleiding Online marketing wordt aangeboden op hbo-niveau.

Examen

Examens van het hbo-programma Online marketing

Je sluit de modules van het hbo-programma Online marketing af met één paper en twee digitale examens. Bij succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI.

Doorstuderen

Na het hbo-programma Online marketing kun je besluiten om een HBO Bachelor te volgen. Je dient dan uiteraard wel te voldoen aan de toelatingseisen van de betreffende HBO Bacheloropleiding.

Examenkosten hbo-programma

De examenkosten bedragen € 300,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Beroepen

Wat kan een online marketeer?

Tijdens het hbo-programma Online marketing maak jij kennis met het beroep van een online marketeer. Een online marketeer helpt een bedrijf met het verbeteren van zijn online positie. Denk bijvoorbeeld aan zoekmachine optimalisatie, social media en online adverteren. Hij of zij houdt zich onder andere bezig met het opzetten van een langetermijnstrategie. Door middel van het doorvoeren van online marketingconcepten zorgt de marketeer ervoor dat klanten worden aangetrokken en behouden.

Studieduur & lesgeld

Kort HBO-Programma Online marketing 7793

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 660,40 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company