Opleidingen mbo Bedrijfsadministrateur en Junior assistent accountant krijgen opvolger

#1

Nu MBO Business Administration & Control Specialist

Het onderwijs blijft in beweging. De wereld verandert en de opleidingen op het mbo passen zich daarop aan. Één van die veranderingen is de nieuwe opleidingen MBO Business Administration & Control Specialist.

Opleidingen mbo Bedrijfsadministrateur en Junior assistent accountant krijgen een opvolger

Goed nieuws! Per augustus 2022 kun je de nieuwe, erkende mbo-opleiding Business Administration & Control Specialist volgen bij NTI. Deze nieuwe opleiding vervangt de opleidingen MBO Junior assistent-accountant en MBO Bedrijfsadministrateur en is beter op het werkveld ingericht. Na afronding van deze erkende opleiding kun je direct aan de slag met de financiële administratie op accountants- of administratieafdelingen!

MBO Business Administration & Control Specialist

De kern van mbo bedrijfsadministrateur…

Zie jij jezelf werken in de wereld van financiën, cijfers en (bedrijfs)administratie? Waarschijnlijk was je dan van plan om de erkende mbo-opleiding Bedrijfsadministrateur te volgen. Sinds kort is de opleiding mbo bedrijfsadministrateur vervangen door de gloednieuwe opleiding MBO Business Administration & Control Specialist. Deze opleiding is, net als mbo bedrijfsadministrateur, ingericht om jou alles te leren over de financiële wereld binnen een organisatie. Na het behalen van je erkende mbo-diploma niveau 4 kun je aan de slag in iedere organisatie. Zicht op financiën en administratie is namelijk overal onmisbaar! Vragen waar een bedrijfsadministrateur dagelijks mee te maken heeft, zijn: Is er voldoende geld in de kas om de rekeningen te kunnen betalen? Betalen de klanten wel op tijd? En wordt er winst gemaakt? Regelmatig maak je de balans op en vertaal je cijfers naar een overzichtelijke rapportage. Zo zorg je ervoor dat de organisatie altijd weet hoe zij er financieel voor staat.

…en de junior assistent accountant opleiding in één.

Wil jij graag aan de slag in de financiële administratie bij een accountants- of administratiekantoor? Ben je goed in analyseren, samenwerken en rapporteren? En was jij van plan om de mbo Junior Assistent Accountant opleiding te volgen? Ook de inhoud van deze opleiding komt terug in de vernieuwde opleiding MBO Business Administration & Control Specialist. Je leert alle belangrijke taken van een junior assistent accountant, zoals het controleren van de financiële informatie van de klant en het bieden van financieel administratieve en fiscale ondersteuning. Na afloop heb je een wettelijk erkend mbo-diploma op zak en kun je direct aan de slag. Het niveau van de nieuwe opleiding is gelijk aan de junior assistent accountant opleiding, namelijk mbo-niveau 4.

Waarom verandert dit?

Ieder jaar bekijkt het Ministerie van Onderwijs & Cultuur (OCW) het aanbod aan opleidingen in Nederland en past dit indien nodig aan. Op deze manier sluiten erkende opleidingen altijd optimaal aan op het werkveld en de veranderingen in de maatschappij.

Studeer flexibel: geen verplichtingen van BOL of BBL

Bij NTI volg je de opleiding MBO Business Administration & Control Specialist niet via de BOL- of BBL-variant die reguliere mbo-scholen vaak hebben, maar via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen halen, zonder hiervoor verplicht 200 tot 700 uur op school te moeten zitten. Lees meer over flexibel studeren via de derde leerweg bij NTI.

Ontvang een officieel erkend mbo-diploma

Alle mbo-opleidingen van het NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel mbo-diploma ontvangt als je de opleiding afrondt. Bekijk meer over de kwaliteit van het NTI MBO-College.

ministerie OCW logo 250pxbmbo crebo erkend 250pxb

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest