Mbo niveau 2

#1

Start een mbo-opleiding op het niveau dat bij jou past!

Wij leggen je graag uit wat mbo-niveau 2 betekent en wat je ermee kan. Lees verder en leer meer over toelatingseisen, duur en de verschillende soorten opleidingen.

Wat is mbo 2

Mbo 2 opleidingen noemen we ook wel basisberoepsopleidingen en duren 12 tot 24 maanden. Een mbo-niveau 2 opleiding is heel praktisch, je leert de dingen die je nodig hebt om later je werk goed te verrichten. Tijdens een niveau 2 opleiding ontwikkel je vaardigheden en kennis voor een baan met uitvoerend werk. Je kan hierbij denken aan een opleiding als MBO Beveiliger 2, MBO Medewerker ICT Support of MBO Helpende Zorg en Welzijn

Duur en afronding

Mbo 2 opleidingen duren tussen de 12 en 24 maanden. Tijdens de opleiding heb je meestal 2 praktijkdagen en volg je een aantal keuzedelen. Je kunt het hele jaar door starten met jouw opleiding en daarbij bepaal je jouw eigen studietempo. Je behaalt een erkent mbo-niveau 2 diploma, wanneer je de opleiding succesvol afrondt. Met dit diploma kun je aan de slag of doorstromen naar mbo-niveau 3.

Voorwaarden van een mbo 2 opleiding

Ben jij van plan om een mbo-niveau 2 opleiding bij NTI te volgen? Als je een mbo-niveau 1 diploma of vmbo-diploma in de basisberoepsgerichte leerweg hebt kun je direct starten. Ook een lbo-, vbo-, mavo-, mavo-vbo-, havo- of vwo-diploma is voldoende. Heb je nog geen diploma? Dan geeft een overgangsbewijs van havo of vwo naar het vierde jaar je ook toegang tot de opleiding.

Inhoud opleidingen

Tijdens de opleiding maak je gebruik van online studietools en heb je toegang tot een persoonlijke online leeromgeving. In deze leeromgeving vind je studiemateriaal, video’s en opdrachten. Op deze manier kan je op je eigen tempo de lesstof doornemen en wanneer je wilt ook de opleiding sneller afronden. Elke opleiding heeft zijn eigen vakken die gefocust zijn op de richting. Daarnaast krijg je bij elke mbo 2 opleiding vaste vakken als Nederlands en Rekenen.

Wat kan je met een MBO 2 diploma?

Opleidingen op niveau 2 bereiden studenten voor op uitvoerende werkzaamheden. Met dit diploma mag je veel praktische en ondersteunende taken uitvoeren. Denk hierbij aan een baan als dierverzorger, beveiliger of secretaresse. Binnen 1 tot 2 jaar behaal je het mbo 2 diploma, waarna je direct aan de slag kunt.

 

Wil je doorstuderen?

Dan kan je ervoor kiezen om na het behalen van je mbo 2 diploma te starten met een mbo 3 opleiding. Je hebt hierbij meer keuze uit opleidingen en je kunt jezelf nog verder ontwikkelen. Ben je een oud-student van NTI? Dan heb je bovendien recht op 15% oud-studentenkorting!

MBO 1, 3 en 4 in het kort

Een mbo 2 opleiding is voor studenten die minimaal beschikken over een vmbo-diploma in de basisberoepsgerichte leerweg of beschikken over een mbo-niveau 1 diploma. Je kunt er ook voor kiezen om te starten met een opleiding op een ander mbo-niveau.

Om te beginnen aan een mbo-niveau 3 opleiding of mbo-niveau 4 opleiding, heb je minimaal een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte leerweg nodig. Een overgangsbewijs van klas 3 naar 4 is ook voldoende om te beginnen aan een mbo 2, 3, of 4 opleiding. Heb jij al een mbo 4 diploma? Dan kan je direct verder met een opleiding op hbo-niveau.

MBO Toelatingstoets

Wanneer je niet voldoet aan de vooropleidingseis van een volledige mbo 2, 3 of 4 opleiding, kan je deelnemen aan de MBO Toelatingstoets.

Door middel van deze toets wordt vastgesteld of je een reële kans hebt om de mbo-opleiding succesvol af te ronden. Met deze toets worden je taal- reken- en leesvaardigheden getoetst. Je hoeft je op geen enkele manier voor te bereiden.

Bekijk de MBO Toelatingstoets

Onze mbo 2 opleidingen

Met een flexibele mbo-opleiding van NTI kan je studeren waar en wanneer jij wilt. Het NTI MBO-College heeft voor iedereen de juiste opleiding. Ben jij op zoek naar een volledig mbo 2 opleiding? Kijk dan eens naar de verschillende erkende mbo 2 opleidingen van NTI:

 Alle volledige MBO-opleidingen

MBO keuzedelen

Als je een volledige mbo-opleiding volgt, kan je kiezen uit verschillende keuzedelen. Maar je kan ook een keuzedeel volgen zonder een volledige mbo-opleiding te starten. Een mbo-keuzedeel is namelijk ideaal als jij je in korte tijd wilt bijscholen in een bepaalde beroepsvaardigheid of je CV wilt versterken. Na afronding ontvang je een officieel erkend mbo-certificaat. 

Bekijk alle mbo keuzedelen

Gratis beroepskeuzetest

Ben jij er nog niet helemaal uit en kan je wel wat hulp gebruiken bij je studiekeuze? Met onze gratis beroepskeuzetest ontdek je welke beroepen en bijbehorende opleidingen goed bij jou passen. Start de test en ontvang het resultaat binnen 10 minuten!

Doe de test

Doe een proefles

Ben jij al benieuwd of één van deze opleidingen bij je past? Vraag dan nu een gratis proefles aan, om te ontdekken of de opleiding je bevalt.

Doe een proefles

Alle MBO-opleidingen

Ben jij benieuwd naar het grote aanbod mbo-opleidingen van NTI? Ontdek snel het totale aanbod van NTI! Wil je eerst meer weten over de verschillende soorten mbo-opleidingen, zoals keuzedelen, basisopleidingen en losse modules? Meer hierover lees je hier.

Alle MBO-opleidingen

Je studeert volgens de derde leerweg

NTI biedt de mbo-opleidingen aan via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen zoals jij, die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen behalen. Reguliere mbo-scholen, zoals het ROC, bieden hun mbo-opleidingen vaak in twee varianten aan: BOL- en BBL-opleidingen. Bij BOL- en BBL-opleidingen ben je verplicht om 200 tot 700 uur per jaar op school te zitten. Wanneer je een gezin hebt en/of werkt, is dit vaak niet mogelijk. Een mbo-opleiding via de derde leerweg is dezelfde mbo-opleiding, maar daar zonder de urennorm van BOL- en BBL-opleidingen. Ideaal voor jou!

Direct inschrijven