Omschrijving

Ontdek het werkveld van een ICT-medewerker!

Als ICT-medewerker ben jij een belangrijke technische schakel in een bedrijf. Deze MBO Basisopleiding behandelt een deel van de theorie van de erkende opleiding MBO Medewerker ICT niveau 2. Je leert systemen en apparatuur gebruiksklaar te maken. Hoe kun je meldingen van storingen oplossen en afhandelen? Hoe onderhoud je software en hardware? Ook versterk je jouw communicatie- en samenwerkingsvaardigheden. Klinkt jou het werk van een ICT-medewerker interessant? Start dan nu de MBO Basisopleiding Medewerker ICT!

Let op! Vanaf 1 augustus krijgen zowel de basisopleiding als de volledige MBO-opleiding Medewerker ICT een update om aan de nieuwste kwaliteitsregels te voldoen. Om ervoor te zorgen dat je straks kan blijven studeren, kan je je alleen inschrijven voor de nieuwe versie van de basisopleiding. Je kan je nog wel t/m 31 juli inschrijven voor de oude versie van de volledige opleiding.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Is deze basisopleiding iets voor mij?

Wil je kennismaken met de ICT-wereld of ben je al werkzaam in de ICT maar wil je jouw kennis vergroten? Dan is deze opleiding iets voor jou. Je maakt kennis met de taken van een ICT-medewerker, zoals hardware en software installeren, storingen oplossen, apparatuur onderhouden, meldingen afhandelen en effectief samenwerken. Zo kun je snel ontdekken of een carrière in de ICT iets voor jou is!

Wat is een basisopleiding?

Met een MBO-basisopleiding maak je in korte tijd kennis met een beroep. Je volgt een aantal vakinhoudelijke modules van de volledige MBO-opleiding en hoeft geen stage te lopen. Heb je de basisopleiding afgerond? Dan ontvang je een waardevol NTI-diploma én kun je direct doorstromen naar de erkende MBO Medewerker ICT met vrijstellingen.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte MBO-basisopleiding leer je de basisbeginselen van het beroep medewerker ICT, aan de hand van je digitale leeromgeving en een aantal fysieke boeken. De belangrijkste theorie uit de volledige MBO-opleiding komt aan de orde. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden. 

Wat leer je?

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Basisopleiding Medewerker ICT 5224

Studieprogramma

  • Hardware en software

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de MBO Basisopleiding Medewerker ICT heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op MBO niveau 2 is.

Mocht je de basisopleiding als opstap willen gebruiken naar de volledige opleiding, kijk dan goed of je al aan de toelatingseisen voor de volledige MBO-opleiding voldoet. Wellicht kun je daar dan meteen mee beginnen!

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Medewerker ICT maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 36,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige mbo-opleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van je MBO Basisopleiding Medewerker ICT meteen beginnen met de volledige mbo-opleiding Medewerker ICT (niveau 2). Je krijgt dan vrijstelling voor de examens die je succesvol hebt afgerond.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Kosten MBO Basisopleiding Medewerker ICT 5224

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde studieboeken
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Toegang tot je online leeromgeving
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw diploma

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame