Soorten masteropleidingen

#1

Heb je interesse in een masteropleiding, maar raak je verstrikt in de vele mogelijkheden? Geen probleem! Op deze pagina kom je alles te weten over ons divers aanbod aan opleidingen op Masterniveau.

Bekijk alle masteropleidingen

Alle opleidingen op Masterniveau op een rij

Zit je eraan te denken om je op hoog niveau te ontwikkelen? Met een masteropleiding bij NTI zet je een stevige stap in je carrière. We hebben een ruim aanbod aan opleidingen op Masterniveau, van volledige masters tot korte MBA-programma's en masterclasses. Welke variant je ook kiest, ze zijn allemaal optimaal te combineren met een baan en privéleven, én direct toepasbaar in de praktijk. Maar wat houden deze opleidingsvarianten nou eigenlijk in? Dat lees je hier!

Wat is een HBO Master?

Een HBO Master is een tweejarige opleiding bedoeld voor professionals die zich verder willen specialiseren en hun kennis direct willen toepassen in de praktijk. Elke master bestaat uit verschillende vakken, ook wel masterclasses genoemd, die je moet volgen. Na afronding ontvang je een wettelijk erkend getuigschrift. Hiermee ben je van absolute meerwaarde op de arbeidsmarkt.

Wat is het verschil tussen een HBO Master en een WO Master?

Een HBO Master is praktisch en beroepsgericht. WO Masters daarentegen zijn meer gericht op theoretische kennis en het uitvoeren van onderzoek. Ook verschillen de toelatingseisen van beide masters. Met een getuigschrift van een HBO Bachelor heb je voor een WO Master vaak een pre-master nodig, terwijl dit niet geldt voor een HBO Master. Heb je bijvoorbeeld een HBO Bacheloropleiding van NTI afgerond, dan kun je direct doorstromen naar een HBO Master-opleiding bij NTI.

Wat is een masterprogramma?

Een masterprogramma is ideaal als je op masterniveau dieper in een specifiek vakgebied wilt duiken en/of niet de tijd hebt voor een volledige tweejarige masteropleiding. Deze programma's zijn al in 12 maanden af te ronden en omvatten een aantal vakken (masterclasses) uit de complete masteropleiding. De masterprogramma's zijn zeer praktijkgericht: je legt voortdurend de koppeling met de praktijk, zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in je werk. Heb je een masterprogramma afgerond? Dan kun je doorstromen naar de volledige opleiding, mits je toelaatbaar bent en de examencommissie dit besluit neemt. Als je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet, kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijke onderdelen uit de masteropleiding.

Wat is een masterclass?

Tijdens een masterclass volg je één vak (masterclass) uit een volledige masteropleiding. Het is bij uitstek geschikt voor wie zich snel wilt verdiepen in een specifiek onderwerp op masterniveau. Een masterclass omvat doorgaans een praktijkbijeenkomst waar je samen met medestudenten de opgedane kennis in de praktijk toepast. De opleiding is perfect te combineren met je baan of privéleven!

Wat is een MBA?

De Master of Business Administration (MBA) is een tweejarige opleiding gericht op professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van management. Tijdens de opleiding word je breed opgeleid, en na afronding ontvang je een wettelijk en internationaal erkend MBA-getuigschrift. Wil jij de bedrijfsvoering op strategisch niveau op je kunnen nemen? Ben je hbo-opgeleid, heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring en wil je een flinke stap zetten in jouw carrière? Dan is de Master of Business Administration zeker iets voor jou!

Wat is een MBA-programma?

Met een MBA-programma volg je één of vier vakken (masterclasses) uit de volledige Master of Business Administration. Het is uitermate geschikt als je je in korte tijd wilt verdiepen in een specifiek managementgebied, of meer kennis wilt opdoen van Business Operations of Bedrijfskunde. Een MBA-programma kun je in 6 tot 12 maanden afronden, waarna je kunt doorstromen naar de volledige opleiding, mits je toelaatbaar bent en de examencommissie dit besluit neemt. Als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, kan je vrijstelling aanvragen voor de gelijke onderdelen uit de Master of Business Administration.

Praktijkbijeenkomsten

Veel NTI masteropleidingen bevatten verplichte praktijkbijeenkomsten. Sommige van onze masteropleidingen zijn een NTI-variant van een NCOI masteropleiding. Alleen voor deze specifieke masteropleidingen zijn de praktijkdagen optioneel. Je beslist in die gevallen dus zelf of je aan een praktijkbijeenkomst deelneemt. Wil je weten of jouw master een uitvoering is door NCOI? Kijk dan onder het kopje 'Examen' op de opleidingspagina van die master.

Welke toelatingseisen zijn er?

HBO Master

Een afgeronde HBO of WO opleiding + minimaal twee jaar relevante werkervaring. Verder is het belangrijk dat je een passende functie hebt (van minimaal 20 uur per week), zodat je de opdrachten en casussen van de opleiding kunt uitvoeren.

Master of Business Administration (MBA)

Een afgeronde HBO of WO opleiding + minimaal twee jaar relevante werkervaring op het gebied van (project)management of coördinatie.
Verder is het belangrijk dat je een passende functie hebt (van minimaal 20 uur per week), zodat je de opdrachten en casussen van de opleiding kunt uitvoeren.

Master- en MBA-programma

Om te starten met een Master- of MBA-programma heb je geen vooropleiding nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je beschikt over hbo werk- en denkniveau. Houd er daarnaast rekening mee dat je bepaalde opdrachten moet kunnen uitvoeren bij de organisatie waar je werkt.

Masterclass

Om te starten met een masterclass heb je geen vooropleiding nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je beschikt over hbo werk- en denkniveau. Houd er daarnaast rekening mee dat je bepaalde opdrachten moet kunnen uitvoeren bij de organisatie waar je werkt.

Let op: Voor sommige opleidingen gelden mogelijk aanvullende toelatingseisen. Check altijd de toelatingseisen bij de opleiding van je keuze.

Wij geven graag persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest