Omschrijving

Doe zonder boekhouder de aangifte inkomstenbelasting

Ontdek hoe je effectief fiscaal en financieel advies kunt verstrekken aan particulieren, ondernemers en directeur-grootaandeelhouders (dga) met onze beroepsopleiding Inkomstenbelasting. Tijdens deze brede opleiding verken je alle fundamenten van inkomstenbelasting waar particulieren mee te maken krijgen. Daarnaast ontdek je hoe je vanuit de inkomstenbelasting ondernemers en dga's effectief kunt adviseren over de belastbare winst. Ook leer je hoe je dga's kunt bijstaan bij fiscale kwesties over onder andere het aanmerkelijk belang, de gebruikelijke loonregeling, pensioenregelingen en opvolgingsfaciliteiten volgens de Successiewet. Dit allemaal, zodat je na afloop van deze opleiding moeiteloos de aangifte inkomstenbelasting op kunt stellen en bijbehorende berekeningen kunt maken. Ideaal!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de beroepsopleiding Inkomstenbelasting maak je gebruik van een online leeromgeving, waarin je handige informatie en opdrachten kunt vinden. De opleiding bestaat uit twee modules: Inkomstenbelasting voor Particulieren en Inkomstenbelasting - Winst en dga. Deze opleiding is vergelijkbaar met een opleiding op HBO-niveau, een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau is gewenst (maar niet verplicht).

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

Inkomstenbelasting voor Particulieren

  • Wet inkomstenbelasting voor de particulier
  • Fiscaal en financieel adviseren
  • Aangifte inkomstenbelasting opstellen
  • Berekeningen maken

Inkomstenbelasting - Winst en dga

  • Analyseren en toepassen van winstbepaling in de inkomstenbelasting voor ondernemers.
  • Opstellen van aangifte inkomstenbelasting, fiscale balans, winst- en verliesrekening, en vermogensvergelijking voor ondernemers
  • Regels voor dga's omtrent aanmerkelijk belang, gebruikelijke loonregeling, pensioenregeling en opvolgingsfaciliteiten van de Successiewet toepassen en analyseren
  • De te betalen belasting berekenen
  • Schriftelijk fiscaal en financieel adviseren

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Inkomstenbelasting maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om aan deze opleiding deel te nemen, dien je bekend te zijn met de basisprincipes van winstbepaling in de inkomstenbelasting. Er zijn verder geen toelatingseisen!

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je rondt de opleiding Inkomstenbelasting af met twee digitale examens. De examens plan je in wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 36,34 per maand op basis van het aanbevolen studietempo. Lees hier meer over de digitale examens.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding Beroepsfotograaf afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Inkomstenbelasting 203

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame