Omschrijving

Cursus AutoCad: snel bekend met de basis

Ontdek de mogelijkheden van AutoCad, het meest gebruikte technische tekenprogramma ter wereld. Het is een uitgebreid en soms complex programma. In de cursus zorgen we dan ook dat je de basis snel onder de knie krijgt, zodat je binnen korte tijd al aan tekenen toekomt. Het lesmateriaal is overzichtelijk: elke stap wordt helder uitgelegd met vele afbeeldingen. De theorie, instructies en oefeningen wisselen elkaar af, zo blijft de stof goed hangen. Na afloop van de cursus AutoCad ben je thuis in bewerkingscommando’s, lay-outs, plotten en tekeningen.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Goede ervaring met feedback op de huiswerkopgaven. Goede ervaring met feedback op de huiswerkopgaven.

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de cursus leer je aan de hand van voorbeelden en oefeningen de basistechnieken van AutoCAD. Je leert bijvoorbeeld hoe je basisvormen op maat in een tekening plaatst. Ook leer je structuur aan te brengen door het gebruik van verschillende kleuren, lagen, lijntypes en lijndiktes.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Basisvormen tekenen
 • Basisbewerkingscommando’s
 • Op maat tekenen
 • Maatvoeringen en aanwijzers
 • Teksten en tabellen
 • Lay-outs, viewports en plotten
 • Gegevens uitwisselen

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Om met de cursus AutoCAD te kunnen beginnen, is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan er wel van uit dat je kunt werken met computers en technische tekeningen kunt lezen en maken.

Software

Het programma AutoCad is niet bij de opleiding inbegrepen. Mocht je nog geen AutoCad hebben dan kun je van het internet kosteloos een studentenlicentie downloaden en het programma 30 dagen gratis gebruiken.

Examen

Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding AutoCAD afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie.

Korting voor snelle beslissers

Geef bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen en ontvang € 10,- korting!

Studieduur & lesgeld

Kosten Basiscursus AutoCAD 2017 1488

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de opleiding AutoCAD. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus AutoCAD, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen

AutoCAD

3,5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Goede ervaring met feedback op de huiswerkopgaven.

Goede ervaring met het NTI, ben zeer te spreken over mijn opleiding.

Met name in het begin van het boek worden dingen soms onduidelijk omschreven...

Bijvoorbeeld wat is een vieuwport? Of wat is een ribbon?

Verder goede opleiding.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.