Omschrijving

De innovatieve wereld van Blockchain

Blockchain is misschien wel de grootste technologische innovatie sinds het internet. Het is een nieuwe soort database, waarin allerlei transacties kunnen worden opgeslagen, van cryptovaluta en patiëntgegevens tot auteursrechten. Alle informatie die wordt opgeslagen, wordt onleesbaar gemaakt met cryptografie. Wil jij alles te weten komen over Blockchain en ontdekken wat dit datasysteem voor jouw werkveld kan betekenen? Tijdens de opleiding Blockchain duik je diep in de basisprincipes van Blockchain en cryptocurrency. Je leert alles over de werking, toepassingen en implementatie van deze database, en verkent verschillende Blockchaintechnologieën. Na afloop ben je in staat om uiteenlopende organisaties te ondersteunen bij het veilig en efficiënt opslaan van hun gegevens. Word een Blockchain-expert!

Deze opleiding is vergelijkbaar met een opleiding op HBO-niveau, een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau is gewenst (maar niet verplicht).

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de beroepsopleiding Blockchain fundamentals maak je gebruik van een online leeromgeving, waarin je handige informatie en opdrachten kunt vinden. Je verkent de fundamenten van Blockchain en leert hoe deze database werkt van top tot teen. Op die manier kun je de toepassingen van Blockchain uitleggen aan betrokkenen in jouw organisatie.

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Blockchain in verschillende sectoren
  • De voor- en nadelen van Blockchain en digitalisering
  • Verschillende Blokchaintechnologieën
  • Peer-to-peergegevensoverdracht, cryptografie en databasetechnieken
  • Crowdfunding met blockchain, zoals initial coin offerings (ICO's)
  • Vormen van Corporate governance
  • Transactieproces: wallet, digitale handtekening, sleutelpaar, opslagmethode, has pointers en hash trees
  • Digitale valuta's

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Blockchain fundamentals maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Blockchain fundamentals te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je rondt de opleiding Blockchain fundamentals af met een digitaal examen. Het examen plan je in wanneer jij er klaar voor bent). Lees hier meer over de digitale examens.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding Blockchain fundamentals afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Blockchain fundamentals 2006

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Lieke - HBO Voeding en Diëtetiek

Thamar - HBO Arbeidspsychologie