Omschrijving

Word een pro in foto’s bewerken!

Let op: de opleiding Photoshop en Lightroom is binnenkort beschikbaar! Meld je nu alvast aan, en ontvang een seintje zodra de opleiding live gaat.

Haal jouw fotobewerking skills naar een hoger niveau met deze gecombineerde Adobe opleiding! Ontdek de finesse van Lightroom, waar je belichting, kleurcorrecties en composities perfectioneert voor verbluffende resultaten. Duik vervolgens in Photoshop en breng je creativiteit tot leven met professionele bewerkingstools. Transformeer je beelden in visuele verhalen. Na deze cursus ben jij een expert in het moeiteloos bewerken van foto's en afbeeldingen. Alle vaardigheden die je hebt opgedaan kun je gebruiken in zowel professionele situaties als in je vrije tijd!

Inclusief hoge korting op Adobe Creative Cloud
Voor deze opleiding heb je de Adobe Lightroom en Adobe Photoshop nodig, onderdeel van Adobe Creative Cloud. Als je studeert bij NTI krijg je tot maar liefst 50% korting op deze software, dankzij onze samenwerking met Surfspot!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer ik?

Ontwikkel vaardigheden om foto's te optimaliseren, kleuren te verbeteren en composities te perfectioneren, van basis tot geavanceerd.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

Lightroom

 • Werkomgeving verkennen
 • Belichting, contrast en scherpte
 • Kleurcorrectie: kleurbalans, tinten en verzadiging
 • Compositie
 • Workflow-optimalisatie
 • Geavanceerde bewerking, zoals retoucheren en specifieke effecten toepassen

Photoshop

 • Met selecties werken
 • Beginselen van lagen
 • Maskers en kanalen
 • Typografisch ontwerp
 • Vectortekentechnieken
 • Geavanceerde composities
 • Video bewerken
 • Schilderen met het mixerpenseel
 • Werken met 3D-afbeeldingen
 • Bestanden voorbereiden voor het web

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Photoshop en Lightroom maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Photoshop en Lightroom te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Wanneer kan ik starten met de opleiding Photoshop en Lightroom? 

We verwachten dat de opleiding Photoshop en Lightroom in juli 2024 live zal gaan. Je kan je nu alvast vrijblijvend inschrijven. Zodra definitief bekend is wanneer de opleiding start, nemen wij direct contact met je op om jouw inschrijving te bevestigen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste updates, zonder enige verplichting.

Nu al beginnen? 

Kan je niet wachten om te beginnen met een opleiding? Dan zijn deze opleidingen misschien wel perfect voor jou! 

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding Photoshop en Lightroom af met een eindopdracht. Je maakt de opdracht in je eigen tijd en levert het digitaal in wanneer jij er klaar voor bent. Meer informatie over het examen volgt!

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de opleiding Photoshop en Lightroom afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Photoshop en Lightroom

Bij NTI bieden we de mogelijkheid om de kosten van jouw opleiding in termijnen te voldoen, of in een keer te betalen. Meer informatie over de kosten van de opleiding Photoshop en Lightroom volgt!

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger!

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame