Werken bij het UMC Utrecht, als FNV-consulent, columnist, auteur, dichter, een eigen boek uitgeven én daarnaast ook nog een hbo bachelor Counseling volgen. Geen mens heeft zo veel tijd, zou je zeggen. Maar Lily bewijst het tegendeel. Zij krijgt hier juist energie van. En het lukt haar ook nog om vier keer in de week te sporten. ‘Met het sporten leeg ik mijn hoofd’. Wat is het geheim van deze vrouw?

Student Lily portretDe rode draad in het leven van Lily van Dijken is de mens en de maatschappij. Van nature helpt ze graag anderen en daar wil ze graag haar werk van maken. Tijdens haar zoektocht naar een passende opleiding bleek dat counseling hier perfect op aan sluit. ‘Die jas past mij gewoon. Dit is de juiste opleiding’. Natuurlijk was het ook spannend om na zo veel jaar weer terug te gaan naar de schoolbanken. ‘Maar doordat het me allemaal aanspreekt, gaat het me gemakkelijker af. Nu vallen de puzzelstukjes op zijn plek.’ zegt ze zelfverzekerd.

En die puzzelstukjes vallen niet zomaar op hun plek. Lily weet heel goed wat ze wil en werkt hier ontzettend hard voor. Dat je zelf de touwtjes in handen hebt hoef je haar niet te vertellen. ‘Je bent de baas over je eigen toekomst. En het is nooit te laat om iets anders te doen met je leven’. Naast haar studie werkt ze bij het UMC in de ICT en is ze een paar uur per week FNV-consulent waarin ze mensen begeleidt. Vijf dagen in de week hetzelfde doen ziet Lily niet zitten. Daarom doet ze nog zo veel meer naast haar werk in het ziekenhuis.

Het verborgen meisje

In november 2021 heeft ze haar eerste boek uitgebracht. In haar debuut ‘Het verborgen meisje’ vertelt ze over opgroeien als pleegkind, hoe zij dit heeft ervaren en hoe dit haar heeft gemaakt tot de persoon die ze nu is. De leidraad van het boek is pleegzorg met de hulp van anderen. Ze vertelt dat haar verhaal haar heeft gevormd in het leven. En nu wil ze graag een inspiratie zijn voor andere mensen die zich in haar identificeren. Naast haar boek schrijft ze ook columns, gedichten, blogs en is ze te boeken als spreker via ZijSpreekt. Schrijven is haar passie. ‘Sommige mensen komen thuis en zetten de tv aan. Ik ga schrijven. Daar haal ik energie uit.

Lily studeert op de bank

Persoonlijke ontwikkeling

Wat zit er nog meer verborgen in Lily? Haar overduidelijke drang naar zelfontwikkeling onder andere. In haar huidige baan in het ziekenhuis mist ze de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarom maakt ze daar in haar eigen tijd extra ruimte voor vrij. ‘Ik heb uitdagingen nodig. En daarmee ontwikkel ik mezelf ook.’ Een van die uitdagingen is nu de hbo-bachelor Counseling, die ze dit jaar is gestart. Ondanks dat mensen haar verbaasd vragen waarom ze ‘nu nog’ een studie begint is ze blij met haar keuze. Ze studeert vooral in de avond en in het weekend, en is enorm enthousiast als ze over de manier van studeren spreekt.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Ze geniet ervan dat ze zelf het studietempo kan bepalen en dat ze zelf de touwtjes in handen heeft. ‘Je hebt zelf de verantwoordelijkheid. Niemand zit achter je broek aan.’ Bovendien weet Lily goed van zichzelf dat een opleiding aan een reguliere opleider waarschijnlijk gedoemd was te mislukken, omdat ze dan te veel verplichtingen heeft. ‘Ik raak gestresst als iets moet. Bij mij is het dan gedoemd om te mislukken, dan krijg ik black-outs.’ Nu geniet ze extra van ieder moment. Zelfs de kleine dingen weet ze te waarderen. ‘Dat was tenslotte mijn doel’, voegt ze toe, ‘ik wil gewoon lekker lezen, het begrijpen en genieten van de weg ernaartoe.’

Meer dan een studie

De opleiding is natuurlijk gericht op counseling, maar Lily geeft aan dat een studie je zo veel meer leert dan inhoud alleen. Ze vergelijkt het met ondernemen: ‘Je leert assertief te zijn. Je moet er altijd zelf achteraan. Dat is al een hele ontwikkeling op zich, die verantwoordelijkheid. Een leider leer je eigenlijk zijn. En dat vind ik alleen maar leuk.’ Wat ze na het behalen van haar bachelor van plan is? Het liefst zou ze een aantal dagen in de week voor een bedrijf werken in de counseling, misschien richting bedrijfsmaatschappelijk werk. Daarnaast wil ze ook als zelfstandige mensen begeleiden. Het schrijven blijft een onderdeel van Lily: ‘Ik zou het leuk vinden om de schrijvende counselor te zijn waarbij ik mijn ervaringen met mensen ga opschrijven.’ Een universitaire studie zoals Begeleidingskunde staat ook op haar dromenlijstje.

Vast staat dat het helpen en begeleiden van mensen en iets toevoegen aan de maatschappij onderdeel is van Lily. In haar werk, in haar leven als auteur en dichter en in haar opleiding tot counselor. Wat de opleiding voor haar betekent? ‘Het is een bijdrage aan de maatschappij, counseling is allesomvattend. Het zijn de schoenen om op deze wereld te staan en verder te lopen.’

Lily studeert buiten


>> Check de opleiding Coaching, counseling en diagnostiek.

Kies ook voor FlexibelStuderen®. Welke opleiding wil jij volgen?

Vind jouw opleiding