Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wil je het nieuws brengen? Volg de opleiding Journalistiek!

Vind je journalistiek een boeiend en afwisselend vakgebied? Kies dan voor de praktijkgerichte opleiding Journalistiek van NTI! Journalisten voorzien in een belangrijke behoefte van de mens: nieuws. Het journalistieke werkterrein is heel breed. Je kunt schrijven voor een tijdschrift, krant of website. Sommige journalisten beperken zich tot dagelijkse actualiteiten, anderen schrijven graag een achtergrondverhaal, een interview, een reportage, een recensie of een column. Al deze journalistieke genres komen aan bod tijdens de opleiding Journalistiek, zodat je met veel plezier en de nodige dosis kennis je werk kunt uitoefenen.

Inhoud

Wat leer ik?

Hoe begin ik met het schrijven van een verhaal, artikel of blog? Hoe kies ik mijn onderwerp? Welke nieuwsbronnen kan ik gebruiken? Tijdens de opleiding krijg je antwoord op deze vragen en meer. Aan de hand van tekstoefeningen maak je je de basisprincipes eigen. Of je nu artikelen schrijft voor je eigen website of voor een tijdschrift of krant: met de opleiding Journalistiek schrijven weet jij straks overal een boeiend verhaal van te maken. 

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kranten
 • Organisatie van dagbladen
 • Journalistiek denken
 • Werken en schrijven
 • Nieuws en nieuwsbronnen
 • Nieuwsgaring
 • Nieuwsberichten
 • Verhalen en verslagen
 • Interviews
 • Reportages en achtergrondverhalen
 • Opinieverhalen
 • Recensies
 • Columns
 • Persoonsbeschrijvingen
 • Koppen en bijschriften
 • Recht en ethiek

Praktijkgericht

In het lesmateriaal zijn honderden krantenberichten opgenomen als illustrerende voorbeelden bij de lesstof. Praktijk en theorie gaan tijdens de opleiding Journalistiek hand in hand. Tijdens je studie heb je veel contact met je persoonlijke docent die je werk deskundig zal beoordelen.

Interessante lesboeken

Het lesmateriaal bestaat onder meer uit:

 • Basisboek Journalistiek: bevat informatie over achtergronden, genres en vaardigheden
 • Handboek Stijl: onthult de geheimen van aantrekkelijk schrijven
 • Schrijfkunst: bevat praktische tips voor de Nederlandse taal

Toelating

Een vooropleiding is niet noodzakelijk

Om de beroepsopleiding Journalistiek te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding Journalistiek.

Examen

Studieduur & lesgeld

Journalistiek schrijven 1292

Studietempo in maanden 8 Maanden 12 Maanden * 16 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 101,75 € 67,85 € 50,90
Nu met 50% korting € 50,88 € 33,93 € 25,45
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 99,84 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Training Word

Bij de cursus Journalistiek schrijven heb je er veel baat bij om een Training Word te volgen. Zo krijg je dit programma op professionele wijze onder de knie en kan je Word optimaal gebruiken tijdens en na je studie. Kies bij inschrijving voor de aanvullende Training Word en ontvang hiervoor een korting van meer dan 50%!

€ 75,-    (eenmalig)

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Journalistiek schrijven, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Training Taalvaardigheid

Wil jij jouw taalvaardigheid bijspijkeren en de cursus Journalistiek schrijven nog makkelijker doorlopen? Kies dan bij inschrijving voor de voordelige aanvullende Training Taalvaardigheid. Nederlands is een lastige taal met veel regels en uitzonderingen. Wil jij goed leren hoe het nu echt zit met de Nederlandse spelling en grammatica? Van de Training Taalvaardigheid profiteer jij dagelijks in de praktijk!

€ 75,-    (eenmalig)

Ervaringen

Journalistiek schrijven
4 sterren - gebaseerd op 4 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Wat ik heel fijn vind van al de commentaren van de docent is dat hij naast hetgeen verbeterd kan worden hij ook elke keer weer aangeeft wat je goed gedaan hebt. Zijn feedback is elke keer leuk om te lezen en wordt ondersteund met grappige kwinkslagen.

Leuke en leerzame opdrachten, goede docent, interessante feedback.

Bekijk alle ervaringen