Omschrijving

Het beste van twee online werelden

Online marketing en sales gaan vaak hand in hand. Het is dan ook enorm waardevol om een brede kennis te hebben van zowel online marketing als online sales. De opleiding Online marketing en sales neemt je mee in de dynamische wereld van online advertising, e-mailcampagnes, zoekmachinemarketing, social media, affiliates, mobile first en nog veel meer. Qua inhoud komt deze opleiding grotendeels overeen met de opleiding Online marketing. De toegevoegde waarde van déze opleiding is dat je ook kijkt naar het onderdeel online sales, dat direct samenhangt met de resultaten en werkzaamheden van online marketing. Kies je voor de opleiding online marketing en sales, dan ontwikkel je dus een bredere kennis en ben je na afloop een allrounder op gebied van online marketing én online sales. Starten kan vandaag al!

€1.000 STAP-budget

Let op: laatste kans!

Je kan deze opleiding niet volgen met het STAP-budget, maar deze vergelijkbare opleidingen wel:

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer ik?

In het eerste deel van de online marketing en sales opleiding duik je in de overgang van offline naar online marketing. De 3 hoofdstrategieën van online marketing komen aan bod en je kijkt naar de toepassing ervan in de praktijk. In deel twee maak je kennis met de belangrijkste online marketinginstrumenten: e-mailmarketing, zoekmachinemarketing (SEO en SEA), social media, mobiele marketing en video advertising. Ont creëren van een gestructureerd online marketingplan is hierbij het uitgangspunt. Ook ga je aan de slag met een aantal essentiële vaardigheden. Bijvoorbeeld het geven van advies, beslissingen maken met betrekking tot een online strategie en het inzetten van verschillende online marketinginstrumenten. Het laatste onderdeel van de opleiding gaat over online sales en de directe koppeling met online marketing.

Studieprogramma

De lesonderwerpen die tijdens deze praktijkgerichte opleiding worden uitgelicht zijn:

 • Geschiedenis, introductie en trends in de marketing
 • Van traditionele naar online marketing
 • Online marketingstrategie en het 4C-model
 • De invloed van web 2.0, web 3.0 en web 4.0
 • Online marketingmix en het 5R-model
 • Het ICT-model en de usability van een website
 • Virale marketing en emotionele engagement
 • Contentstrategie
 • E-mailmarketing
 • Zoekmachinemarketing
 • Microsites en short funneling
 • Socialmediamarketing
 • Online advertising en affiliates
 • Mobile marketing en touch
 • Online video en advertising
 • Het strategische online marketingplan
 • Verdieping in online sales

Inclusief praktijkdag

Tijdens de opleiding volg je één praktijkdag. Deze wordt gegeven door Patrick Petersen, dé expert op het gebied van online marketing. Tijdens de opleiding wordt regelmatig verwezen naar een handige website waar je illustratieve video’s kunt bekijken en diverse tips krijgt.

6 online lessen in kleine klassen

In de 6 extra online lessen kun je al jouw vragen direct stellen aan een ervaren docent. Ook krijg je meer uitleg over moeilijke onderwerpen en kan je sparren over de lesstof. Dankzij de kleine klassen en is er genoeg ruimte om te sparren met je medestudenten en docent.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor de Online marketing en sales opleiding. Wel zijn een opleiding op havo-/mbo-niveau en enige marketing- of saleskennis gewenst.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Haal een NTI-diploma

Je sluit de opleiding af met een examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Online marketing en sales van NTI. Een mooie aanvulling op je cv en bevestiging van jouw prestatie! Je bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. Lees hier meer over de digitale examens.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 11,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Online marketing en sales 136

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 94,95 9 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame