Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer op papier communiceren: volg nu de cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands!

Hoe presenteer ik mijn bedrijf op papier aan de buitenwereld? Dat is een vraag die veel bedrijven bezighoudt en die steeds belangrijker wordt. De cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands geeft je praktische antwoorden op vragen als:

 • Schrijf ik dit nu met een d of met een t?
 • Moet dit werkwoord in het meervoud of in het enkelvoud?
 • Krijgt dit woord een hoofdletter of een kleine letter?
 • Hoe kan ik dit zo bondig mogelijk formuleren?
 • Gebruik ik dit woord wel in de goede betekenis?

Taalfouten behoren tot het verleden als je de cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands van het NTI hebt gevolgd. Deze opleiding is voor iedereen die de zakelijke correspondentie verzorgt, zoals secretaresses, stenotypisten,administratief medewerkers, correspondenten of verkopers. Kortom, voor iedereen die voor zijn of haar werk zakelijke correspondentie afhandelt. Schrijf je nu in!

Officieel SCN-diploma Associatie voor Examinering

Met deze cursus kun je het diploma Schriftelijke Communicatie Nederlands halen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een officieel diploma waar in het bedrijfsleven veel vraag naar is. Een waardevol diploma dus, waar je veel profijt van zult hebben!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN) is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Schriftelijke communicatie heeft binnenkort geen geheimen meer voor je

De cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands leidt je op voor het officieel erkende examen. De opleidingsstof bevat deze onderwerpen:

 • Brieven en cases: je leert onder meer alles over de vormgeving van een brief, over goede openings- en slotzinnen en over de eigen stijl van diverse soorten brieven, zoals klachtenbrieven, uitnodigingen, offertes en sollicitatiebrieven. je krijgt volop gelegenheid om al deze vormen te oefenen.
 • Spelling en stijl: in dit deel komen alle regels van de Nederlandse taal aan de orde. Natuurlijk is ook hier weer volop gelegenheid om je kennis te toetsen.

Studieprogramma

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Verzoek om informatie/offerte en orderbevestiging
 • Circulaire
 • Klachtenbrief
 • Herinnering, aanmaning, laatste aanmaning
 • Uitnodiging
 • Verkoopbrief
 • Behandeling en ontvangst van sollicitatiebrief
 • Memo en e-mail
 • Overtuigende tekst
 • Vormkenmerken
 • Correcte, grammaticale zinnen en correcte spelling
 • Correct en passend gebruik van stijl

Registratie van PE-punten

Ben je ingeschreven in het Register Financieel Management? Dan kom je met het diploma van deze opleiding in aanmerking voor de registratie van PE-punten (studiepunten).

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Een vooropleiding is niet noodzakelijk

Om de cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands.

Examen

De erkende examens Zakelijke correspondentie Nederlands

De opleiding Schriftelijke communicatie Nederlands leidt je op tot het erkende examen Zakelijke correspondentie Nederlands dat wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Als je het examen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Zakelijke correspondentie Nederlands.

€ 25,- voordeel op de examenkosten

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 105, maar € 80. Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 17,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een Wellnessdag voor twee

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een gratis Wellnessbon voor twee. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Schriftelijke Communicatie Nederlands 1553

Studietempo in maanden 3 Maanden 5 Maanden * 7 Maanden
Uren per week 8 5 3
Lesgeld per maand € 210,00 € 126,00 € 90,00
Nu met 50% korting € 105,00 € 63,00 € 45,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk Wellnessdag voor twee bij inschrijving

Profiteer nu van een gratis Wellnessdag voor twee personen. Tussen het studeren door verdien jij een verwendagje! Neem je vriend, vriendin of moeder mee en geniet samen van de ultieme ontspanning.

Wellnessdag voor twee bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 96,20 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentraining SCN

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 99,-    (eenmalig)

Ervaringen

Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN)
4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik heb in een korte tijd mijn Nederlands kunnen verbeteren. Tijdens mijn werk merk ik hier veel van, helemaal super!

Is goed om mijn Nederlands weer op te halen. Was veel kwijt.

Bekijk alle ervaringen