Omschrijving

Leer kinderen begeleiden als kindercoach

Je gunt elk kind een onbekommerd leven. Helaas worden sommige kinderen in hun dagelijks leven belemmerd door faalangst, onzekerheid of piekergedrag. Of ze hebben moeite met sociaal contact of een grote verandering in hun leven. Voor een kind is het dan heel fijn om een vertrouwd persoon te hebben die hem of haar begeleidt. Word jij deze persoon? Dan is de cursus Kindercoach iets voor jou. Je leert hoe je verschillende problemen aanpakt en een kind op de juiste wijze coacht. Deze cursus is erg geschikt voor mensen die met kinderen werken of van plan zijn dat te gaan doen. Lees snel verder en kom meer te weten over de cursus Kindercoach.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Leren wanneer het je het beste uitkomt. Bepaal je eigen tempo. Echt top. Leren wanneer het je het beste uitkomt. Bepaal je eigen tempo. Echt top.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus Kindercoach leer je hoe je een goed gesprek aangaat met een kind. Verschillende technieken worden behandeld op het gebied van communicatie en coaching. Je leert hoe je kinderen verantwoord coacht en zo kunt helpen in hun ontwikkeling. Deze cursus is zeer nuttig als je met kinderen werkt. Ook als je aan de slag wilt als kindercoach is dit een mooie eerste stap. Het niveau van de cursus komt overeen met hbo-niveau.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: 

 • Communicatievoorwaarden
 • Verschillende methodieken van coaching
 • Fases van het coachingstraject
 • Samenvatten, complimenteren, spiegelen
 • Verantwoord coachen
 • Sociale ontwikkeling
 • Problemen signaleren
 • Autisme
 • Faalangst
 • Pesten en gepest worden  
 

Inclusief praktijkdag

Tijdens de gratis praktijkdag ga je onder begeleiding van een ervaren docent aan de slag met diverse coachingstechnieken. Je oefent met het voeren van coachingsgesprekken en ontwikkelt de benodigde competenties voor het coachen. Je past de theorie toe in de praktijk. Je volgt de bijeenkomst daarom bij voorkeur aan het einde van de cursus.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Kindercoach. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Kindercoach afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! 

Korting voor snelle beslissers

Geef bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Kindercoach 1546

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Kindercoach, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Kindercoach

4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Leren wanneer het je het beste uitkomt. Bepaal je eigen tempo. Echt top.

Makkelijke cursus. Materiaal netjes aangeleverd.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Heleen - Doktersassistente niveau 4

Danny – Master of Business Administration (MBA)