Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

De schoolcounselor: onmisbaar in het onderwijs

Studenten en leerkrachten ondersteunen: dat doet een schoolcounselor. Je begeleidt studenten die kampen met problemen in de persoonlijke of sociale sfeer. Bijvoorbeeld somberheid, faalangst, slecht presteren en pesten. Je adviseert leerkrachten over de omgang met werkdruk en collega’s en over orde houden. Als schoolcounselor speel je een belangrijke rol als vertrouwenspersoon. Je kunt de opleiding Schoolcounseling al binnen 1 jaar afronden. Lees snel verder en schrijf je vandaag nog in!

Voor wie?

De opleiding Schoolcounseling is bedoeld voor mensen in het onderwijs die studenten of hun collega’s willen ondersteunen. Ook mensen die werken bij dienstverlenende instellingen, zoals musea en sportbedrijven, kunnen profijt hebben van deze opleiding.

Stichting Counselling Nederland

De opleiding Schoolcounseling wordt verzorgd in samenwerking met Stichting Counselling Nederland, al ruim 25 jaar een toonaangevende aanbieder van counselingopleidingen.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer ik?

De opleiding Schoolcounseling bestaat uit een theoretisch gedeelte met 6 gratis praktijkdagen. In deze counselingopleiding leer je:

 • wat counseling is
 • de diverse gesprekstechnieken en tools die gebruikt worden binnen de counseling
 • een diagnose stellen
 • samen met een cliënt een volledig counselingproces op een correcte wijze doorlopen en afsluiten
 • de cliënt manager te maken van zijn/haar eigen problemen

Tijdens je opleiding zal een ervaren docent je opdrachten controleren en aan hem kun je vragen over je opleiding stellen. Het niveau van de opleiding Schoolcounseling is vergelijkbaar met hbo-niveau.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Counseling
 • Communicatie
 • Psychologie
 • Gesprekstechnieken
 • Het counselingproces

Inclusief 6 praktijkdagen

Bij de opleiding Schoolcounseling horen 6 gratis praktijkdagen. Tijdens de praktijkdagen kun je samen met je medestudenten oefenen. Je werkt daar met casussen vanuit verschillende counselingsdisciplines.

 • Praktijkdag 1: Wat is (school)counseling?
 • Praktijkdag 2: Wat is het werkveld van de (school)counselor?
 • Praktijkdag 3: Hoe kun je open communiceren?
 • Praktijkdag 4: Welke gesprekstechnieken kun je toepassen?
 • Praktijkdag 5: Het counselingproces fase I en II
 • Praktijkdag 6: Het counselingproces fase III

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Schoolcounseling is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de beroepsopleiding Schoolcounseling van NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten om je diploma in counseling te behalen is in het lesmateriaal opgenomen. Het niveau van de opleiding Schoolcounseling is vergelijkbaar met hbo-niveau.

Examen

Officieel examen Schoolcounselling

Je opleiding Schoolcounseling afronden met een mooi diploma? Kies er dan voor om de opleiding af te sluiten met het examen dat wordt afgenomen door Stichting Counselling Nederland (SCN). Als je het examen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Basis Schoolcounsellor van SCN. Voor meer informatie over het examen en de examenkosten verwijzen we je naar www.counsellingnet.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Schoolcounseling hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Doorstromen na je opleiding counseling

Heb je de beroepsopleiding Schoolcounseling met succes afgerond en wil je graag nog meer te weten komen over counseling? Dan kun je ervoor kiezen om de erkende hbo-opleiding Counselling bij NTI te gaan volgen. Ook onze erkende hbo-opleiding Toegepaste psychologie sluit goed aan op de opleiding Schoolcounseling.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Schoolcounselling 1667

Studietempo in maanden 12 Maanden 18 Maanden * 24 Maanden
Uren per week 10 7 5
Lesgeld per maand € 283,75 € 189,25 € 142,00
Nu met 50% korting € 141,88 € 94,63 € 71,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2020 ontvang je € 550,93 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Training Taalvaardigheid

Wil jij jouw taalvaardigheid bijspijkeren en de cursus Schoolcounseling nog makkelijker doorlopen? Kies dan bij inschrijving voor de voordelige aanvullende Training Taalvaardigheid. Nederlands is een lastige taal met veel regels en uitzonderingen. Wil jij goed leren hoe het nu echt zit met de Nederlandse spelling en grammatica? Van de Training Taalvaardigheid profiteer jij dagelijks in de praktijk!

€ 75,-    (eenmalig)

Ervaringen

Schoolcounseling

4,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

 

Het bevalt mij erg goed op dit moment. Heb zelf een druk gezin (2 zeer jonge kinderen) en werk ook nog 20 uur per week.
Het was echter echt zoeken waar ik alle informatie kon vinden op de website, maar als je er eenmaal inzit, is het zelfs voor iemand met dexlesie (ben uitvoerend) goed te doen.

Bekijk alle ervaringen