Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Anderen helpen na de opleiding Schuldhulpverlening

Steeds meer mensen raken in financiële problemen. Zij hebben hulp nodig van mensen zoals jij. Iemand die hen kan helpen bij het zoeken naar een oplossing voor hun schulden. Wil jij deze belangrijke persoon zijn? Start dan nu met de opleiding Schuldhulpverlening! In 10 maanden leer jij alle kneepjes van het vak en kun je direct aan de slag als schuldhulpverlener. Lees snel verder of vraag gratis de studiegids aan!

Voor wie?

De opleiding Schuldhulpverlening is ideaal voor iedereen die de sociale dienstverlening wilt combineren met financiële problemen. Je leert mensen begeleiden en adviseren bij hun schulden. Met jouw kennis en vaardigheden help je anderen uit de schulden. Dit is een dankbaar beroep. Wil jij aan de slag gaan als schuldhulpverlener? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Schuldhulpverlening!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Vakopleiding Schuldhulpverlener is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Schuldhulpverlening?

Tijdens de opleiding Schuldhulpverlening leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt als schuldhulpverlener. Je leert mensen begeleiden bij hun schulden: welke schulden zijn er, hoe werkt budgetbeheer, hoe voer je intakegesprekken en wat moet je kunnen als budgetcoach? Dat zijn enkele van de onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding Schuldhulpverlening. Deze opleiding bereidt je uitstekend voor op de examens voor de Kiwa Registratie.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

SHV I

 • Aanmelding
 • Intake
 • Crisisinterventie
 • Informatie en advies
 • Verwijzing naar derden
 • Opstarten van de Wsnp
 • Stabilisatie
 • Duurzame financiële dienstverlening
 • Budgetbeheer


SHV II

 • Stabilisatie en budgetbeheer
 • 100% betalingsvoorstel (herfinanciering/betalingsregeling)
 • Schuldregeling (saneringskrediet/schuldbemiddeling)
 • Nazorg


SHV III

 • Communicatie en coaching binnen de schuldhulpverlening
 • Budgetcoaching
 • Informatie en advies
 • Nazorg

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Je kunt direct starten met de opleiding Schuldhulpverlening

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig. Hbo-werk- en -denkniveau is wel een pre. Voor aanvang van je eerste examen dien je in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Vakopleiding Schuldhulpverlener? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Examens

Je rondt alle modules af met een examen. De modules Schuldhulpverlener I en Schuldhulpverlener III rond je ook nog af met een praktijkassessment. Je hoeft echter maar 1 assessment te maken om je certificaat te behalen. Je maakt dus de keuze tussen 1 van de 2 praktijkassessments en je krijgt dan vrijstelling voor het assessment van de andere module.

Het erkende Certificaat van Vakbekwaamheid

Je legt de examens en de praktijkassessments af bij de externe exameninstantie Lindenhaeghe. Heb je een voldoende behaald voor de examens, dan ontvang je het erkende Certificaat van Vakbekwaamheid van de betreffende module. Daarnaast kun je je registreren in het betreffende kiwa-register Schuldhulpverlener. Voor meer informatie over de examens en de examenkosten verwijzen wij je naar www.lindenhaeghe.nl.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een Wellnessdag voor twee

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een gratis Wellnessbon voor twee. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Vakopleiding Schuldhulpverlener 6652

Studietempo in maanden 10 Maanden 12 Maanden * 14 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 165,00 € 137,50 € 117,75
Nu met 50% korting € 82,50 € 68,75 € 58,88
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk Wellnessdag voor twee bij inschrijving

Profiteer nu van een gratis Wellnessdag voor twee personen. Tussen het studeren door verdien jij een verwendagje! Neem je vriend, vriendin of moeder mee en geniet samen van de ultieme ontspanning.

Wellnessdag voor twee bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 317,20 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Examentrainingen Schuldhulpverlener

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 3 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 243,75    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2