Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Sportmassage-opleiding: word professioneel masseur

Nederland behoort tot de landen in de wereld waar mensen het meest sporten. Met de Sportmassage-opleiding zorg jij dat al die sporters fit en gezond blijven. Tijdens de Sportmassage-opleiding staat blessurepreventie centraal en leer je daarnaast meer over bijvoorbeeld massage, voeding en sport, overbelasting en het menselijk lichaam. Je oefent je vaardigheden tijdens 8 leuke praktijkdagen. Sta je te trappelen om te beginnen? Schrijf je gelijk in voor de Sportmassage-opleiding!

Wat doet een sportmasseur?

Na het volgen van de Sportmassage-opleiding ben je een erkend NGS-sportmasseur. Als sportmasseur houd jij je bijvoorbeeld bezig met de volgende werkzaamheden:

 • masseren van het lichaam;
 • voorlichting geven over blessures;
 • eerste hulp bieden tijdens het sporten.

Inhoud

Wat leer je tijdens de Sportmassage-opleiding?

In de Sportmassage-opleiding word jij klaargestoomd om als professioneel sportmasseur aan de slag te gaan. Je kunt het officieel erkende diploma van Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) behalen. Het diploma NGS Sportmassage is een zeer gewaardeerd diploma dat je mooie carrièrekansen geeft. Je verdiept je tijdens de Sportmassage-opleiding onder meer in deze onderwerpen:

 • Blessurepreventie
 • Voeding en gezondheid
 • Anatomie van het menselijk lichaam
 • Massage
 • Kwaliteitszorg

Sportmassage-opleiding inclusief 8 gratis praktijkdagen

Deze Sportmassage-opleiding bevat 8 gratis praktijkdagen. Tijdens deze dagen doe je samen met je medestudenten de nodige praktijkervaring op. De praktijkdagen van de Sportmassage-opleiding behandelen onderwerpen als tapen, toelichting op het portfolio, massage, blessures, invullen cliënten dossiers en beoordeling van het complete portfolio.

Gratis dvd-box en verzorgingspakket bij de opleiding Sportmassage

Naast professionele studieboeken ontvang je bij de opleiding Sportmasseur ook een dvd-box met 3 dvd's waarop alle handelingen en technieken worden gedemonstreerd. Het verzorgingspakket ter waarde van € 80,- ontvang je op de eerste praktijkdag van de Sportmassage-opleiding.

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt direct starten met de Sportmassage-opleiding. Voor de Sportmassage-opleiding is geen vooropleiding vereist.

Examen

Landelijk examen afgenomen door NGS

De Sportmasseur-opleiding leidt op tot het erkende examen NGS Sportmassage dat wordt afgenomen door het Nederlandse Genootschap voor Sportmassage (NGS). NTI is een CRKBO-geregistreerde opleider, wat betekent dat je korting krijgt op je examens bij het NGS. Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je het diploma ‘Sportmassage’ van het NGS. Je kunt dan bij het NGS een licentie aanvragen. Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Om aan het praktijkexamen te mogen deelnemen, moet je in het bezit zijn van een geldig reanimatiecertificaat en EHBSO-diploma. Ook moet je de 8 NTI-praktijktrainingen van de Sportmassage-opleiding hebben gevolgd. Voor meer informatie over het examen verwijzen wij je naar www.ngsmassage.nl.

Studieduur & lesgeld

Vakopleiding Sportmasseur 2750

Studietempo in maanden 15 Maanden * 20 Maanden
Uren per week 5 4
Lesgeld per maand € 98,40 € 74,15
Nu met 50% korting € 49,20 € 37,08
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 7 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 273,52 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

Sportmassage
3.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Goede opleiding. Je wordt alleen een beetje verrast met wat er van je wordt verwacht, maar dat was voor mij geen probleem. Verder moet je goed je best doen om het bij te houden, ik ben toch wel minimaal 4 uur per week bezig met mijn opleiding.

Ik ben net begonnen met de opleiding. Duidelijke uitleg en voldoende materialen.

Bekijk alle ervaringen