Omschrijving

Help mensen aan hun droominterieur!

Heb jij gevoel voor het inrichten van interieurs? Ben je creatief en sociaal? Dan is deze erkende interieurstylist opleiding iets voor jou! Uitgerust met een stevige kennis over kleuren, materialen, meubels en kunst, creëer je ruimtes die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook nog functioneel. Met jouw expertise en adviesvaardigheden ontwikkel je een stylingsplan dat aansluit op de wensen van de opdrachtgevers. Het resultaat? Blije klanten die zich thuis voelen en nog elke dag genieten van hun stekkie.

Wat doet een interieurstylist?

Na het volgen van de opleiding Interieurstylist kun je aan de slag bij interieurontwerpers, tijdschriftredacties, producenten van woonproducten, projectbureaus of woonwarenhuizen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelfstandig te gaan werken. Jouw werkzaamheden omvatten onder meer:

 • het in kaart brengen van de wensen van jouw klant;
 • het maken van een stylingplan;
 • het presenteren van jouw interieurconcepten.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
Joost

Tijdens deze opleiding/cursus heb ik mijn gevoel voor kleuren (verder) kunnen ontwikkelen zodat ik op werkgebied de belangrijke aspecten die in het vakgebied naar voren komen heb mogen ontwikkelen. Tijdens deze opleiding/cursus heb ik mijn gevoel voor kleuren (verder) kunnen ontwikkelen zodat ik op werkgebied de belangrijke aspecten die in het vakgebied naar voren komen heb mogen ontwikkelen. Door de goede/duidelijke leerstof als ook de verhelderende en opbouwende feedback van de docenten (wat tevens moed en ook handreikingen geeft) kan ik de opleiding afronden met een mooi resultaat

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de opleiding leer je verschillende type ruimtes stylen. Je houdt daarbij rekening met de functie van de ruimte, de plaats en vorm van objecten en de psychologische effecten van de inrichting. Ook kom je te weten waar je precies op moet letten bij het indelen van een ruimte: van de meubels tot de materialen. Verder maak je kennis met allerlei interieurstijlen en –trends. Kortom, je ontwikkelt kennis én gevoel voor interieurdesign!

Aan de hand van opdrachten zet je het geleerde om in de praktijk. De meeste praktijkopdrachten lever je per mail in bij je docent. Twee opdrachten maak je op papier en lever je per post in bij je docent.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Interieurstijlen, interieurtypen en interieurtrends
 • Ontwerpuitgangspunten
 • Ontwerpproces
 • Plattegrond
 • Gebruiksfuncties van ruimten
 • Meubelplanning
 • Basisvoorzieningen
 • Materialen en hun interieureffecten
 • Kleuren in het interieur en het effect er van
 • Visualisaties van interieurontwerpen
 • Verlichtingsplanning
 • De badkamer
 • De keuken
 • Slaapkamer
 • Kunst in het interieur
 • Trappen en deuren  

Inclusief 2 praktijkdagen

De opleiding Interieurstyling heeft twee praktijkdagen. Samen met je medestudenten werk je aan nieuwe vaardigheden. De eerste praktijkdag gaat over interieuradvisering, je leert prettig en effectief communiceren met opdrachtgevers. Presentatie- en communicatietechnieken staan de tweede dag centraal. Je leert hoe je je interieurconcept presenteert.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Bekijk de ervaring van een student

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding interieurstylist. Er zijn geen toelatingseisen.  

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen bij EHCB

Je kunt de opleiding Interieurstylist afsluiten met een examen bij het Examenbureau voor Handelsopleidingen en Creatieve Beroepen (EHCB). Als je slaagt, ontvang je het erkende diploma Interieurstylist. Kijk voor meer informatie over het examen en de examenkosten op hun website.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35,75. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Interieurstylist 1495

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Veelgestelde vragen

Wat doet een interieurstylist?

Ben jij creatief en lijkt het je leuk om interieurs in te richten? Dan is een beroep als interieurstylist iets voor jou. Interieurstylisten geven een passend advies over de inrichting van zowel woonruimtes als bijvoorbeeld kantoorruimtes. Soms voert een interieurstylist het gemaakte ontwerp ook uit.

Welke opleiding heb je nodig voor interieurstylist?

Om aan de slag te gaan als interieurstylist is het handig om een opleiding hiervoor te doen. Na het volgen van de vakopleiding Interieurstylist bij NTI kun je aan de slag bij interieurontwerpers, tijdschriftredacties, producenten van woonproducten, projectbureaus of woonwarenhuizen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om zelfstandig te gaan werken. Is deze opleiding iets voor jou? Doe een gratis proefles!

Wat is het verschil tussen interieurstylist en binnenhuisarchitect?

Interieurstylisten houden zich vooral bezig met details om een interieur mooier te maken, zoals de keuze voor bepaalde kleuren, materialen en accessoires. Een interieurarchitect kan dit ook, maar heeft daarnaast ook de bouwkundige kennis om projecten vanaf de basis op te pakken. Iedereen mag zichzelf interieurstylist noemen, maar binnenhuisarchitect is een beschermde titel. Bekijk ook eens onze Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur!

Kan ik de opleiding Interieurstylist in deeltijd volgen?

De opleiding Interieurstylist van NTI volg je flexibel, dus ook naast je baan of gezin. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Bekijk alle voordelen van FlexibelStuderen bij NTI.

 

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Vakopleiding Interieurstylist, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Vakopleiding Interieurstylist

4.5 sterren - gebaseerd op 14 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

NTI Student, 33 jaar, zoetermeer

Ik heb zeer prettig gestudeerd via het nti. De praktijkdagen zijn leerzaam en het is fijn dat je zo persoonlijk contact hebt, ook met je medestudenten.

NTI Student, vrouw, 34 jaar, Amsterdam

Een erg leuke en interessante studie! Je wordt goed begeleid en op het forum kun je contact hebben met je medestudenten, wat ook erg fijn is. Alles wordt goed uitgelegd in de studieboeken en aan de feedback die je krijgt van je docente heb je ook echt wat aan! Ik ben erg blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame