Omschrijving

Help mensen aan hun droominterieur!

Heb jij gevoel voor het inrichten van interieurs? Ben je creatief en sociaal? Dan is deze erkende interieurstylist opleiding iets voor jou! Uitgerust met een stevige kennis over kleuren, materialen, meubels en kunst, creëer je ruimtes die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook nog functioneel. Met jouw expertise en adviesvaardigheden ontwikkel je een stylingsplan dat aansluit op de wensen van de opdrachtgevers. Het resultaat? Blije klanten die zich thuis voelen en nog elke dag genieten van hun stekkie.

Wat doet een interieurstylist?

Na het volgen van de opleiding Interieurstylist kun je aan de slag bij interieurontwerpers, tijdschriftredacties, producenten van woonproducten, projectbureaus of woonwarenhuizen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelfstandig te gaan werken. Jouw werkzaamheden omvatten onder meer:

 • het in kaart brengen van de wensen van jouw klant;
 • het maken van een stylingplan;
 • het presenteren van jouw interieurconcepten.

Extra online begeleiding!

Vergroot je slaagkans met Plus

Heb je behoefte aan extra begeleiding of start je met STAP? Kies dan voor de Plus-variant en volg extra online lessen met een ervaren docent. Met Plus verhoog je de kans op succesvol afronden van de opleiding en kan jij dus zorgeloos studeren!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Tijdens deze opleiding/cursus heb ik mijn gevoel voor kleuren (verder) kunnen ontwikkelen zodat ik op werkgebied de belangrijke aspecten die in het vakgebied naar voren komen heb mogen ontwikkelen. Tijdens deze opleiding/cursus heb ik mijn gevoel voor kleuren (verder) kunnen ontwikkelen zodat ik op werkgebied de belangrijke aspecten die in het vakgebied naar voren komen heb mogen ontwikkelen. Door de goede/duidelijke leerstof als ook de verhelderende en opbouwende feedback van de docenten (wat tevens moed en ook handreikingen geeft) kan ik de opleiding afronden met een mooi resultaat

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de opleiding leer je verschillende type ruimtes stylen. Je houdt daarbij rekening met de functie van de ruimte, de plaats en vorm van objecten en de psychologische effecten van de inrichting. Ook kom je te weten waar je precies op moet letten bij het indelen van een ruimte: van de meubels tot de materialen. Verder maak je kennis met allerlei interieurstijlen en –trends. Kortom, je ontwikkelt kennis én gevoel voor interieurdesign!

Aan de hand van opdrachten zet je het geleerde om in de praktijk. De meeste praktijkopdrachten lever je per mail in bij je docent. Twee opdrachten maak je op papier en lever je per post in bij je docent.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Interieurstijlen, interieurtypen en interieurtrends
 • Ontwerpuitgangspunten
 • Ontwerpproces
 • Plattegrond
 • Gebruiksfuncties van ruimten
 • Meubelplanning
 • Basisvoorzieningen
 • Materialen en hun interieureffecten
 • Kleuren in het interieur en het effect er van
 • Visualisaties van interieurontwerpen
 • Verlichtingsplanning
 • De badkamer
 • De keuken
 • Slaapkamer
 • Kunst in het interieur
 • Trappen en deuren  

Inclusief 2 praktijkdagen

De opleiding Interieurstyling heeft twee praktijkdagen. Samen met je medestudenten werk je aan nieuwe vaardigheden. De eerste praktijkdag gaat over interieuradvisering, je leert prettig en effectief communiceren met opdrachtgevers. Presentatie- en communicatietechnieken staan de tweede dag centraal. Je leert hoe je je interieurconcept presenteert.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Bekijk de ervaring van een student

Meer begeleiding met Plus

Wil jij graag meer persoonlijk contact en begeleiding tijdens je opleiding? Kies dan voor de Plus-variant. Met Plus volg je extra online lessen waarin je al jouw vragen direct kunt stellen aan een ervaren docent. Ook krijg je meer uitleg over moeilijke onderwerpen en kan je sparren over de lesstof. Tijdens de Plus-variant volg je 4 extra online lessen van ieder 2 uur.

Voordelen van Plus

 • Extra verdieping in de lesstof
 • Hogere slaagkans
 • Online sparren met je docent

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

€1.000 subsidie op jouw studie?

Studeren met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor de opleiding Vakopleiding Interieurstylist kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ook geldt voor iedere STAP-opleiding een voortgangseis.

Meer over STAP

Veelgestelde vragen over STAP

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie voor het volgen van een opleiding. Tijdens een van de aanvraagrondes kan je deze subsidie aanvragen bij UWV. Per jaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen. Met €1.000 STAP-budget kan je een opleiding bij NTI extra voordelig of soms zelfs geheel kosteloos volgen. Check hier of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget. De aanvraagrondes bij UWV in 2023 starten op 1 mei, 3 juli, 4 september en 1 november.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Als je voldoet aan een van onderstaande beschrijvingen kan je de STAP-subsidie aanvragen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
 • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
 • Je opleiding start binnen 3 maanden na het einde van het aanvraagtijdvak bij UWV.
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Kan ik voor deze opleiding het STAP-budget gebruiken?

Ja, voor de opleiding Vakopleiding Interieurstylist kun je het STAP-budget aanvragen! Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen.

Wat houdt de voortgangseis van STAP in?

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Je kunt dit aantonen met een diploma, certificaat of een bewijs dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding. Meer over de voortgangseis vind je hier.

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding interieurstylist. Er zijn geen toelatingseisen.  

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen bij EHCB

Je kunt de opleiding Interieurstylist afsluiten met een examen bij het Examenbureau voor Handelsopleidingen en Creatieve Beroepen (EHCB). Als je slaagt, ontvang je het erkende diploma Interieurstylist. Kijk voor meer informatie over het examen en de examenkosten op hun website.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35,75. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Interieurstylist Plus 60

Heb je behoefte aan extra begeleiding? Kies dan voor Plus! Je krijgt extra online begeleiding van een ervaren docent aan wie je al jouw vragen direct kunt stellen. Met Plus verhoog je de kans op succesvol afronden van de opleiding en kan jij dus zorgeloos studeren!

Kosten Vakopleiding Interieurstylist 1495

Tijdelijk geheel kosteloos met het STAP-budget

Voor de opleiding Vakopleiding Interieurstylist kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. De volgende aanvraagronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Geheel kosteloos met STAP-budget

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Veelgestelde vragen

Wat doet een interieurstylist?

Ben jij creatief en lijkt het je leuk om interieurs in te richten? Dan is een beroep als interieurstylist iets voor jou. Interieurstylisten geven een passend advies over de inrichting van zowel woonruimtes als bijvoorbeeld kantoorruimtes. Soms voert een interieurstylist het gemaakte ontwerp ook uit.

Welke opleiding heb je nodig voor interieurstylist?

Om aan de slag te gaan als interieurstylist is het handig om een opleiding hiervoor te doen. Na het volgen van de vakopleiding Interieurstylist bij NTI kun je aan de slag bij interieurontwerpers, tijdschriftredacties, producenten van woonproducten, projectbureaus of woonwarenhuizen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om zelfstandig te gaan werken. Is deze opleiding iets voor jou? Doe een gratis proefles!

Wat is het verschil tussen interieurstylist en binnenhuisarchitect?

Interieurstylisten houden zich vooral bezig met details om een interieur mooier te maken, zoals de keuze voor bepaalde kleuren, materialen en accessoires. Een interieurarchitect kan dit ook, maar heeft daarnaast ook de bouwkundige kennis om projecten vanaf de basis op te pakken. Iedereen mag zichzelf interieurstylist noemen, maar binnenhuisarchitect is een beschermde titel. Bekijk ook eens onze Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur!

Kan ik de opleiding Interieurstylist in deeltijd volgen?

De opleiding Interieurstylist van NTI volg je flexibel, dus ook naast je baan of gezin. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Bekijk alle voordelen van FlexibelStuderen bij NTI.

 

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Vakopleiding Interieurstylist, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

Examenvoorbereiding Interieurstylist

Wil jij je optimaal voorbereiden op het EHCB-examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de examenvoorbereiding. Na ontvangst van de examenopdracht tot aan het examen word je intensief begeleid door je docent. Je kunt (telefonisch of per mail) vragen stellen, werk laten zien en om feedback vragen. Zo weet je zeker dat je examenwerk voldoet aan alle eisen van EHCB. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 69,95    (Maandelijks)

Ervaringen

Vakopleiding Interieurstylist

4,5 sterren - gebaseerd op 14 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik heb zeer prettig gestudeerd via het nti. De praktijkdagen zijn leerzaam en het is fijn dat je zo persoonlijk contact hebt, ook met je medestudenten.

Een erg leuke en interessante studie! Je wordt goed begeleid en op het forum kun je contact hebben met je medestudenten, wat ook erg fijn is. Alles wordt goed uitgelegd in de studieboeken en aan de feedback die je krijgt van je docente heb je ook echt wat aan! Ik ben erg blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Valerie - HBO Bachelor Voeding en diëtetiek