Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Opleiding Interieurstylist: leer ruimtes stylen

Wil jij aan de slag als professioneel interieurstylist bij mensen thuis of in kantoren? Dan is de opleiding Interieurstylist de juiste keuze! In 12 maanden leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om een stylingplan op te stellen voor een schitterend interieur. Deze cursus interieurstyling behandelt onderwerpen als kleur, materiaal en kunst. Maar ook achtergronden en informatiebronnen voor interieurstylisten komen aan bod. Enthousiast? Schrijf je in en start morgen al!

Wat doet een interieurstylist?

Na het volgen van de opleiding Interieurstylist kun je aan de slag bij interieurontwerpers, tijdschriftredacties, producenten van woonproducten, projectbureaus of woonwarenhuizen. Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te gaan werken. De opleiding biedt je alle kennis die je nodig hebt om een interieur te ontwerpen dat functioneel en mooi is. Jouw werkzaamheden omvatten onder meer:

 • het in kaart brengen van de wensen van jouw klant;
 • het maken van een stylingplan;
 • het presenteren van jouw interieurconcepten.

Praktijkdag met vakdocent en interieurdesigner Cristy Brandriet

Praktijkdag met vakdocent Cristy Brandriet

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Interieurstylist?

Tijdens de opleiding Interieurstylist leer je hoe je ruimten kunt stylen. Daarbij houd je rekening met aspecten als de functie van de ruimte, de plaats en vorm van objecten en de psychologische effecten van de inrichting. De lesstof van de vakopleiding is zo samengesteld, dat deze je perfect voorbereidt op het externe examen van EHCB. Dit examen is niet verplicht.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Interieurstijlen, interieurtypen en interieurtrends
 • Geschiedenis van de interieurvormgeving
 • Ontwerpuitgangspunten
 • Ontwerpproces
 • Plattegrond
 • Gebruiksfuncties van ruimten
 • Meubelplanning
 • Basisvoorzieningen
 • Visualisaties van interieurontwerpen
 • Verlichtingsplanning
 • De badkamer
 • De keuken
 • Materialen en hun interieureffecten
 • Kleuren in het interieur
 • Slaapkamer
 • Kunst in het interieur
 • Trappen en deuren

Gratis 2 praktijkdagen Interieurstyling

Bij de opleiding Interieurstyling zijn 2 gratis praktijkdagen inbegrepen. Tijdens de eerste praktijkdag 'Interieuradvisering' leer je hoe je prettig en effectief kunt communiceren met je opdrachtgever. Op de tweede praktijkdag 'Presentatie- en communicatietechnieken' leer je hoe je je interieurconcept het best kunt presenteren.

Inclusief examenvoorbereiding

Tijdens het examen van deze interieur design opleiding moet je een examenopdracht presenteren. Om je optimaal voor te kunnen bereiden op het examen, biedt NTI voor deze interieur design opleiding examenvoorbereiding aan. Tijdens de voorbereiding op de examenopdracht kun je jouw werk digitaal insturen naar jouw docent. Deze geeft je advies en tips. Zo weet je zeker dat jouw werk aan de eisen van de examenopdracht van deze interieur design opleiding voldoet.

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Om de opleiding Interieurstylist te volgen heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Heb je aanvullende vragen over de cursus Interieurstyling, dan kun je terecht bij jouw docent. Het huiswerk bestaat uit moodboards, plattegronden, stoffen staaltjes, stukjes tapijt en nog meer praktische uitvoeringen. Houd er dus rekening mee dat je het huiswerk per post moet insturen naar je docent.

Examen

Examens van de opleiding Interieurstylist

Je kunt de opleiding Interieurstylist afsluiten met een extern examen bij EHCB. Rond je het examen met succes af, dan ben je officieel gediplomeerd als interieurstylist. Het lesmateriaal van de opleiding sluit inhoudelijk perfect aan op het externe examen. Kijk voor actuele examendata- en prijzen op de website van EHCB.

Studieduur & lesgeld

Vakopleiding Interieurstylist 1495

Studietempo in maanden 9 Maanden 12 Maanden * 15 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 110,80 € 83,10 € 66,50
Nu met 50% korting € 55,40 € 41,55 € 33,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 5 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 147,16 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Examenvoorbereiding Interieurstylist

Wil jij je optimaal voorbereiden op het EHCB-examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de examenvoorbereiding. Na ontvangst van de examenopdracht tot aan het examen word je intensief begeleid door je docent. Je kunt (telefonisch of per mail) vragen stellen, werk laten zien en om feedback vragen. Zo weet je zeker dat je examenwerk voldoet aan alle eisen van EHCB. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 201,-    (eenmalig)

Ervaringen

Vakopleiding Interieurstylist
4 sterren - gebaseerd op 12 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik heb zeer prettig gestudeerd via het nti. De praktijkdagen zijn leerzaam en het is fijn dat je zo persoonlijk contact hebt, ook met je medestudenten.

Een erg leuke en interessante studie! Je wordt goed begeleid en op het forum kun je contact hebben met je medestudenten, wat ook erg fijn is. Alles wordt goed uitgelegd in de studieboeken en aan de feedback die je krijgt van je docente heb je ook echt wat aan! Ik ben erg blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb!

Bekijk alle ervaringen