Het is een probleem waar we allemaal wel eens tegenaan lopen: wat trekken ik aan met dit weer? Het lijkt soms alsof de weergoden ons in de war brengen door ons te verrassen met onverwachte temperaturen en weersomstandigheden. Maar maak je geen zorgen, we hebben een aantal tips voor je om je te helpen bij het kiezen van de juiste outfit voor deze wisselvallige temperaturen.

Laagjes zijn de sleutel

Bij wisselvallig weer kan de temperatuur snel veranderen, dus het is belangrijk om laagjes te dragen. Draag bijvoorbeeld een dunne trui of vest over een T-shirt en draag een jas die je gemakkelijk kunt uittrekken als het te warm wordt. Je kunt ook een sjaal dragen die je kunt gebruiken om jezelf warm te houden als het koud is en die je kunt afdoen als het te warm wordt.

Kies voor veelzijdige kledingstukken

Kies voor kledingstukken die geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden. Een lichte jas of trenchcoat is een goede optie, omdat het je beschermt tegen de wind en lichte regenbuien. Kies voor een broek of rok die geschikt is voor zowel koud als warm weer. Een spijkerbroek is altijd een goede keuze, maar je kunt ook kiezen voor een chino-broek of een rok die je kunt combineren met panty's of blote benen.

Schoenen zijn belangrijk

Bij wisselvallig weer is het belangrijk om te kiezen voor schoenen die geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden. Sneakers zijn een goede keuze omdat ze comfortabel zijn en je voeten droog houden tijdens lichte regenbuien. Kies voor laarzen of enkellaarsjes als het kouder wordt en er meer regen wordt verwacht. Vermijd open schoenen, zoals sandalen, omdat je voeten snel koud kunnen worden als het weer omslaat.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Accessoires maken het af

Accessoires kunnen een outfit compleet maken en je helpen om jezelf warm te houden bij kouder weer. Kies voor een sjaal of hoed om jezelf warm te houden en om je outfit wat extra's te geven. Een paar handschoenen is ook een goede optie als het weer kouder wordt.

Wees niet bang om te experimenteren

Wisselvallig weer in de lente en herfst biedt de perfecte gelegenheid om te experimenteren met je kleding. Probeer nieuwe combinaties uit en speel met verschillende kleuren en patronen. Wees niet bang om je eigen stijl te ontwikkelen en te laten zien wie je bent!

Hopelijk helpen deze tips je om de perfecte outfit samen te stellen voor wisselvallig weer. Onthoud dat het belangrijkste is om kleding te kiezen die geschikt is voor verschillende weersomstandigheden en om te kiezen voor laagjes, veelzijdige kledingstukken, geschikte schoenen en accessoires. Wees niet bang om te experimenteren en laat je persoonlijkheid zien in je outfit!

Zelf aan de slag?

Wil jij alles leren over modestyling en het zelf maken van kleding? Bekijk dan een van de volgende cursussen: