Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Ontwikkel je stem met zangles van NTI

Heb je altijd al je zangstem willen ontwikkelen? Met de cursus Zang van NTI kun je nu, in je eigen studietempo, werken aan de ontwikkeling van je zangstem. Door de talloze praktijkoefeningen in deze cursus zal je stem uitgroeien tot een prachtig, persoonlijk instrument. Door meer kennis van de techniek van het zingen en door veel te oefenen, groei je met deze NTI-zangcursus tot professioneel niveau. Bovendien krijg je tips en oefeningen om bij audities goed voor de dag te komen. Wie weet word je wel ontdekt als nieuw talent in een van de vele televisieshows!

Is deze cursus iets voor mij?

Deze zangcursus is geschikt voor iedereen die graag wil zingen en zijn zangtechniek wil verbeteren. Maar ook voor iedereen die professioneel aan de slag wil gaan. Na afloop kun je op professioneel niveau solo of in groepsverband optreden.

Inhoud

Wat leer ik?

De cursus Zang is bedoeld om je goede zang- en ademtechnieken bij te brengen. Daarnaast leer je te beoordelen wanneer iets goed of fout gaat. De zangcursus is geschikt voor elk genre: van klassieke liederen tot en met pop. Naast de vele praktische oefeningen, krijg je ook nog enige algemene theoretische muziekkennis als ondersteuning. Het is mogelijk vanuit je persoonlijke voorkeuren je eigen repertoire op te bouwen. De cursus Zang bestaat uit 30 praktijkgerichte lessen. Aan het eind van iedere zangles is een muziekstuk toegevoegd waarin alle technieken van die les verwerkt zitten. Om het oefenen nog leuker te maken, word je hier altijd begeleid door een orkest of door een jazzcombo waarbij je de solist bent.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Zangtechnieken
 • Ademtechnieken
 • Klassieke liedjes
 • Popliedjes
 • Praktische oefeningen
 • Algemene theoretische muziekkennis
 • Stemoefeningen

Bijzonder succesvolle zanglesmethode

NTI biedt een zeer succesvolle zanglesmethode, bestaande uit boeken en online geluidsbestanden waarvan is gebleken dat die tot fantastische resultaten leiden. Alle belangrijke oefeningen worden op geluidsbestanden voorgedaan en alle songs zijn opgenomen. Bovendien bieden de geluidsbestanden de mogelijkheid alles in je eigen tempo uit te voeren, nog eens terug te luisteren en weer opnieuw te oefenen. 

Beoordeling van je huiswerk

Het door jou ingestuurde huiswerk wordt nauwkeurig beluisterd en voorzien van commentaar. Je docent corrigeert alles: je ademhalingstechniek, een onzuivere klank, de manier waarop je lage tonen inzet, je articulatie en hij maakt je bewust van je vorderingen.

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Zang te volgen bij NTI is een bepaalde vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de zanglessen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Zang afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Zang. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Zang 1499

Studietempo in maanden 12 Maanden 15 Maanden * 18 Maanden
Uren per week 5 4 3
Lesgeld per maand € 57,75 € 46,00 € 38,50
Nu met 50% korting € 28,88 € 23,00 € 19,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 5 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 68,38 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Zang, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Zang
4.5 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ervaring is helemaal goed en leuk om te doen.

Tevreden!

Bekijk alle ervaringen