Omschrijving

Scoor hoog in zoekmachines

Wanneer je jouw bedrijf goed op de markt wilt positioneren, is kennis van zoekmachineoptimalisatie onmisbaar. Wil jij leren hoe je jouw website hoger kan laten ranken in de zoekresultaten van Google? Dan is de cursus Search Engine Optimization (SEO) iets voor jou. Tijdens deze cursus verken je in korte tijd alle ins en outs van zoekmachineoptimalisatie. Je krijgt inzicht in de factoren die bijdragen aan de vindbaarheid van een website, en leert hoe je hierop kunt inspelen door zowel technische als contentaanpassingen door te voeren. Ook ga je aan de slag met onder andere linkbuilding en zoekwoordonderzoek. Dit allemaal, zodat je na afronding van deze cursus precies weet hoe je met SEO meer publiek (en verkopen) naar jouw website kunt halen!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de cursus Search Engine Optimization (SEO) krijg je de belangrijkste technieken van zoekmachinemarketing onder de knie. Daarbij maak je gebruik van een online leeromgeving, waarin je handige informatie en opdrachten kunt vinden.

Studieprogramma

In de cursus Search Engine Optimization (SEO) komen de volgende thema's aan bod:

 • Een introductie in zoekmachinemarketing
 • SEO vs. SEA
 • De vier componenten: techniek, tekst, content en populariteit
 • Zoekmachines en siteontwerp
 • Veelvoorkomende valkuilen
 • Misbruik van SEO herkennen
 • Trends
 • Linkbuilding
 • Zoekwoordonderzoek
 • Navigatiestructuren
 • Metadata

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Search Engine Optimization (SEO). Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding Search Engine Optimization (SEO) af met een eindopdracht. Je maakt de opdracht in je eigen tijd en levert deze digitaal in wanneer jij er klaar voor bent.

Doorstuderen?

Wil je graag meer leren over onderwerpen als zoekmachinemarketing of andere aspecten van online marketing? Dan is een cursus als Allround Online Marketeer, Search Engine Advertising (SEA) of NIMA A Marketing echt iets voor jou!

Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding Search Engine Optimization (SEO) afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Search engine optimization (SEO) 176

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Search Engine Optimization (SEO), als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame