Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer kinderen beter begrijpen

Bij kinderpsychologie staat de ontwikkeling van het kind centraal. Heb jij kinderen of werk je dagelijks met ze? En wil jij kinderen beter begrijpen? Dan is de cursus Kinderpsychologie echt iets voor jou. Als ouder of professional werk je continu aan de ontwikkeling van het kind. Met de praktijkgerichte Kinderpsychologie cursus van NTI haal jij heel eenvoudig deskundige kennis in huis. Naast theorieën en psychologische kennis krijg jij ook waardevolle tips voor de dagelijkse opvoeding. Enthousiast? Lees dan snel verder!

Is deze cursus iets voor mij?

Wil jij kinderen beter begrijpen? En ben je ouder, werk je met kinderen of ga je met ze werken? Dan zit je hier goed. Tijdens de cursus Kinderpsychologie krijg jij inzicht in de psychologische ontwikkeling van een baby tot een jongvolwassene. Alle ins & outs om kinderen beter te begrijpen.

Inhoud

Wat leer ik?

In de cursus Kinderpsychologie leer jij het gedrag en gevoelens van kinderen herkennen en hoe je daarop moet reageren. 

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Algemene psychologie en pedagogiek
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Diverse theorieën binnen de psychologie
 • Opvoedingsstijlen
 • Verschillen tussen jongens en meisjes
 • Sociale ontwikkeling
 • Angsten en fobieën
 • Intelligentie
 • Taalontwikkeling

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de cursus Kinderpsychologie heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. 

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een diploma?

Je kunt de Kinderpsychologie cursus afronden met een examen. Wanneer jij voor dit examen slaagt, ontvang je een NTI Instituutsdiploma. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! De kosten voor het examen bedragen € 105 en betaal je voordat je aan het examen deelneemt.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus Kinderpsychologie hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Doorstuderen?

Heb je de cursus met plezier afgerond, neem dan ook eens een kijkje bij de cursus Kindercoach of de MBO Basisopleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang. Dit zouden nuttige vervolgopleidingen zijn. Bij NTI krijg je bovendien 15% korting op je tweede cursus of opleiding!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Kinderpsychologie. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Kinderpsychologie 1293

Studietempo in maanden 6 Maanden 8 Maanden * 10 Maanden
Uren per week 5 4 3
Lesgeld per maand € 76,25 € 57,50 € 46,00
Nu met 50% korting € 38,13 € 28,75 € 23,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 7,80 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Niet geslaagd? Lesgeld terug!

Wij geloven in onze opleidingen en we zijn ervan overtuigd dat iedereen bij ons kan slagen. Daarom heb je bij deze cursus zelfs examengarantie:

 • Heb je al je huiswerkopdrachten ingezonden?
 • Heb je 2 keer examen gedaan, maar ben je niet geslaagd?
 • Heb je de cursus afgerond en betaald?
 • Dan krijg je het lesgeld terug!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Kinderpsychologie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Kinderpsychologie
4.5 sterren - gebaseerd op 39 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Fijne cursus om mee bezig te zijn, alles is duidelijk uitgelegd in het boek. Deze cursus is handig voor iedereen die met kinderen werkt of gaat werken maar ook voor ( aanstaande ) ouders. De mentoren zijn goed te bereiken en nemen tijd voor je. De docent geeft snel en duidelijk antwoord op je vragen en op correctie van je huiswerk. Zeker een aanrader als je meer over onze eigen ontwikkeling ( van bevruchting tot volwassene ) wilt leren of gewoon nieuwsgierig bent wat er met kinderen om je heen gebeurd.

Laagdrempelig; voor iedereen met een beetje verstand goed te doen! Je kunt de cursus zo leerzaam maken als je zelf wilt. Een aanrader voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs!

Bekijk alle ervaringen