Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Leer kinderen beter begrijpen

Heb jij kinderen of werk je dagelijks met ze? En wil jij kinderen beter begrijpen? Dan is de cursus Kinderpsychologie echt iets voor jou. Als ouder of professional werk je continu aan de ontwikkeling van het kind. Grotendeels gaat dat vanzelf, maar deskundig advies kan nooit kwaad. Met de praktijkgerichte Kinderpsychologie cursus van NTI haal jij heel eenvoudig dat deskundig advies in huis. Naast theorieën en psychologische kennis krijg jij ook waardevolle tips voor de dagelijkse opvoeding. Enthousiast? Lees dan snel verder!

Is deze cursus iets voor mij?

Wil jij kinderen beter begrijpen? En ben je ouder, werk je met kinderen of ga je met ze werken? Dan zit je hier goed. Tijdens de cursus Kinderpsychologie krijg jij inzicht in de psychologische ontwikkeling van een baby tot een jongvolwassene. Alle ins & outs om kinderen beter te begrijpen.

Inhoud

Wat leer ik?

In de cursus Kinderpsychologie leer jij het gedrag en gevoelens van kinderen herkennen. En, ook niet onbelangrijk, hoe je daarop moet reageren. De cursus is praktijkgericht. Tijdens de Kinderpsychologie cursus word jij begeleid door een ervaren psycholoog, die je alle kneepjes van het vak leert. Je leert hoe je kinderen opvoedt en hoe ze zich ontwikkelen op het gebied van taal. Je duikt bijvoorbeeld dieper in de onderwerpen:

 • Algemene psychologie en pedagogiek
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Opvoedingsstijlen en Sociale ontwikkeling
 • Verschillen tussen jongens en meisjes
 • Angsten van een kind

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de cursus Kinderpsychologie heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. 

Examen

Krijg ik een diploma?

Je rondt de Kinderpsychologie cursus af met een examen op hbo-niveau. Wanneer jij voor dit examen slaagt, ontvang je een NTI Instituutsdiploma. Een mooie aanvulling op je CV én een bevestiging van jouw prestatie! De kosten voor het examen bedragen € 105.

Studieduur & lesgeld

Kinderpsychologie 1293

Studietempo in maanden 6 Maanden 8 Maanden * 10 Maanden
Uren per week 5 4 3
Lesgeld per maand € 48,40 € 36,40 € 29,20
Nu met 25% korting € 36,30 € 27,30 € 21,90
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Ontvang een gratis cadeaubon bij inschrijving en kies uit ruim 70 cadeaus! Van een dagje dierentuin of pretpark tot ontspannen in de sauna, thuis met een goed tijdschrift en vele andere producten.

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Niet geslaagd? Lesgeld terug!

Wij geloven in onze opleidingen en we zijn ervan overtuigd dat iedereen bij ons kan slagen. Daarom heb je bij deze cursus zelfs examengarantie:

 • Heb je al je huiswerkopdrachten ingezonden?
 • Heb je 2 keer examen gedaan, maar ben je niet geslaagd?
 • Heb je de cursus afgerond en betaald?
 • Dan krijg je het lesgeld terug!

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Kinderpsychologie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je CV? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Kinderpsychologie
4.5 sterren - gebaseerd op 36 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Fijne cursus om mee bezig te zijn, alles is duidelijk uitgelegd in het boek. Deze cursus is handig voor iedereen die met kinderen werkt of gaat werken maar ook voor ( aanstaande ) ouders. De mentoren zijn goed te bereiken en nemen tijd voor je. De docent geeft snel en duidelijk antwoord op je vragen en op correctie van je huiswerk. Zeker een aanrader als je meer over onze eigen ontwikkeling ( van bevruchting tot volwassene ) wilt leren of gewoon nieuwsgierig bent wat er met kinderen om je heen gebeurd.

IMG46471.JPG

Laagdrempelig; voor iedereen met een beetje verstand goed te doen! Je kunt de cursus zo leerzaam maken als je zelf wilt. Een aanrader voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs!

Bekijk alle ervaringen