Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Servicegericht met HBO Facility management

Facilitair management krijgt steeds meer prioriteit binnen organisaties. Wil jij inspelen op deze groeiende behoefte? Ben jij een duizendpoot en wil jij alles leren over het organiseren van allerlei soorten dienstverlening binnen bedrijven? Wil je contacten onderhouden met verschillende externe leveranciers en ervoor zorgen dat werknemers binnen de organisatie goed hun werk kunnen doen? Dan is de hbo-opleiding Facility Management iets voor jou!

Wat kan ik na HBO Facility Management?

Na de HBO Facility Management opleiding kun jij direct aan de slag op het gebied van facilitair management. Hierbij kun je denken aan het geven van ondersteuning op het gebied van o.a. inkoop, logistiek, inventaris, huisvesting, gebouwen, catering, groenvoorziening, schoonmaak, ICT, beveiliging en receptie. Door jouw praktisch en strategisch inzicht kun je de juiste omstandigheden creëren zodat de organisatie en haar medewerkers optimaal kunnen presteren. Je kunt bij veel organisaties terecht, zoals:

 • Zorginstellingen
 • Vastgoedbedrijven
 • Banken en verzekeringsmaatschappijen
 • Gemeenten en overheidsinstellingen

Inhoud

Wat leer ik tijdens HBO Facility Management?

Tijdens de hbo-opleiding Facility Management word je breed opgeleid. Je legt een stevige basis met kennis en vaardigheden op het gebied van facilitair management. Het studieprogramma sluit goed aan bij actuele thema’s uit de beroepspraktijk. Hierdoor kun je na de opleiding aan de slag op het gebied van facilitair management. Tijdens HBO Facility Management staan onder andere de volgende thema’s centraal:

 • Management en organisatie
 • Inkoop- en contractmanagement
 • Bedrijfscommunicatie
 • Organisatie en verandering
 • Facilitaire dienstverlening

Tijdens de HBO Facility Management opleiding werk je aan een portfolio (praktijkprogramma) in de vorm van praktijkopdrachten. Als het mogelijk is, koppel je deze aan je eigen werkomgeving. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook heel efficiënt.

Inclusief 18 Praktijkbijeenkomsten

Tijdens HBO Facility Management volg jij 18 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je bij een praktijkbijeenkomst wilt zijn. Zo kun jij de ideale mix van digitaal en klassikaal studeren maken.

Toelating

Opleidingsvarianten van HBO Facility Management

NTI biedt twee varianten van HBO Facility Management aan: een duale en deeltijd variant. Welke variant je kunt volgen, is afhankelijk van of je een (relevante) werkplek bezit..

Duaal
Ben je minimaal twee jaar werkzaam bij een voor de opleiding relevante werkgever? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van HBO Facility Management. 

Eisen werkplek

 • Tijdens je opleiding ben je minimaal 20 uur werkzaam op een voor de opleiding relevante werkplek
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding.

Deeltijd
Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Dan kun je je inschrijven voor de deeltijd variant van HBO Facility Management.

Eisen stageplek

 • Je kunt minimaal 840 uur stage lopen (naast je huidige baan indien van toepassing)
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding.

Stage

Stage tijdens HBO Facility Management

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt een half jaar stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met jouw afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet nodig. 

Examen

In samenwerking met Hogeschool NCOI

Hogeschool NTI verzorgt de hbo-opleiding Facility Management in samenwerking met Hogeschool NCOI. De opleiding HBO Bachelor Facility Management van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Facility Management

Erkening-hbo-opleiding.pngDe HBO Facility Management opleiding is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je een wettelijk erkend hbo-diploma en mag je de titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Facility Management

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 47,08 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kan ik aan de slag na HBO Facility Management?

Na de hbo-opleiding Facility Management kun je direct aan de slag. Je bent een specialist op het gebied van facilitair management. Omdat je breed bent opgeleid kun je vele kanten op. Je kunt o.a. werken bij de overheid, het bank- en verzekeringswezen en in de zorg. Je kunt verschillend functies vervullen, zoals:

 • (assistant) Facilitair manager
 • Inkoopmanager
 • Hotelmanager
 • Manager bij een evenementenbureau
 • Adviseur woondiensten

Wat kan ik als facilitair manager?

Als facilitair manager ben je ondernemend en resultaatgericht. Je hebt een leidinggevende en adviserende taak bij de facilitaire ondersteuning op het gebied van o.a. inkoop, logistiek, inventaris, huisvesting, gebouwen, catering, groenvoorziening, schoonmaak, ICT, beveiliging en receptie. Als facilitair manager zorg je dat alle faciliteiten aanwezig zijn waardoor de organisatie en haar medewerkers optimaal hun werk kunnen doen. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en je hebt commercieel en financieel inzicht. Hierdoor kun je positief bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Facility Management 7919

Termijnen 4 Jaar 48 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.881,00 € 165,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.141,92 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3