Omschrijving

Kies voor die glansrijke toekomst!

Ben jij geïnteresseerd in techniek? Wil jij een leidinggevende teamspeler worden die bedrijven helpt om bedrijfsprocessen en systemen te verbeteren en te vernieuwen? Start dan nu de opleiding HBO Technische bedrijfskunde (TBK)! Na je studie kun je processen en systemen ontwerpen, optimaliseren en beheersen. Jij bent de schakel tussen de directie en productieafdelingen en kunt oplossingen bedenken voor technische vraagstukken. Wanneer je de studie hebt afgerond ontvang je een erkend hbo-diploma en mag je je Bachelor of Science noemen.

Tot
€ 10.000,-
korting
Wist je dat je deze opleiding bij NTI zeer voordelig kunt volgen? Dit kan dankzij een subsidieregeling.

Praktische informatie

Diploma
Hbo bachelor-getuigschrift
Niveau
Hbo bachelor
Start
Dagelijks
Studielast  
240 EC's
Termijnen
48 maanden
Lesgeld
€ 79,00 p/m
Ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
NVAO Geaccrediteerd

Neem voor jezelf voor iedere toets de leerdoelen vanuit de modulewijzer door. Wel leerzame studie, maak er iets moois van. Neem voor jezelf voor iedere toets de leerdoelen vanuit de modulewijzer door. Wel leerzame studie, maak er iets moois van. Praktische tips: het is best theoretisch in het begin,verkijk je daar niet op. Laat je niet van de wijs brengen door de hoeveelheid.

Bij contactdagen Utrecht neem de trein, parkeren is meestal lastig en duur in de buurt.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Bij de opleiding HBO Bachelor Technische bedrijfskunde (TBK) kun je EC's halen. EC's zijn studiepunten volgens de Europese standaard (ECTS: European Credit Transfer System). De gemiddelde studielast is 60 EC's per jaar, maar bij NTI kun je dat flexibel indelen. In het studieprogramma hieronder kun je zien hoe de jaren zijn opgebouwd en hoe de EC's zijn verdeeld.

Het studieprogramma

HBO Bachelor Technische bedrijfskunde (TBK) 7706

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In het eerste jaar van de opleiding Technische bedrijfskunde HBO leg je de basis. Onderwerpen als technische processen en inleiding in technische bedrijfskunde worden behandeld.

Inleidende fase
 • Bedrijfskundig Onderzoek
  6 EC
 • Inleiding TBK
  6 EC
 • Communicatie
  6 EC
 • Human Resource Development
  6 EC
 • Methoden van Onderzoek
  6 EC
 • Technische Processen
  6 EC
 • Operations Management
  6 EC
 • Businessmanagement & Modelvorming
  6 EC
 • Productietechnieken
  6 EC
 • Materiaalkunde
  6 EC
 • Startmodule
  0 EC

Jaar 2

In het tweede jaar wordt dieper ingegaan op het vakgebied van een technisch bedrijfskundige. Centraal staan onderwerpen als bedrijfskundig management, systemen en processen.

Jaar 3/4

In het derde jaar worden onderwerpen als operational excellence, veranderen en innoveren behandeld. Ook volg je voor de beroepspraktijk interessante vakken op het gebied van onder andere Business Intelligence, Lean management en technisch innovatiemanagement. Het vierde jaar richt zich vooral op de stage en het afstuderen.

Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken? Bekijk dan de studiegids!

Wat kun je nog meer verwachten

6 praktijkbijeenkomsten per studiejaar

Tijdens interessante praktijkbijeenkomsten krijg je van topdocenten meer uitleg over de theorie. Ook leer je samen met medestudenten vaardigheden die je later nodig hebt.

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In een online leeromgeving volg je Webinars en krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten. Bekijk meer over de online leeromgeving.

 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding Technische bedrijfskunde HBO, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt:

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

Lesgeld vanaf € 79,00 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in oktober en maart

Lesgeld vanaf € 125,00 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Zwolle, Eindhoven

Inschrijven

 

Inhoudelijk als beste beoordeeld

logo-NSE-cyaan_3.jpgWanneer je een kwalitatieve en erkende hbo-opleiding wilt volgen, zit je bij NTI goed! In de onafhankelijke Nationale Studenten Enquête 2017 zijn meerdere hbo bacheloropleidingen van NTI inhoudelijk als beste van heel Nederland beoordeeld. Lees meer over de Nationale Studenten Enquête. 

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Wat ga je doen?

FlexibelStuderen®

Online of klassikaal studeren

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Subsidieregeling

Volg de opleiding Technische bedrijfskunde HBO extra voordelig bij NTI

De overheid en NTI willen graag dat jij je kunt blijven ontwikkelen. En omdat er veel vraag is naar afgestudeerde technisch bedrijfskundigen kun jij nu €10.000 subsidie krijgen. Wil jij HBO Technische bedrijfskunde gaan studeren? Pak dan deze unieke kans en vind snel jouw baan!
Let op: deze subsidieregeling loopt deze week af. Schrijf je in en kies een startdatum voor 23 augustus om met korting te studeren.

Je komt in aanmerking als

 • Je nog geen bachelor- of mastertitel in het reguliere onderwijs hebt behaald.  
 • Je een opleiding in het reguliere onderwijs hebt gevolgd, maar deze niet hebt afgerond.

Zo werkt de subsidieregeling

NTI regelt dit allemaal en vraagt voor jou per semester een voucher aan van €1.250. Dit loopt uiteindelijk op tot €10.000 voor de volledige opleiding. Jij betaalt hierdoor maandelijks een laag bedrag, waar de voucherkorting vanaf is gehaald.

Om elk semester de subsidie te krijgen, moet je genoeg studievoortgang hebben. Je doorloopt deze opleiding natuurlijk in je eigen tempo, maar wel volgens een vast traject. Bekijk het schema hier om te zien hoe de studievoortgangseis in de praktijk werkt.

Toelating

Toelatingseisen

Om te starten met de opleiding Technische bedrijfskunde HBO heb je een van de volgende diploma’s nodig:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)

Voor deze subsidieopleiding mag je nog geen bachelor- of mastertitel in het reguliere onderwijs hebben gehaald. Bij particulier onderwijs, bijvoorbeeld bij NTI, mag dit wel.

Niet de juiste diploma’s, wel ouder dan 21?

Dan kun je de 21+ toets doen. Als je deze haalt kun je direct starten met een hbo-opleiding van NTI. Lees meer over deze toets.

Met vrijstellingen studeer je sneller

Kom je misschien in aanmerking voor vrijstellingen? Dan kun je sneller door de opleiding Technische bedrijfskunde HBO heen. Lees hier meer over vrijstellingen.

 

Stage

Stageduur

Tijdens de opleiding Technische bedrijfskunde HBO loop je stage. Zo ervaar je hoe het is om als technisch bedrijfskundige te werken op bijvoorbeeld een afdeling planning, inkoop, productie of distributie. Je bent voor deze opleiding 840 uur met de stage bezig. 700 uur doe je ervaring op in de praktijk. De overige uren werk je aan je verslag. Je wordt vanuit NTI begeleid door een stageadviseur.

Stageplaats

Je mag je stageplaats zelf uitkiezen. Om je te helpen, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Heb je al een baan in het vakgebied? Dan kun je deze voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding past.

Geen tijd voor een stage?

Dan raden we je aan om voor een hbo-programma te kiezen in plaats van een volledige bacheloropleiding. Dit is een korte opleiding waarbij je geen stage hoeft te lopen.

 

Examen

Wettelijk HBO-getuigschrift Technische bedrijfskunde

HBO Technische bedrijfskunde is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Technische bedrijfskunde (TBK). Je mag je dan Bachelor of Science noemen. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en een internationale erkenning.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo 250pxb

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Studieduur & lesgeld

Compleet lesmateriaal

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Daarnaast vind je veel inspirerend lesmateriaal in jouw persoonlijke online leeromgeving. Zo heb je alles wat je nodig hebt om te studeren binnen handbereik.

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 79,00 48 maanden
Studiemateriaal € 38,00 48 maanden
Inschrijfgeld en dossiervorming € 0,00 Eenmalig

Wil je een uitgebreid kostenoverzicht? Vraag de gratis studiegids aan

Offerte aanvragen
Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 125,00 48 maanden
Studiemateriaal € 38,00 48 maanden
Inschrijfgeld en dossiervorming € 0,00 Eenmalig

Wil je een uitgebreid kostenoverzicht? Vraag de gratis studiegids aan

Offerte aanvragen
Het lesgeld is inclusief
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Praktijkdagen gegeven door topdocenten
 • Jouw felbegeerde diplomering

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

 

Tot
€ 10.000,-
korting
Wist je dat je deze opleiding bij NTI zeer voordelig kunt volgen? Dit kan dankzij een subsidieregeling.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

HBO Bachelor Technische bedrijfskunde (TBK)
4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Niveau
Studiemateriaal

Neem voor jezelf voor iedere toets de leerdoelen vanuit de modulewijzer door. Wel leerzame studie, maak er iets moois van. Praktische tips: het is best theoretisch in het begin,verkijk je daar niet op. Laat je niet van de wijs brengen door de hoeveelheid.

Bij contactdagen Utrecht neem de trein, parkeren is meestal lastig en duur in de buurt.

Bekijk alle ervaringen