Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Grote behoefte aan Counselors

Het beroep van counselor is op dit moment sterk in opkomst in Nederland, mede door de veranderingen in het Nederlandse zorgstelsel waarin zelfstandig hulp zoeken wordt gestimuleerd. Hogeschool NTI verrijkt het onderwijslandschap met de eerste NVAO-erkende hbo-opleiding Counseling van Nederland. De opleiding is samengesteld met behulp van de professionele branchevereniging ABvC en speelt in op de groei van counseling en alternatieve geneeswijzen in Nederland.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Aan de slag als Counselor

Als Bachelor Counselor kun je als zelfstandig ondernemer een eigen praktijk starten, waarbij counseling als hoofd- of nevenactiviteit wordt uitgeoefend. Je kunt er ook voor kiezen om bij een organisatie in dienst te treden, organisaties gericht op counseling en aanverwante dienstverlening zijn dan logische bedrijven. Ook kun je als vrijwilliger aan de slag, bijvoorbeeld in organisaties waar ze counseling laagdrempelig aan willen bieden aan niet-draagkrachtige cliënten. Je belangrijkste taken als counselor liggen op psychosociale hulpverlening en begeleiding. Je zult samenwerken, maar ook ondernemen. Je traint diverse doelgroepen, waarbij het voornamelijk gaat om preventieve zorg.

Deze hbo-opleiding scoort landelijk een 8,4

logo-nse.pngIn de Nationale Studenten Enquête 2017 is de opleiding HBO Bachelor Counseling van Hogeschool NTI beoordeeld met een 8,4. De beoordeling geeft aan dat het gebruik van de beste vakliteratuur, in combinatie met onze praktijkgerichte werkvormen, door onze studenten hoog wordt gewaardeerd! Lees meer over de Nationale Studenten Enquête 2017.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de HBO Bachelor Counseling opleiding start je met een oriëntatie in het vakgebied. Je leert vaardigheden voor de juiste grondhouding. Soms hebben cliënten psychiatrische klachten en wat doe je dan als counselor? Vanuit de psychologie en psychiatrie wordt inzicht gegeven in de diverse problemen van de innerlijke belevingswereld van de mens.

Fase 2 van de opleiding behandelt het bewustwordingsproces rondom verandering. Verschillende methodes binnen de counseling worden aangeleerd in verschillende thema’s. Bijvoorbeeld: cognitieve, gedragsmatige, creatieve en oplossingsgerichte counseling. Je ontwikkelt als het ware een rugzak aan technieken waaruit je verschillende methodes leert inzetten.

De derde fase staat in het teken van jezelf. Je gaat aan de slag met je eigen professionele ontwikkeling als counselor en leert jezelf presenteren in de arbeidsmarkt. Aan het einde van deze fase heb je een persoonlijk businessplan voor een counselingspraktijk opgezet. In de laatste fase loop je stage en studeer je af.

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Stage

Stage tijdens de HBO Counseling

Een stage maakt deel uit van de HBO Counseling. Tijdens je stage breng je jouw opgedane kennis in de praktijk. Wat dacht je van een stage bij een counselingpraktijk of universiteit? Tijdens je stage doorloop je onder begeleiding van een erkend supervisor een supervisietraject.

Stage duur HBO Counseling

Voor de opleiding HBO Counseling bedraagt de duur van de stage 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken. Heb je een baan op het gebied van je studie, dan kun je die voordragen als stageplaats. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stag adviseur. Deze persoon is ook contactpersoon voor jouw stage bedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift HBO Counseling

HBO-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAODeze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Counseling. Je mag je dan Bachelor of Social Work noemen. Dit getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. 

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 61,78 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Counselling klassikaal 7560

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.795,00 € 239,50
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
  • * is het gangbare betaaltempo

Nog 5 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.708,89 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.4