Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Strategie en management leer je met de MBA-module Strategisch management

Strategie is de concrete uitwerking van de visie op succes. Strategisch management gaat over het bepalen en implementeren van lange termijndoelen. Hoe kunnen deze zo efficiënt en effectief mogelijk gerealiseerd worden? Waarom is de ene organisatie succesvol en de andere niet? De MBA-module Strategisch management neemt je mee in deze wereld en helpt je een gestructureerde weg te volgen, waarbij je in staat wordt gesteld een duidelijk geformuleerd doel te bepalen.

Waarom een MBA-module?

De MBA-module Strategisch management is uitermate geschikt als je meer kennis in dit vakgebied wilt vergaren of niet in de gelegenheid bent om 20 maanden lang de volledige MBA-opleiding te gaan volgen. Je kunt deze module al binnen 6 maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding en bestaat uit het volgen van een praktijkcollegedag en het schrijven van een Core Course Rapport. Mocht je er na afloop van de module voor kiezen om alsnog de volledige MBA-opleiding te volgen, dan krijg je vrijstelling voor de module(s) die je al hebt behaald. Zo doorloop je de volledige opleiding nog sneller.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

MBA-programma Strategisch management 8172

Bij deze opleiding kun je 3 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

Inleidende fase
  • Strategisch Management Praktijkcollegedag
    1 EC
  • Strategisch Management Core Course
    2 EC

Implementeren van gemaakte keuzes

De MBA-module Strategisch management gaat diep in op het implementeren van gemaakte keuzes en het plannen van bewegingen op grote schaal. Een sterk gewijzigde regelgeving, andere overheidsinvloeden, globalisering, nieuwe informatietechnologieën, alliantievorming en overnames zorgen ervoor dat het management strategische keuzes en beslissingen moet nemen. Deze module bereidt je theoretisch voor op alles omtrent strategie en management en leert je deze kennis toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Verdieping van kennis en inzicht met de MBA-module Strategisch management

Verdieping is het sleutelwoord tijdens de MBA-module Strategisch management. Verdieping van kennis en inzicht. Ook staat visievorming centraal in het programma, door kritisch te lezen en te studeren ontwikkel je een eigen visie op verschillende managementvraagstukken.

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot het MBA-programma Strategisch management dien je hbo werk- en denkniveau te hebben. Indien je de volledige MBA-opleiding wenst te volgen, dien je aan de toelatingseisen daarvoor te voldoen.

Deze module is uitermate geschikt voor (startende) managers en medewerkers op tactisch/strategisch niveau. Ook voor mensen die werkzaam zijn in het vakgebied en meer verdieping wensen zijn MBA-modules enorm nuttig.

Examen

Core Course Rapport

De MBA-module Strategisch management wordt getoetst middels een schriftelijke opdracht, het Core Course Rapport genaamd. Tevens is deelname aan de praktijkcollegedag incl. voor- en eindopdracht verplicht. Deze praktijkdag is bij het lesgeld inbegrepen.

Studieduur & lesgeld

MBA-programma Strategisch Management 8172

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 149,50
  • De inschrijfkosten zijn € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company