Omschrijving

Altijd al in de zorg willen werken?

Als verpleegkundige biedt je gepaste zorg en begeleiding aan diverse soorten cliënten. Met deze mbo basisopleiding leer je in 8 maanden de basisbeginselen van het beroep verpleegkundige. Tijdens de klassikale theorielessen en de praktijkdagen verdiep je je onder andere in eerste hulp, de werking van de vitale organen en het verlenen van basiszorg. Wat moet je doen bij een open wond? En hoe stel je een verpleegplan op? Bovendien leer je hoe je een professionele beroepshouding aanneemt. Het werk van een verpleegkundige is erg gevarieerd en dankbaar. Ben je enthousiast geworden? Start dan nu deze klassikale mbo basisopleiding!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
Sandy kulmer

prettig om te doen. prettig om te doen. Examens goed in te plannen. Er is niet altijd plaats op voorkeurslocatie. Maar genoeg keuze.Uitslag van de examens al een week later op "mijn NTI" te vinden.

Is deze basisopleiding iets voor mij?

Overweeg je om over te stappen naar de zorg of werk je al bij een zorginstelling? Dan is deze opleiding perfect voor jou. Je maakt kennis met de veelzijdige taken van een verpleegkundige, waaronder basiszorg verlenen, zoals wassen en scheren, patiënten, adviseren en zorgtaken coördineren. Ideaal!

Wat is een basisopleiding?

Met een MBO-basisopleiding maak je in korte tijd kennis met een beroep. Je volgt een aantal vakinhoudelijke modules van de volledige MBO-opleiding en hoeft geen stage te lopen. Heb je de opleiding afgerond? Dan ontvang je een waardevol NTI-diploma én kun je direct doorstromen naar de erkende MBO Verpleegkundige Klassikaal met vrijstellingen.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte mbo basisopleiding leer je de basisbeginselen van het beroep verpleegkundige. In 8 theorielessen en 3 praktijkdagen leer je de belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding verpleegkundige niveau 4. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden.

Wat leer je?

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal 4258

Studieprogramma

 • Introductie Verpleegkunde
 • Anatomie, Fysiologie en Pathologie
 • Visie en inzicht op zorg
 • Ziekteleer I Basiszorg

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Locaties

Theorielessen

Tijdens de mbo basisopleiding Verpleegkundige volg je 8 theorielessen. Deze zijn verdeeld over de gehele opleidingsduur. De periode tussen twee lessen verschilt van één week tot meerdere weken. Je kiest zelf de locatie waar je jouw theorielessen wilt volgen: in Leiden, Utrecht, of Eindhoven. Neem voor meer informatie over de klassikale lessen contact op met onze studieadviseurs.

Praktijkdagen

Naast de theorielessen neem je ook deel aan 3 interessante praktijkdagen. Deze praktijkbijeenkomsten vinden plaats in Rotterdam. Onder begeleiding van een docent ga je werken aan je beroepsspecifieke vaardigheden. Denk hierbij aan zorg als wassen, steunkousen aandoen of het opstellen van een verpleegplan.

Locaties

Deze erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-college heeft een duidelijke opbouw. Je volgt regelmatig klassikale lessen op locatie.

Vliegende start
Een aantal dagen vóór je 1e college volg je alvast een introductiedag samen met je studiegenoten.

Locaties

Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
13 november 2024
Deadline
23 oktober 2024
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
15 november 2024
Deadline
25 oktober 2024
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
16 november 2024
Deadline
26 oktober 2024
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
13 november 2024
Deadline
23 oktober 2024
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
15 november 2024
Deadline
25 oktober 2024
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
16 november 2024
Deadline
26 oktober 2024
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
13 november 2024
Deadline
23 oktober 2024
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
15 november 2024
Deadline
25 oktober 2024
Lestijd
09.00 - 17.30
Frequentie
Drie wekelijks
1e college
16 november 2024
Deadline
26 oktober 2024

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze mbo-basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal heb je geen speciale vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 4 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal maak je 2 praktijkexamens en 2 theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

 

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 31,88 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Ontvang een NTI-diploma

Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Basisopleiding Verpleegkundige 4258

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Ervaringen

MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal

4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Sandy kulmer

prettig om te doen. Examens goed in te plannen. Er is niet altijd plaats op voorkeurslocatie. Maar genoeg keuze.Uitslag van de examens al een week later op "mijn NTI" te vinden.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame