Omschrijving

Altijd al in de zorg willen werken?

Als verpleegkundige biedt je gepaste zorg en begeleiding aan diverse soorten cliënten. Met deze mbo basisopleiding leer je in 8 maanden de basisbeginselen van het beroep verpleegkundige. Tijdens de klassikale theorielessen en de praktijkdagen verdiep je je onder andere in eerste hulp, de werking van de vitale organen en het verlenen van basiszorg. Wat moet je doen bij een open wond? En hoe stel je een verpleegplan op? Bovendien leer je hoe je een professionele beroepshouding aanneemt. Het werk van een verpleegkundige is erg gevarieerd en dankbaar. Ben je enthousiast geworden? Start dan nu deze klassikale mbo basisopleiding!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

prettig om te doen. prettig om te doen. Examens goed in te plannen. Er is niet altijd plaats op voorkeurslocatie. Maar genoeg keuze.Uitslag van de examens al een week later op "mijn NTI" te vinden.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte mbo basisopleiding leer je de basisbeginselen van het beroep verpleegkundige. In 8 theorielessen en 3 praktijkdagen leer je de belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding verpleegkundige niveau 4. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Visie op zorg en EHBO
 • Persoonlijke basiszorg
 • De zorgvrager en zijn ziekte
 • Verpleegplan
 • Reanimatie

Waarom een MBO Basisopleiding?

Met een mbo basisopleiding verdiep je je in korte tijd in een bepaald vakgebied. Zo kun je erachter komen of dit vakgebied bij je past. De voordelen van een mbo basisopleiding:

 • Je ontvangt een NTI-diploma
 • In 8 maanden af te ronden
 • Je hoeft geen stage te lopen

Wat doet een verpleegkundige?

Als verpleegkundige bied je zorg en begeleiding in bijvoorbeeld een ziekenhuis of verpleeghuis. Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Begeleiden van patiënten.
 • Adviseren en instructies geven.
 • Verlenen van basiszorg zoals wassen en scheren.
 • Coördineren van zorgtaken.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Locaties

Theorielessen

Tijdens de mbo basisopleiding Verpleegkundige volg je 8 theorielessen. Deze zijn verdeeld over de gehele opleidingsduur. De periode tussen twee lessen verschilt van één week tot meerdere weken. Je kiest zelf de locatie waar je jouw theorielessen wilt volgen: in Leiden, Utrecht, of Eindhoven. Neem voor meer informatie over de klassikale lessen contact op met onze studieadviseurs.

Praktijkdagen

Naast de theorielessen neem je ook deel aan 3 interessante praktijkdagen. Deze praktijkbijeenkomsten vinden plaats in Rotterdam. Onder begeleiding van een docent ga je werken aan je beroepsspecifieke vaardigheden. Denk hierbij aan zorg als wassen, steunkousen aandoen of het opstellen van een verpleegplan.

Locaties

Wanneer de locaties en tijdstippen bekend zijn voor deze klassikale opleiding, dan vind je deze informatie hieronder.

Locaties

Lestijd
09.30 - 17.00
Frequentie
Maandelijks
1e college
12 november 2021
Deadline
12 november 2021
Lestijd
09.30 - 17.00
Frequentie
Maandelijks
1e college
13 november 2021
Deadline
13 november 2021

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze mbo-basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal heb je geen speciale vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 4 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal maak je 2 praktijkexamens en 2 theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

 

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 31,88 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Ontvang een NTI-diploma

Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Vraag een offerte aan

Kosten Basisopleiding Verpleegkundige 4258

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ontvang tot 50% van de belastingdienst retour!

Wist je dat je de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting mag aftrekken? Zo kun je voor de opleiding MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal tot wel  € 1.078,29 terugkrijgen! Bereken hier zelf jouw belastingvoordeel en profiteer in 2021 nog van deze regeling. Vanaf 1 januari 2022 verandert deze regeling en kan je gebruikmaken van een nieuwe, vaak minder gunstige, regeling. Lees meer hierover.

Ervaringen

MBO Basisopleiding Verpleegkundige Klassikaal

4,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

prettig om te doen. Examens goed in te plannen. Er is niet altijd plaats op voorkeurslocatie. Maar genoeg keuze.Uitslag van de examens al een week later op "mijn NTI" te vinden.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.