Omscholen naar techniek

#1

Technisch aangelegd?

Zie jij jezelf wel werken in de techniek? Doe een proefles en ontdek wat jouw mogelijkheden voor omscholing bij NTI zijn!

Omscholen naar techniek op je eigen manier

Zou jij je graag willen laten omscholen en vind je de techniek interessant? Wil je niet de hele dag binnen zitten, maar ook op pad kunnen? Dan is omscholing naar de techniek bij NTI iets voor jou! NTI biedt veel verschillende techniekopleidingen aan, zowel op mbo-niveau als op hbo- en master-niveau. De techniekbranche is op zoek naar architecten, ingenieurs en vakspecialisten.

Bij NTI ben jij de baas over je eigen studie: jij kiest ervoor op welke manier je studeert en wanneer je met je opleiding begint. Je kunt iedere dag starten. Ben je benieuwd of een opleiding wel bij je past? Volg dan een gratis online proefles!

Baankansen in de techniek

Laat je je omscholen, dan wil je dat natuurlijk niet doen voor een branche waar geen werk in te vinden is. Wij hebben voor je uitgezocht welke functies de beste baangarantie bieden in de techniek. De beste kansen liggen op hbo- en Masterniveau. Architecten zijn het meest gewild. Daarnaast zijn de baankansen voor vakspecialisten in de natuur en techniek ook erg goed.

Een leven lang leren

NTI gelooft in een leven lang leren en ziet dit als een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling voor zowel Nederland als Vlaanderen. Je bent nooit te oud om te studeren en jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Veel mensen kiezen juist voor omscholing naar de techniek op latere leeftijd. En dat brengt verschillende voordelen met zich mee: 

  • Met meer kennis en levenservaring op zak weet je beter wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dit is erg waardevol voor jouw carrière!  
  • Er gaat een wereld voor je open. Jezelf omscholen naar de techniek als volwassene zorgt ervoor dat je nieuwe ervaringen opdoet en dat je buiten je comfortzone treedt. 
  • Je creëert zo meer werkplezier en je groeit als persoon. 
  • Je houdt jezelf up-to-date. De maatschappij blijft veranderen. Door te blijven leren, blijf jij bij de tijd. 

Omscholing techniek voor volwassenen

NTI is gespecialiseerd in het verzorgen van volwassenonderwijs. Omscholing naar de techniek voor volwassenen is dan ook goed mogelijk bij ons. Voel je dat het tijd is voor iets nieuws, of ben je genoodzaakt te stoppen met je huidige baan? Wat de reden ook is: NTI is er voor iedereen die toe is aan een carrièreswitch. Als je al werkzaam bent binnen de branche en je wil laten omscholen naar de techniek kun je een vrijstellingsverzoek indienen.

Bij ons heb je de keuze uit veel verschillende opleidingen, die allemaal flexibel te volgen zijn. Twijfel je nog welke opleiding je wil doen, vraag dan een studiegids aan of doe een gratis online proefles. En weet je niet zo goed welk opleidingsniveau bij jou past? Dan kun je een toelatingstoets maken.

 

 

omscholing techniek volwassenen

Hoe combineer je een baan met een techniek opleiding?

Een drukke baan en/of gezinsleven is voor veel mensen een obstakel als het gaat om omscholing naar de techniek. Geen zorgen! Bij NTI denken wij met jou mee, zodat jij flexibel kunt studeren op jouw eigen moment.

Bij bijna alle techniekopleidingen op hbo-niveau loop je stage. In overleg met je stagebedrijf deel je deze stage flexibel in. Halve dagen, hele dagen of één of meerdere dagen per week: er is veel mogelijk. Omscholing naar de techniek voor volwassenen hoeft zeker niet moeilijk te zijn!

 

Flexibel stage lopen in de techniek

Kun jij naast je huidige baan maar een halve dag per week stage lopen? Geen probleem. Je doet in dat geval wel langer over je stageperiode en studie. Betekent dat dan ook dat je meer studiegeld betaalt? Zeker niet!

Bij NTI betaal je voor 4-jarige hbo-opleidingen alleen de eerste 3 jaar. Vervolgens kun je nog 3 jaar lang kosteloos doorstuderen. Ook voor mbo-opleidingen is kosteloos verlengen mogelijk. Zo laat jij jezelf in je eigen tempo omscholen naar de techniek.

Onze techniek opleidingen

Laat je omscholen naar de techniek en begin vandaag nog met een technische opleiding bij NTI! Als je een opleiding volgt bij NTI profiteer je van voordelig studeren: de officiële vakliteratuur zit bij het lesgeld inbegrepen en er zijn geen extra kosten voor diplomering, dossiervorming en praktijkdagen. 

Omscholing naar de techniek als volwassene: een gewaagde stap

Een carrièreswitch maken is vaak spannend. Zeker wanneer je huidige baan financieel aantrekkelijk is. Je bent er misschien nog niet helemaal over uit of je wel aan zo'n groot nieuw avontuur moet beginnen en of je je moet laten omscholen naar de techniek als volwassene. Dit kan een erg lastige keuze zijn en vaak ook een risico. Heb je nog twijfels? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze studieadviseurs. Ze helpen je graag! Tip: lees meer over omscholing voor volwassenen.

Vrouwen in de techniek

Ben jij een vrouw, ben jij creatief en wil je graag een baan binnen de techniek? Laat je dan omscholen naar de techniek. De technische sector wordt voornamelijk gedomineerd door mannen. Een branche waar weinig vrouwen werkzaam in zijn, maar daar kun jij iets aan doen! Laat je omscholen naar de techniek en betreed de ‘mannenwereld’. Twijfel je of je deze stap moet maken? Je bent zeker niet de enige. Lees in deze blog hoe student Tessa haar opleiding tot beveiliger ervaart.