Afgestudeerde hbo’ers van deeltijd en duaal snel aan een baan

hbo afgestudeerd sneller baanWil jij een hbo-opleiding volgen? Goed nieuws! De arbeidsmarktpositie van hbo’ers is steeds beter. Steeds meer afgestudeerden hebben een baan op hbo-niveau. Vooral de werkloosheid bij afgestudeerden van deeltijd en duale opleidingen (waarbij je werken en studeren kunt combineren), die NTI voornamelijk aanbiedt, is relatief laag. Dit blijkt uit de nieuwe HBO-Monitor, een jaarlijks onderzoek dat wordt uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA).

In 2013 lag de werkloosheid onder afgestudeerde hbo’ers nog op 7,3%; in 2016 is dit gedaald naar 4,6%.  Afgestudeerden van deeltijd en duale opleidingen staan er vooral goed voor: bij hen ligt de werkloosheid in 2016 op slechts 2,7% (deeltijd) en 1,1% (duaal).

Vaste aanstelling
Uit het onderzoek blijkt ook dat 42% van de voltijd afgestudeerden een vaste aanstelling heeft, anderhalf jaar na afstuderen. Bij deeltijd afgestudeerden ligt dit percentage op maar liefst 78%.

Deeltijd of duaal studeren bij NTI
De cijfers laten zien dat de kwaliteit van hbo deeltijd en duale opleidingen goed aansluit op de arbeidsmarkt. Deeltijd of duaal studeren bij NTI betekent studeren waar en wanneer het jou uitkomt. Je kunt iedere dag met een opleiding starten en je kunt eenvoudig in de digitale leeromgeving vragen stellen, opdrachten inleveren en met medestudenten communiceren. Daarnaast plan je de examens in wanneer jij er tijd voor hebt. Je studeert dus op jouw moment. Wil jij je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Schrijf je dan in voor een erkende deeltijd of duale hbo-opleiding van NTI.

Alle hbo-opleidingen