Alle acties

#1

Het STAP-budget is gestopt

Je kunt geen opleidingen meer aanvragen met de STAP-subsidie. Maar bij NTI kan je nog steeds extra voordelig studeren!

Hé toekomstige student

Per 2024 wordt het STAP-budget stopgezet. De laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor deze subsidie was op 15 november 2023, wat betekent dat het niet langer mogelijk is om bij NTI opleidingen te volgen met STAP. Als student bij NTI kun je echter nog steeds profiteren van diverse kortingen en regelingen. Zo kun je nog steeds extra voordelig studeren!

Veelgestelde vragen

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie voor het volgen van een opleiding. De overheid had het STAP-budget in het leven geroepen om scholing en ontwikkeling te stimuleren. Het was een subsidie van €1.000 voor het volgen van een opleiding, die je tijdens een van de aanvraagrondes kon aanvragen bij UWV. Per jaar mocht je één opleiding volgen met het STAP-budget. Per 2024 wordt het STAP-budget stopgezet. De laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor deze subsidie was op 15 november 2023.

Waarom kan ik geen opleiding meer volgen met het STAP-budget?

In juni 2023 heeft de overheid bepaald dat er per 2024 geen middelen voor het STAP-budget worden vrijgemaakt. Het is een van de bezuinigingsmaatregelen waartoe het kabinet heeft besloten.

Sinds wanneer is het STAP-budget gestopt?

15 november 2023 was de laatste aanvraagronde voor het STAP-budget. Per 2024 wordt het STAP-budget afgeschaft.

Kan ik mijn STAP-inschrijving annuleren als UWV mijn STAP-aanvraag afkeurt?

Heb je het STAP-budget in de ronde van 15 november niet toegekend gekregen? Dat is natuurlijk heel jammer en we begrijpen dat je dan teleurgesteld bent. Je kunt jouw inschrijving bij NTI kosteloos annuleren binnen 4 weken na de uitslag van UWV. Vergeet niet om jouw annulering ook bij UWV te melden. Je mag het in het volgende tijdvak gewoon nog een keer proberen, vraag dan wel een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs bij NTI aan.

Zijn er andere financieringsmogelijkheden?

Bij NTI stimuleren we jouw ambitie om te blijven leren. We hebben diverse financieringsmogelijkheden waarmee jij alsnog voordelig kunt studeren. Bekijk hier alle mogelijkheden.

 

Studeren op kosten van je werk

Combineer je jouw opleiding met een baan? Vraag dan bij je werkgever na of jij een persoonlijk opleidingsbudget hebt. Veel werkgevers stellen een bepaald budget beschikbaar voor het opleiden en trainen van hun werknemers.

Lees meer

Oud-studentenkorting

Heb je al een opleiding bij NTI gevolgd? Dan profiteer je van 15% oud-studentenkorting. Meer informatie?

Lees meer

Rotterdamse Scholingsvoucher

Woon jij in de gemeente Rotterdam en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Dan is de scholingsvoucher010 iets voor jou! Hiermee krijg je tot maar liefst € 2.500,- subsidie voor een opleiding. 

Lees meer

Levenlanglerenkrediet

Per 1 september 2017 kun je voor HBO deeltijd opleidingen van NTI geld lenen bij de overheid met het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Als je een erkende HBO opleiding bij volgt of een deelprogramma, dan kun je je les-, examen- en inschrijfgeld lenen via DUO.

Lees meer

De Lerarenbeurs

Ben jij leraar en wil je jouw vakkennis uitbreiden of je ergens in specialiseren? Vraag dan binnenkort de Lerarenbeurs aan bij DUO en volg extra voordelig een NTI-opleiding!

Meer over de Lerarenbeurs


Het all-in concept van NTI

Kies je voor een opleiding of cursus van NTI, dan betaal je alleen lesgeld en eventuele examenkosten. Je hoeft dus geen extra kosten te maken voor studiemateriaal, studieboeken, afstuderen, diplomering, reprorecht en praktijkdagen! Ook mag je jouw cursus of opleiding gratis verlengen, mocht je meer tijd nodig hebben. Benieuwd naar ons opleidingsaanbod?

Vind jouw opleiding

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest