Vrijstellingen

Overweeg je te starten met een HBO-opleiding van Hogeschool NTI of een MBO-opleiding van het NTI MBO-College? Maar wil je eerst weten of je voor een aantal modules van de opleiding van jouw keuze vrijstelling aan kunt vragen? Dan kun je op een aantal manieren een vrijstellingsverzoek indienen. We zetten de mogelijkheden graag voor je onder elkaar:

1. De vrijstellingscheck

Wanneer je snel een indicatie wilt van de vrijstellingen die je aan kunt vragen, doe je gratis de online vrijstellingscheck. We proberen zo snel mogelijk een indicatie te geven van de vrijstellingen die je aan kunt vragen!

Doe de vrijstellingscheck

2. Een officieel vrijstellingsverzoek aanvragen 

Je kunt vrijblijvend een officieel vrijstellingsverzoek aanvragen! Het aanvragen van een vrijstellingsverzoek kost € 47,50. Mocht je je na ontvangst van de uitslag van jouw vrijstellingsverzoek binnen 2 weken inschrijven voor de betreffende MBO- of HBO-opleiding, dan ontvang je de € 47,50 die je voor jouw vrijstellingsverzoek betaald hebt terug!

Jouw verzoek tot vrijstelling wordt alleen in behandeling genomen wanneer je een kopie van het diploma/cijferlijst en de gebruikte literatuurlijst bijvoegt. Je dient rekening te houden met een periode van 3 tot 4 weken voordat je schriftelijk bericht ontvangt over de vrijstellingen waarop je recht hebt. Je bent niet verplicht om je na de uitslag van het vrijstellingsverzoek in te schrijven voor een opleiding van NTI, het is volledig vrijblijvend.

Heb je al besloten dat je wilt starten met een opleiding ongeacht het resultaat van jouw vrijstellingsverzoek?

In dit geval kan jij jouw verzoek kosteloos doen. Doorloop de volgende stappen:

  • Schrijf je direct online in voor de opleiding van jouw keuze
  • Bewaar je inschrijfbevestiging.
  • Stuur je inschrijfbevestiging samen met jouw vrijstellingsverzoek, een kopie van het diploma/cijferlijst en de gebruikte literatuurlijst digitaal naar NTI via vrijstellingen@nti.nl.


3. Het EVC-opleidingstraject

Het NTI MBO-College biedt jou nu de mogelijkheid om door middel van het Ervaringscertificaat (EVC) versneld een wettelijk erkend MBO-diploma te halen. Hierdoor kun je sneller en in veel gevallen voordeliger jouw erkende MBO-diploma halen!