Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken in de zorg

Wil jij werken in de zorg? Dit kan op verschillende plekken en in verschillende functies. Ontdek hier welke opleiding het beste bij jou past!

Er is veel vraag naar personeel in de zorg!

Ben je stressbestendig, verzorgend en kun je goed in een team werken? Dan is werken in de zorg echt iets voor jou! In de zorg ben je verantwoordelijk voor de zorg aan jong en oud. De zorg is een van de grootste werkgevers van Nederland. De zorgsector kampt met personeelstekorten en de vraag naar goed opgeleid zorgpersoneel neemt alleen maar toe. Hierdoor neemt jouw baangarantie toe!

Bekijk de opleidingen in de zorg

Met welke diploma’s mag je werken in de zorg?

Om in de zorg te werken heb je een hbo- of mbo-diploma nodig. Je kunt starten met een Volledige MBO-opleiding om opgeleid te worden tot verzorgende met brede kennis van het werkveld of je kiest voor een MBO Keuzedeel om jezelf te specialiseren in een bepaalde richting. Tip: omscholen naar de zorg is natuurlijk ook mogelijk. We hebben hieronder een aantal zorgopleidingen voor je op een rijtje gezet.

zorg 3

Met deze zorgopleidingen kan jij direct aan de slag

Hier vind jij een aantal opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of NTI-diploma haalt. Afhankelijk van de opleiding kan je direct aan de slag in de kraam-, jeugd-, of ouderenzorg. Welke opleiding je kiest hangt onder andere af van jouw vooropleiding en wat je precies wilt gaan doen in de zorg. Klik op de opleiding voor meer informatie.


Hulp nodig bij je studiekeuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Gratis studieadvies

MBO Keuzedeel Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Wanneer jij al als verzorger of begeleider in de zorg werkt, dan is dit keuzedeel een goede toevoeging aan je cv! Na het volgen van dit keuzedeel ben je nog breder inzetbaar in de (gehandicapten)zorg. Binnen 3 maanden doe je veel kennis op over werken met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Ga naar de opleiding

MBO Keuzedelen

Heb je al een mbo-diploma en wil je je in korte tijd specialiseren in een bepaalde beroepsvaardigheid? Dan komt een MBO Keuzedeel goed van pas. Na afloop ontvang je een officieel erkend mbo-certificaat.

Alle MBO Keuzedelen

Werken in de zorg als man

Wil jij als man graag in de zorg werken? Leuk! Om aan de slag te gaan in de zorg is het van belang dat je goed kunt zorgen voor andere mensen. En daar hoef je niet per se vrouw voor te zijn. Op dit moment is maar 21% van de werknemers in de zorg een man en daar kun jij verandering in brengen. Niet alleen omdat je daarmee het goede voorbeeld geeft, maar natuurlijk vooral omdat je zo jouw droom achterna gaat!

In de blog 'Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)' spreken wij twee huidige studenten van NTI over hun ervaringen in het werkveld. Student Erik volgt de opleiding MBO Apothekersassistent. Hij is van mening dat mannen en vrouwen elkaar juist goed aanvullen, ongeacht de sector. Overweeg je (als man) in de zorg te werken, lees dan vooral Eriks verhaal eens.

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest