Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid

Ben jij geïnteresseerd in het verband tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid? Bedenk je graag oplossingen om anderen te helpen? Dan is HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid van Hogeschool NTI de perfecte opleiding voor jou! Tijdens HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid leer jij alles over de gedachtegang van mensen en het beïnvloeden van bepaald gedrag. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en schrijf je vandaag nog in! 

Wat kun je na HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid?

Als hbo-psycholoog houd jij je onder andere bezig met diagnostisch onderzoek en het behandelen van psychosociale problematiek. Je bent communicatief, sociaal vaardig en hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Daardoor ben jij in staat educatieve programma’s en trainingen te ontwikkelen. Na afronding van de opleiding HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid kun jij aan de slag bij onder meer:

 • zorginstellingen
 • (psychiatrisch) ziekenhuizen
 • arbodiensten

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

Lesgeld vanaf € 150,00 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

Lesgeld vanaf € 235,00 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Groningen, Eindhoven

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid?

Als toegepast psycholoog bevorder je het goed functioneren van mensen in de samenleving of in organisaties. Je analyseert gedrag en gezondheid met behulp van diagnostisch onderzoek, ontwikkelt interventieplannen en voert deze uit. Daar zijn competenties voor nodig. Deze vormen de rode draad tijdens de gehele opleiding. Enkele competenties die tijdens HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid aan bod komen zijn:

 • Reflectief en methodisch handelen
 • Gedragsbeïnvloeding
 • Wetenschappelijke inzichten in de praktijk
 • Procesmatig denken
 • Sociale en communicatieve competenties

Praktijkbijeenkomsten waarbij je de beroepsvaardigheden leert

De opleiding HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid bevat 13 praktijkbijeenkomsten. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld. Tijdens de praktijkbijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten als zeer prettig en leerzaam ervaren. Tijdens deze bijeenkomsten ga je onder andere aan de slag met:

 • Psychologische gespreksvoering
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Klinische psychologie
 • Behandelmethoden
 • Psychologisch adviseren

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De webinars gaan onder andere over:

 • Ouderenzorg
 • Groepsbegeleiding
 • Diversiteit in de hulpverlening
 • Gezondheidspsychologie
 • Organisatiepsychologie

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Psychologie - Psychologie en gezondheid

Een stage maakt deel uit van de opleiding HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid. Tijdens je stage breng je jouw opgedane kennis in de praktijk. Wat denk je bijvoorbeeld van een stage bij een (psychiatrisch) ziekenhuis of zorginstelling?

Stageduur van HBO Psychologie - Pyschologie en gezondheid

Voor de opleiding HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid bedraagt de duur van de stage ongeveer 700 uur. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Toegepaste psychologie

Erkenning-hbo4.pngDe opleiding HBO Psychologie - Psychologie en gezondheid door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Toegepaste psychologie, uitstroomvariant Psychologie en gezondheid. Je mag je dan Bachelor of Science (BSc) noemen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Toegepaste psychologie - Psychologie en gezondheid

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 75,00 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na je opleiding HBO Psychologie - Psychologie en gezondheid

Na afronding van de opleiding HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid kun je onder meer aan de slag bij:

 • bureaus voor loopbaanontwikkeling
 • Zorginstellingen
 • (psychiatrisch) ziekenhuizen
 • arbodiensten

Beroepen

Als hbo-psycholoog houd je je onder andere bezig met diagnostisch onderzoek en het behandelen van psychosociale problematiek. Je bent communicatief, sociaal vaardig en hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Daardoor ben je in staat om educatieve programma’s en trainingen te ontwikkelen. Na afronding van de opleiding HBO Psychologie - Psychologie & gezondheid kun jij onder meer de onderstaande functies uitoefenen:

 • gezondheidsvoorlichter
 • gedragskundige
 • opvoedondersteuner
 • groepsbegeleider
 • preventiewerker

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Toegepaste - Psychologie en Gezondheid 7909

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.710,00 € 150,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.227,20 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor Toegepaste psychologie - Psychologie en gezondheid
4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben zeer tevreden. Er gaat wel eens wat mis, maar dat is op iedere opleiding zo (ook bij regulier onderwijs). De vakken zijn over het algemeen erg interessant.

De opleiding is erg interessant en wordt duidelijker naarmate je langer bezig bent. De mentoren leggen alles duidelijk uit. Helaas gaat de uitleg van de docenten niet altijd even makkelijk maar dat hangt er ook vanaf wie het huiswerk nakijkt. Ik heb daar goede maar ook een slechte ervaring mee. Het lesmateriaal is duidelijk en overzichtelijk. Het zou fijn zijn als er in de toekomst ook praktijkdagen dichterbij worden gegeven, bijvoorbeeld in Breda.

Bekijk alle ervaringen