Omschrijving

Perfectioneer je fotografie- en nabewerking skills!

Let op: de opleiding Beroepsfotograaf en Lightroom is binnenkort beschikbaar! Meld je nu alvast aan, en ontvang een seintje zodra de opleiding live gaat.

Haal jouw skills naar een hoger niveau met deze gecombineerde opleiding! Fotografie is een mooi vak. Met één druk op de knop leg je de essentie van een object of moment vast. Alles moet kloppen: de timing, de compositie, het perspectief, het licht, etc. Maar daar houdt het niet op, want nabewerking is even essentieel. Tijdens deze opleiding versterk je niet alleen je fotografievaardigheden, maar maak je ook kennis met de wereld van Adobe Lightroom. Of je nu een beginnende fotograaf bent of al enige ervaring hebt, deze opleiding opent de deuren naar een veelbelovende carrière in fotografie.

Inclusief hoge korting op Adobe Creative Cloud
Voor deze opleiding heb je de de software Adobe Lightroom nodig, onderdeel van Adobe Creative Cloud. Als je studeert bij NTI krijg je tot maar liefst 50% korting op deze software, dankzij onze samenwerking met Surfspot!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens deze opleiding verdiep je je onder meer in portret-, landschap- en macrofotografie. Je leert meer over werken met schaduw, licht en dynamiek. Daarnaast ontwikkel je je vaardigheden om foto's te optimaliseren, kleuren te verbeteren en composities te perfectioneren. Van basisbegrippen tot geavanceerde technieken. Tot slot komen ondernemersvaardigheden aan bod, zodat je niet alleen als fotograaf succesvol bent, maar ook als ondernemer.

Studieprogramma

Tijdens deze opleiding wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

Fotografietechnieken

 • Camerafuncties
 • Portret-, landschap- en macrofotografie
 • Licht en schaduw
 • Dynamiek in fotografie
 • Opzetten van je eigen fotostudio

Fotobewerking

 • Belichting, contrast, en scherpte
 • Kleurcorrectie: kleurbalans, tinten en verzadiging
 • Compositie
 • Geavanceerde bewerking: retoucheren en specifieke effecten

Zakelijke Aspecten

 • Marketing
 • Bedrijfsadministratie
 • Personeel en organisatie

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Beroepsfotograaf en Lightroom maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Beroepsfotograaf en Lightroom te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Wanneer kan ik starten met de opleiding Beroepsfotograaf en Lightroom?

We verwachten dat de opleiding Beroepsfotograaf en Lightroom in juli 2024 live zal gaan. Je kan je nu alvast vrijblijvend inschrijven. Zodra definitief bekend is wanneer de opleiding start, nemen wij direct contact met je op om jouw inschrijving te bevestigen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste updates, zonder enige verplichting.

Nu al beginnen?

Kan je niet wachten om te beginnen met een opleiding? Dan zijn deze opleidingen misschien wel perfect voor jou! 

Examen

Hoe rond ik de opleiding af? 

Je sluit de opleiding Beroepsfotograaf en Lightroom af met een eindopdracht. Je maakt de opdracht in je eigen tijd en levert het digitaal in wanneer jij er klaar voor bent. Meer informatie over het examen volgt!

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de opleiding Beroepsfotograaf en Lightroom afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Beroepsfotograaf en Lightroom

Bij NTI bieden we de mogelijkheid om de kosten van jouw opleiding in termijnen te voldoen, of in een keer te betalen. Meer informatie over de kosten van de opleiding Beroepsfotograaf en Lightroom volgt!

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger!

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame