Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Word ook een veelzijdige middenmanager!

Wil je leiding geven op middenkaderniveau? Volg dan nu de opleiding Nemas Middle management® (NMM) van het NTI! Middenmanagers dragen vele verschillende 'petten':

 • Vastgestelde beleid uitvoeren (1e pet)
 • Leiding geven aan mensen die beleid moeten uitvoeren (2e pet)
 • Eigen beleidsbijdrage (3e pet)
 • Op de hoogte zijn en blijven van actuele ontwikkelingen (4e pet)

De middenmanager is van alle markten thuis

Om als middle manager die verschillende petten te kunnen dragen, is een flexibel karakter nodig en moet je bovendien heel wat basiskennis hebben. Daarbij valt niet alleen te denken aan specifieke vak- of bedrijfskennis, maar vooral ook aan kennis van leidinggeven. Gelukkig is dat laatste goed te leren. Met de studie voor het officiële Nemas Middle management® (NMM) diploma werk je aan een leidinggevende toekomst. De opleiding is goed te combineren met een fulltime functie en af te sluiten met een officieel erkend examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Schrijf je nu in voor de opleiding Nemas Middle management® (NMM)!

Inhoud

Middle management belangrijk in elke organisatie

Management is een belangrijk onderdeel in de organisatie. Als middle manager heb je een hele belangrijke functie. Je bent de schakel tussen het topmanagement en lagere werknemers. Je bent breed inzetbaar en heb je kennis van leidinggeven. Met de opleiding Nemas Middle management® (NMM) bereiden wij jou daar op voor.

Nemas Middle Management bestaat uit twee onderdelen

De opleiding Nemas Middle management® (NMM) bestaat uit twee onderdelen:

 • Algemene managementkennis: hier leer je meer over organisaties, strategische plannen, bedrijfswetgeving en managementtheorieën.
 • Kennis van functionele beleidsgebieden: in dit onderdeel komen onderwerpen aan bod als communicatie, sociaal beleid, conflicthantering en financiële aspecten.

Opleiding Nemas Middle management® inclusief 2 examentrainingen

Tijdens de opleiding Nemas Middle management® (NMM) kun je 2 examentrainingen bijwonen. Voordat je naar de examentrainingen gaat, maak je thuis een proefexamen. Een docent inventariseert waar de fouten zijn gemaakt en welke opgaven extra uitleg nodig hebben. Deze onderwerpen komen tijdens de trainingen van 3 uur aan bod. Voorafgaand aan de examentrainingen kun je vragen stellen aan de docent op het forum. Je kunt er ook voor kiezen om de opleiding Nemas Middle management® zonder examentrainingen te volgen.

Toelating

Vooropleiding

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig om de opleiding Nemas Middle management® (NMM) te volgen. De leerstof van de opleiding is op hbo-niveau.

Examen

De erkende examens Nemas middle management

De opleiding Nemas® Middel management leidt je op tot de erkende examens Nemas® Middle management die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Per module maak je een examen: Algemene managementkennis en Middle management en bedrijfsvoering. Als je de examens met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Nemas® Middle management.

€ 50,- voordeel op de examenkosten!

AssociatieLogoCcmykdef_3.jpgMet een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 185, maar € 160 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 50,-. Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl

Gratis proefexamen

Bij de opleiding Nemas Middle management® (NMM) ontvang je een gratis proefexamen. Je kunt dit thuis uitwerken. Hiermee ervaar je of je al “examenrijp” bent, of dat je beter nog wat extra aandacht kunt besteden aan bepaalde examenonderdelen.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 320,00.*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Studieduur & lesgeld

Stel zelf je opleidingspakket samen

Voor de opleiding Nemas Middle management® kun je kiezen uit 2 verschillende opleidingspakketten:

 • De opleiding zonder examentraining 1378
 • De opleiding met examentraining 1376

Nemas Middle Management 1551

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 62,40 € 50,00 € 41,60
Nu met 25% korting € 46,80 € 37,50 € 31,20
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Ontvang een gratis cadeaubon bij inschrijving en kies uit ruim 70 cadeaus! Van een dagje dierentuin of pretpark tot ontspannen in de sauna, thuis met een goed tijdschrift en vele andere producten.

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 249,60 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

Nemas Middle management® (NMM)
4.5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Het studiemateriaal is duidelijk en sluit goed aan bij de examens. Het huiswerk wordt netjes nagekeken en beoordeeld. Mijn gemiddelde beoordeling per onderdeel kwam exact overeen met mijn behaalde punten op het officiële NEMAS examens.

Het is een pittige opleiding (mbo secretarieel afgerond), maar goede indeling hoofdstukken, duidelijke opdrachten, goede feedback en veel flexibiliteit.

Bekijk alle ervaringen