Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Word ook een veelzijdige middenmanager!

Wil je leiding geven op middenkaderniveau? Volg dan nu de opleiding Nemas Middle management® (NMM) van het NTI! Middenmanagers dragen vele verschillende 'petten':

 • Vastgestelde beleid uitvoeren (1e pet)
 • Leiding geven aan mensen die beleid moeten uitvoeren (2e pet)
 • Eigen beleidsbijdrage (3e pet)
 • Op de hoogte zijn en blijven van actuele ontwikkelingen (4e pet)

De middenmanager is van alle markten thuis

Om als middle manager die verschillende petten te kunnen dragen, is een flexibel karakter nodig en moet je bovendien heel wat basiskennis hebben. Daarbij valt niet alleen te denken aan specifieke vak- of bedrijfskennis, maar vooral ook aan kennis van leidinggeven. Gelukkig is dat laatste goed te leren. Met de studie voor het officiële Nemas Middle management® (NMM) diploma werk je aan een leidinggevende toekomst. De opleiding is goed te combineren met een fulltime functie en af te sluiten met een officieel erkend examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Schrijf je nu in voor de opleiding Nemas Middle management® (NMM)!

Inhoud

Middle management belangrijk in elke organisatie

Management is een belangrijk onderdeel in de organisatie. Als middle manager heb je een hele belangrijke functie. Je bent de schakel tussen het topmanagement en lagere werknemers. Je bent breed inzetbaar en heb je kennis van leidinggeven. Met de opleiding Nemas Middle management® (NMM) bereiden wij jou daar op voor.

Nemas Middle Management bestaat uit twee onderdelen

De opleiding Nemas Middle management® (NMM) bestaat uit twee onderdelen:

 • Algemene managementkennis: hier leer je meer over organisaties, strategische plannen, bedrijfswetgeving en managementtheorieën.
 • Kennis van functionele beleidsgebieden: in dit onderdeel komen onderwerpen aan bod als communicatie, sociaal beleid, conflicthantering en financiële aspecten.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Algemene managementkennis

 • Maatschappij en organisatie
 • Bestuur
 • Besluitvormingsproces
 • Planning
 • Procesbeheersing
 • Controle
 • Organiseren
 • Leiding geven


Middle management en bedrijfsvoering

 • Communicatie
 • Personeelsmanagement
 • Financieel management
 • Marketingmanagement
 • Kwaliteitsmanagement
 • Logistiek management
 • Informatiemanagement

Toelating

Vooropleiding

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig om de opleiding Nemas Middle management® (NMM) te volgen. De leerstof van de opleiding is op hbo-niveau.

Examen

De erkende examens Nemas middle management

De opleiding Nemas® Middel management leidt je op tot de erkende examens Nemas® Middle management die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Per module maak je een examen: Algemene managementkennis en Middle management en bedrijfsvoering. Als je de examens met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Nemas® Middle management.

€ 50,- voordeel op de examenkosten!

AssociatieLogoCcmykdef_3.jpgMet een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 189, maar € 164 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 50,-. Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 32,80 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Nemas Middle Management 1551

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 93,75 € 75,00 € 62,50
Nu met 50% korting € 46,88 € 37,50 € 31,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 7 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 253,76 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Examentrainingen Nemas Middle Management

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 2 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 175,-    (eenmalig)

Ervaringen

Nemas Middle management® (NMM)
4.5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Het studiemateriaal is duidelijk en sluit goed aan bij de examens. Het huiswerk wordt netjes nagekeken en beoordeeld. Mijn gemiddelde beoordeling per onderdeel kwam exact overeen met mijn behaalde punten op het officiële NEMAS examens.

Het is een pittige opleiding (mbo secretarieel afgerond), maar goede indeling hoofdstukken, duidelijke opdrachten, goede feedback en veel flexibiliteit.

Bekijk alle ervaringen