Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Breng de boodschap over met de cursus Zakelijk schrijven!

Ben jij verantwoordelijk voor public relations, voorlichting, reclame, promotie, marketingcommunicatie of public affairs? Dan is de cursus Zakelijk schrijven van het NTI zeer geschikt voor je!

Schriftelijke communicatie voert in je werk altijd de boventoon. Hoe verschillend schriftelijke communicatie ook kan zijn. En hoe verschillend je doelgroepen ook zijn. Want een persbericht over een nieuw product moet heel anders opgesteld zijn dan een advertentie over dat product. En een jaarverslag vraagt om een heel andere stijl en aanpak dan een folder. Maar ook een brief, brochure of bedrijfsblad hebben wel allemaal één ding gemeen: als ze goed geschreven zijn, komt de boodschap veel beter over. Daar gaat het om bij de cursus Zakelijk schrijven: de boodschap helder overbrengen.

Inhoud

Van 'schrijven is schrappen' tot 'beelden met woorden’

De cursus Zakelijk schrijven richt zich op de meest voorkomende gedrukte media: brief, folder en brochure, direct mailing, advertentie, advertorial (mengvorm redactie en advertentie), bedrijfsbladen, persbericht en jaarverslag. Dus zowel eigen media (van je bedrijf of organisatie) als massamedia komen aan bod. Veel tips en trucs verlevendigen de materie tijdens de cursus Zakelijk schrijven.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Schrijven, een vak en een kunst
 • E-mail en brief
 • Direct mail
 • Folder en brochure
 • Advertentie
 • Advertorial
 • Bedrijfsblad
 • Persbericht
 • Jaarverslag
 • Nieuwe media en beeldredactie
 • Ghostwriting

Toelating

Een vooropleiding is niet nodig voor de cursus Zakelijk schrijven

Om een beroepsopleiding te volgen bij het NTI is een bepaalde vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus Zakelijk schrijven.

Examen

Ontvang een diploma

Deze cursus leidt op tot het NTI-examen Zakelijk schrijven. Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je het NTI-diploma Zakelijk schrijven. Je bepaalt zelf wanneer je de cursus Zakelijk schrijven afrondt.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 10,50 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Zakelijk schrijven 1789

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 5 4 3
Lesgeld per maand € 89,35 € 71,48 € 59,56
Nu met 50% korting € 44,68 € 35,74 € 29,78
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 128,44 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Training Word

Bij de cursus Zakelijk schrijven heb je er veel baat bij om een Training Word te volgen. Zo krijg je dit programma op professionele wijze onder de knie en kan je Word optimaal gebruiken tijdens en na je studie. Kies bij inschrijving voor de aanvullende Training Word en ontvang hiervoor een korting van meer dan 50%!

€ 75,-    (eenmalig)

Ervaringen

Zakelijk schrijven
3.5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

De opleiding Zakelijk Schrijven is me goed bevallen. Ik heb op theoretische en praktische wijze geleerd over allerlei soorten teksten. Van nieuwsbrieven tot ghostwriting, van folders tot persberichten, het kwam aan bod. De opdrachten waren uitdagend en de begeleiding goed.

Helemaal heerlijk in je eigen tijd studeren, begeleiding is ook erg goed.

Bekijk alle ervaringen